counter

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Ένταση ανάμεσα στον Σπύρο Μπιμπίλα και τον γιο του ηθοποιού, Δημήτρη

Ξεκίνησε σήμερα, 28 Μαρτίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη.

Ο ηθοποιός εμφανίστηκε κανονικά στο δικαστήριο με την είσοδό του ωστόσο να γίνεται μέσα από το κυλικείο έτσι ώστε να δημιουργηθεί όσο το δυνατόν λιγότερη ένταση.

Στη δίκη παρευρέθηκαν ωστόσο η σύζυγός του ηθοποιού Ελπίδα Νίνου με τον γιο τους Δημήτρη, αλλά και οι ηθοποιοί Πηνελόπη Αναστασσοπούλου, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Λένα Δροσάκη με τον σύζυγό της Αλέξανδρο Μπουρδούμη.

Το παρών έδωσε και ο Πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας ο οποίος σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής «Το Πρωινό» ήρθε σε μεγάλη ένταση με τον γιο του Πέτρου Φιλιππίδη, Δημήτρη.

Να σημειωθεί ότι δίκη διακόπηκε για ένα μικρό χρονικό διάστημα καθώς οι δύο από τις τρεις καταγγέλλουσες ζήτησαν η δίκη να γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

Από την άλλη, η δεύτερη καταγγέλλουσα ζητάει η δίκη να γίνει με ανοιχτές θύρες, αλλά να μην ακουστεί δημόσια το όνομά της.

Βέβαια, η πλευρά του Πέτρου Φιλιππίδη επιθυμεί η δίκη να γίνει με ανοιχτές θύρες.

Έτσι, το δικαστήριο υποχρεώθηκε να διακόψει για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ενώ στη συνέχεια επανήλθε για να συνεχιστεί η συζήτηση για τα αίτηματα.

Δείτε παραπάνω το σχετικό απόσπασμα.

Πέτρος Φιλιππίδης

Όλα ξεκίνησαν για τον Πέτρο Φιλιππίδη τον Ιανουάριο του 2021 όταν άρχισε και το καλλιτεχνικό Me too. Μετά από καταγγελίες που έγιναν προς το πρόσωπο ηθοποιού και σκηνοθέτη από την Αννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, την Ελένη Δροσάκη και την Πηνελόπη Αναστασοπούλου άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου και ακολούθησαν και άλλες αποκαλύψεις.

Λίγες μέρες πριν τις καταγγελίες και συγκεκριμένα στις 3 Φεβρουαρίου, ο Πέτρος Φιλιππίδης μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο ύστερα από λιποθυμικό επεισόδιο.

Εκείνη την περίοδο ο Πέτρος Φιλιππίδης πρωταγωνιστούσε στη σειρά της ΕΡΤ «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», ενώ έγινε άμεση αντικατάσταση από τον Τάσο Χαλκιά.

Συμπρωταγωνιστής του ηθοποιού στη συγκεκριμένη σειρά, ήταν και ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, σύζυγος της Ελένης Δροσάκη που είναι μία από τις καταγγέλλουσες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Τάσου Τεργιάκη στο Πρωινό του ΑΝΤ1, υπήρξε μια λεκτική επίθεση του Αλέξανδρου Μπουρδούμη προς τον ηθοποιό, την ώρα που είχαν μια κοινή σκηνή και χρειάστηκε η επέμβαση τρίτων για να σταματήσει και να ολοκληρωθεί το γύρισμα.

Τον Ιούνιο του 2021 το Σώμα Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) διέγραψε τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Την Τρίτη 27 Ιουλίου ο Πέτρος Φιλιππίδης κρίθηκε προφυλακιστέος ύστερα από την απολογία του που πραγματοποιήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα στην ανακρίτρια για ένα βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού μετά από ισάριθμες καταγγελίες συναδέλφων του σε βάρος του.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε, τότε, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Πέτρος Φιλιππίδης σοκαρίστηκε με την απόφαση της προφυλάκισής του και φέρεται να είπε: «Δεν το πιστεύω, δεν το περίμενα αυτό που μου κάνατε, δεν είναι δυνατόν».

Αμέσως μετά την απολογία του και την απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα οι αστυνομικοί τον μετέφεραν στην Γ.Α.Δ.Α.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε στο Open ο δημοσιογράφος Φάνης Καραμπατσάκης, ο Πέτρος Φιλιππίδης βρισκόταν σε ιδιαίτερα άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Το πρώτο του βράδυ στη ΓΑΔΑ το πέρασε σε κελί του 7ου ορόφου μόνος του. Ο Πέτρος Φιλιππίδης επικοινώνησε τηλεφωνικά με συγγενικό του πρόσωπο. Δεν είχε δεχτεί καμία επίσκεψη, ούτε από τον δικηγόρο του, αλλά ούτε και από τη σύζυγο ή τον γιο του. Το μόνο που ζήτησε από τους αστυνομικούς είναι μία φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνει.

Στις 28 Ιουλίου εκδόθηκε το φυλακιστήριο και ο Πέτρος Φιλιππίδης οδηγήθηκε απευθείας από τη ΓΑΔΑ στο σωφρονιστικό κατάστημα της Τρίπολης.

Στις 9 Σεπτεμβρίου απορρίφθηκε το αίτημα του Πέτρου Φιλιππίδη για αποφυλάκιση και έτσι ο γνωστός ηθοποιός, που κατηγορείται για δυο απόπειρες βιασμού και έναν βιασμό θα παραμείνει στις φυλακές Τριπόλεως.

Στις 7 Οκτωβρίου 2021 την παραπομπή του Πέτρου Φιλιππίδη σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθήνας για έναν βιασμό που τελέσθηκε το 2008 και δύο απόπειρες βιασμού τελεσθείσες το 2010 και το 2014, εισηγήθηκε η εισαγγελέας, που χαρακτήρισε τον ηθοποιό «Χαρακτήρα με ιδιαίτερη επικινδυνότητα και σταθερή ροπή στο έγκλημα».

Ο Πέτρος Φιλιππίδης τόσο στις έγγραφες εξηγήσεις του στον εισαγγελέα όσο και στην απολογία του, αρνήθηκε το σύνολο των καταγγελιών.

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, μια από τις ηθοποιούς που τον κατήγγειλαν για σεξουαλική παρενόχληση, μιλώντας τον Οκτώβριο του 2021 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, δήλωσε πως περιμένει την ημέρα της δίκης. «Η πλευρά μας επιλέγει να μην σχολιάσει. Κρατάμε χαμηλούς τόνους χωρίς κατηγορώ μέχρι την ημέρα του δικαστηρίου. Εκεί, θα μιλήσουμε» αρκέστηκε να σχολιάσει η ηθοποιός.

Τέλη Οκτώβρη του 2021 στο «Καλύτερα δε γίνεται» με τη Ναταλία Γερμανού η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, που είναι επίσης μία από τις καταγγέλλουσες, ρωτήθηκε αν νιώθει δικαιωμένη μετά την αποφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη.

«Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ νωρίς για να χρησιμοποιηθεί αυτή η λέξη (η δικαίωση). Πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και τότε θα μπορέσω να σου απαντήσω» απάντησε η ηθοποιός.

Στις 11 Νοεμβρίου 2021, σε δίκη για ένα βιασμό και δυο απόπειρες βιασμού ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου παραπέμφθηκε ο ηθοποιός και ήδη προφυλακισμένος Πέτρος Φιλιππίδης, με βούλευμα που εξέδωσε το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο.

Το πρωί της Παρασκευής 12 Νοεμβρίου, στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη «Mega Καλημέρα», μίλησε ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος και υποστήριξε ότι στο βούλευμα δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν τις καταγγελίες προς το πρόσωπο του πελάτη του. «Στο βούλευμα δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία κατά του Πέτρου Φιλιππίδη, παρά μόνο οι αφηγήσεις των καταγγελλουσών, που τις επαναλαμβάνουν ως μάρτυρες οικεία πρόσωπα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Στις 3 Μαρτίου 2021 σύμφωνα με την εκπομπή του Alpha «Super Κατερίνα» και τον δημοσιογράφο Γιάννη Πουλόπουλο το συμβούλιο αποφάσισε την παράταση της προσωρινής φυλάκισής του Πέτρου Φιλιππίδη μέχρι και τον Ιούλιο του 2022.

Παράλληλα η δίκη είχε οριστεί για τις 18 Μαρτίου 2022.

Την Παρασκευή 10 Μαρτίου, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Τάσος Τεργιάκης στην εκπομπή «Το Πρωινό» έγινε η μεταγωγή του ηθοποιού από τις φυλακές Τρίπολης στις φυλακές Κορυδαλλού. Συνήθως οι μεταγωγές γίνονται 2-3 ημέρες μετά την δίκη, ωστόσο αυτή τη φορά έγινε αρκετές ημέρες νωρίτερα.

Στις 18 Μαρτίου ξεκίνησε η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Μεταξύ άλλων εκεί βρέθηκαν η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Λένα Δροσάκη, η Εβελίνα Παπούλια και η Πηνελόπη Αναστασοπούλου. Ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν παρευρέθηκε όμως λόγω του σοβαρού προβλήματος υγείας του. Έτσι, ορίστηκε ως νέα ημερομηνία η 28η Μαρτίου έπειτα από αίτημα του συνηγόρου του Μιχάλη Δημητρακόπουλου.

Η εισαγγελέας της έδρας είχε επίσης προτείνει τη διακοπή της δίκης λέγοντας: «Είναι αναφαίρετο δικονομικό δικαίωμα του κατηγορουμένου να παρασταθεί στο ακροατήριο. Δήλωσε μέσω των συνηγόρων του ότι θέλει να παρασταθεί και να συμμετέχει, να κάνει ερωτήσεις γιατί κατηγορείται για αδικήματα μεγάλης ποινικής απαξίας. Αν και το πρόβλημα υγείας του δεν προκύπτει από έγγραφα, θα προτείνω να γίνει δεκτό το αίτημα του προκειμένου να μπορεί να παρασταθεί ο ίδιος στο δικαστήριο».

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR