counter

E- happy!

E- happy!
E- happy!

E- happy

Σερφάρεις στο Internet και νιώθεις ευτυχισμένος. Τυχαίο; Μάλλον όχι λένε βρετανοί ερευνητές του BCS, The Chartered Institute for IT που κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η πρόσβαση στο διαδίκτυο έχει «αξιοπρόσεχτη επιρροή στην ποιότητα της ζωή μας».

Τα συμπεράσματα της έρευνας, που διεξήχθη μεταξύ 35.000 ατόμων σε ολόκληρο τον κόσμο, εμφανίζονται ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα καθώς φαίνεται ότι η  χρήση του διαδικτύου αυξάνει το αίσθημα α. ασφάλειας, β. προσωπικής ελευθερίας και γ. επιρροής που αισθάνονται ότι αποκτούν οι χρήστες του. Επομένως, νιώθουν καλύτερα και άρα ευτυχισμένοι!  

 

Πώς εξηγείται: Σύμφωνα με τους ειδικούς είναι πιθανό να νιώθουμε καλά κάθε φορά που κάνουμε κλικ στο ποντίκι μας επειδή συντρέχουν οι εξής συνθήκες:

 

Επικοινωνία: Το διαδίκτυο μέσω της ανταλλαγής ηλεκτρονικών μηνυμάτων (emails), του chat, των δικτύων κοινωνικής δικτύωσης, των blogs κ.λπ. συμβάλλει στην προώθηση της επικοινωνίας. Έτσι  μπορεί να λειτουργήσει σαν μια ατζέντα επαφών, αυξάνοντας τις επικοινωνιακές μας δυνατότητες αρκεί βέβαια αυτές να μην εξαντλούνται στο ίντερνετ. Η αποτελεσματική και άμεση αυτή επαφή με ένα ή περισσότερα άτομα μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα ενώ μπορεί ακόμα και να καλύψει κάποιες στιγμές κενού και μοναξιάς.

 

Ενημέρωση: Η απεριόριστη πρόσβαση στην πληροφορία, μας κάνει να νιώθουμε ασφάλεια αφού  νιώθουμε ότι μπορούμε να ενημερωθούμε για οτιδήποτε ανά πάσα στιγμή και μπορούμε να προγραμματίσουμε καλύτερα την καθημερινότητα μας. Επίσης γνωρίζοντας άμεσα για τα θέματα που μας απασχολούν αισθανόμαστε πιο ικανοί να διαχειριστούμε καταστάσεις ενώ το ότι μπορούμε επίσης να επέμβουμε με σχόλια και να γράψουμε ελεύθερα τη γνώμη μας μας κάνει  να νιώθουμε ότι ασκούμε και εμείς κάποιου είδους επιρροή.


Διασκέδαση: Το διαδίκτυο μας παρέχει στιγμές χαλάρωση και διασκέδασης. Δίνοντάς μας τη δυνατότητα για σερφάρισμα «άνευ σκοπού» μέχρι παιχνίδια και chat, μπορεί να μας βοηθήσει να απαλλαγούμε έστω και για λίγο από σκέψεις που μας κουράζουν, μας στεναχωρούν κ.λπ.. 

 

Η ουσιαστική κοινωνική επαφή με τους ανθρώπους παραμένει πάντα το ζητούμενο. Αυτό που οφείλουμε να καταλάβουμε είναι ότι το διαδίκτυο είναι ένα όχημα επικοινωνίας και όχι η ίδια η επικοινωνία.

 

 

Ανακαλύψτε περισσότερα κάνοντας κλικ στο www.formamag.gr.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR