counter

Δόμνα Μιχαηλίδου: Οι αριστεροί γονείς, η πολιτική και η προσωπική της ζωή

Δόμνα Μιχαηλίδου: Οι αριστεροί γονείς, η πολιτική και η προσωπική της ζωή
Δόμνα Μιχαηλίδου: Οι αριστεροί γονείς, η πολιτική και η προσωπική της ζωή

Από τις νεαρότερες Ελληνίδες πολιτικούς είναι η Δόμνα Μιχαηλίδου. Η ίδια, έχει ένα εξαιρετικά αξιοσημείωτο βιογραφικό και σίγουρα ενδιαφέρεστε να μάθετε πληροφορίες για την ζωή της.

Δόμνα Μιχαηλίδου: Το βιογραφικό, οι σπουδές και το έργο της

  • H Δόμνα-Μαρία Μιχαηλίδου έχει γεννηθεί στις 13 Νοεμβρίου 1987 και η ηλικία της είναι 36 ετών. 
  • Οι σπουδές της, αφορούν τα Οικονομικά και έχουν γίνει στο πανεπιστήμιο του Γιορκ, ενώ κατέχει μεταπτυχιακό στις Αναπτυξιακές Σπουδές από το πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και διδακτορικό στην Ανάπτυξη και τις Οικονομικές Κρίσεις επίσης από το πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.

  • Από το 2014 ήταν επισκέπτρια λέκτορας στο Κέντρο Αναπτυξιακών Σπουδών του Κέιμπριτζ. Η Δόμνα Μιχαηλίδου έχει διδάξει και Μακροοικονομικά στο Judge Business School του Κέιμπριτζ, καθώς και Οικονομική Πολιτική στο Government School του UCL. Έχει εργαστεί στη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών του ΟΟΣΑ (OECD) στο Παρίσι ως οικονομολόγος και κατόπιν στην Αθήνα για την Εργαλειοθήκη Ανταγωνισμού του ΟΟΣΑ ως οικονομολόγος ειδικός στον ανταγωνισμό. Έχει διατελέσει ειδικός σύμβουλος σε κρατικούς και μη κυβερνητικούς οργανισμούς όπως, μεταξύ άλλων, ο ΟΗΕ, ο FAO και το Βρετανικό Συμβούλιο. Ακόμη έχει συντονίσει εθνικά σχέδια κινητροδότησης επιχειρηματικής δραστηριότητας, ως επιστημονικός συνεργάτης στο κέντρο Σπουδών Μέσης Ανατολής του Κέιμπριτζ, του εμπορικού επιμελητηρίου του Σουδάν και του Υπουργείου Υγείας του Ιράν.

Διαβάστε επίσης: Δόμνα Μιχαηλίδου: “Ραγίζει” καρδιές η ανάρτηση για τον θάνατο του πατέρα της- “Έχασα τον πατέρα μου…”

Ως Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από το 2019 έχει επικεντρωθεί στην παιδική προστασία και τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων.

  • Η Δόμνα Μιχαηλίδου ήταν εκείνη που καθιέρωσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το επίδομα γέννησης, ύψους 2.000 ευρώ για κάθε γέννηση στη χώρα, στο πλαίσιο της προστασίας οικογένειας και της ενίσχυσης των δημογραφικών πολιτικών.
  • Τον Ιούλιο του 2020 το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τη UNICEF.

Δόμνα Μιχαηλίδου: Η σχέση με τους γονείς της 

Η Δόμνα Μιχαηλίδου σε συνέντευξή της σε περιοδικό, έχει αναφέρει πως οι γονείς της, δεν είχαν σχέση με την πολιτική, παρά το γεγονός ότι είχαν πολιτική σκέψη. Η ίδια, είπε:

"Ενώ είχαν πολιτική σκέψη και άποψη, οι γονείς μου δεν ήταν καθόλου κομματικοποιημένοι. Ήταν αριστεροί, ήταν και στο Πολυτεχνείο, αλλά έχουν αλλεργία με τη σημερινή Αριστερά. Εδώ και 35 χρόνια, από τότε που σταμάτησε ουσιαστικά το ΚΚΕ Εσωτερικού, θεωρούν ότι η ελληνική Αριστερά βρίσκεται σε τρομερή κρίση. Ήταν προοδευτικοί, φιλελεύθεροι και έδωσαν μάχη και οι δύο για τη Δημοκρατία. Ο πατέρας μου είχε σχεδόν χάσει το ένα του μάτι στο Πολυτεχνείο. Ήταν 20 χρόνων. Τον έδειρε τόσο πολύ ένας αστυνομικός που από το ένα του μάτι έβλεπε πολύ λίγο. Σπούδαζε στο Οικονομικό της Νομικής και από το ξύλο που έφαγε έκανε καταρράκτη και υποβλήθηκε σε 10 επεμβάσεις. Ο ενθουσιασμός μου για τον Κυριάκο Μητσοτάκη πέρασε μέσα από τους γονείς μου. Είναι ένας άνθρωπος προοδευτικός, φιλελεύθερος και είμαστε τόσο τυχεροί που τον έχουμε εδώ στην Ελλάδα".

Η Δόμνα Μιχαηλίδου είχε μιλήσει για την αδυναμία που είχε στο πατέρα της, ο οποίος και έχει φύγει από την ζωή. "Είχα μεγάλη αδυναμία στον πατέρα μου. Ήταν και νέος, 69 χρόνων. Όταν είμαι πολύ στενοχωρημένη για τον πατέρα μου, κάνω την εξής σκέψη: «Δόμνα, έζησε τη ζωή του καλά και υπάρχουν τόσοι άνθρωποι με τόσο μεγαλύτερες δυσκολίες». Αυτή η δουλειά μού έχει δώσει ένα μέτρο αξεπέραστο που στη δυσκολία της καθημερινότητας το ξεχνάω πολλές φορές," τόνισε.

"Τώρα που ο πατέρας μου ήταν άρρωστος θα με βοηθούσε να είχα έναν άνθρωπο κοντά μου, τον δικό μου σύντροφο. Δεν είμαι πάρα πολύ καιρό μόνη μου, απλά πολλές φορές ένιωθα μόνη λόγω της δυσκολίας του πατέρα μου σε διάφορα επίπεδα. Εγώ διαχειρίστηκα όλη την αρρώστια του" ανέφερε η Δόμνα Μιχαηλίδου και έκανε και μια αποκάλυψη για την προσωπική της ζωή.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR