counter

Δύσκολες ώρες για τον Έκτορα Μποτρίνι: "Σήμερα το πρωί έμαθα πως έφυγε"

Δύσκολες ώρες για τον Έκτορα Μποτρίνι: "Σήμερα το πρωί έμαθα πως έφυγε"
Δύσκολες ώρες για τον Έκτορα Μποτρίνι: "Σήμερα το πρωί έμαθα πως έφυγε"

Θλίψη στον χώρο της ελληνικής γαστρονομίας καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών ο «πατριάρχης της κουζίνας του Αιγαίου» Γιώργος Χατζηγιαννάκης ή όπως πολλοί τον αποκαλούσαν ο «Δον Κιχώτης» της Σαντορίνης.

Ο Γιώργος Χατζηγιαννάκης υπήρξε ένας αληθινός θρύλος της ελληνικής γαστρονομίας και δημιουργός του θρυλικού εστιατορίου Selene στη Σαντορίνης.

Ο ίδιος άνοιξε το μαγαζί που έμελλε να του αλλάξει τη ζωή στα 40 του χρόνια το μαγαζί. Ο Γιώργος Χατζηγιαννάκης πήρε όλα τα τοπικά προϊόντα του νησιού, τη φάβα, το ντοματάκι, την άσπρη μελιτζάνα, την κάπαρη, το χλωροτύρι και φυσικά το κρασί και τα ανέδειξε σε υψηλή γαστρονομία.

Τον Γιώργο Χατζηγιαννάκη γνώριζε προσωπικά ο Έκτορας Μποτρίνι, ο οποίος τον αποχαιρέτησε με μια συγκινητική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

«Σήμερα το πρωί έμαθα πως έφυγε. Ήταν σαν να έχανα έναν πατέρα για δεύτερη φορά. Τον σεβόμουν και τον τιμούσα. Φαντάζομαι πως θα ένιωσαν κι όσοι δούλεψαν μαζί του... ήξερε να καθοδηγεί και να ενθαρρύνει την ομάδα του. Αληθινός εστιάτορας, μοναδικός στο είδος του, έδειχνε το δρόμο κι είχε αντοχές να καλοδέχεται τους πειραματισμούς των μαγείρων του. Η γαστρονομική κοινότητα της χώρας μας του οφείλει πολλά. Δίδαξε την εντοπιότητα, ανέδειξε τα προϊόντα και τα κρασιά της Σαντορίνης, του νησιού που ερωτεύτηκε. Όλη η ομάδα του Selene τον αποχαιρετούμε: Καλό παράδεισο, Γιώργο Χατζηγιαννάκη» έγραψε χαρακτηριστικά ο Έκτορας Μποτρίνι.

 

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR