counter

Δίκη Λιγνάδη: Να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά πρότεινε ο εισαγγελέας - Τι είπε ο Αλέξης Κούγιας

Δίκη Λιγνάδη: Να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά πρότεινε ο εισαγγελέας - Τι είπε ο Αλέξης Κούγιας
Δίκη Λιγνάδη: Να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά πρότεινε ο εισαγγελέας - Τι είπε ο Αλέξης Κούγιας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, με το δικαστήριο μετά από πολύωρη διάσκεψη, που διήρκησε σχεδόν 4 ώρες, να κρίνει ένοχο τον ηθοποιό και σκηνοθέτη για δυο από τις τέσσερις υποθέσεις βιασμών ανηλίκων ανδρών και να τον αθωώνει για τους άλλους δύο.

Δικαστές και ένορκοι, υιοθέτησαν εν μέρει την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος είχε ζητήσει την ενοχή του κατηγορούμενου για τις τρεις από τις τέσσερις καταγγελίες, που έχουν γίνει σε βάρος του από νεαρούς άνδρες για βιασμό τους ενώ ήταν ανήλικοι.

Η δίκη συνεχίζεται, με την πλευρά του σκηνοθέτη να υποβάλει αίτημα για τη χορήγηση ελαφρυντικών.

Από την άλλη, ο εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας πρότεινε να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά στο πρόσωπο του Δημήτρη Λιγνάδη.

«Από την αποδεικτική διαδικασία και συνεκτιμώντας την απολογία του κατηγορουμένου θεωρώ ότι δεν συντρέχουν ελαφρυντικές περιστάσεις στο πρόσωπο του κατηγορουμένου» ανέφερε ο εισαγγελέας.

Τι είπε ο Αλέξης Κούγιας

Από την άλλη ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας τόνισε: «Δεν θέλω να πιστεύω ότι η δικαιοσύνη επηρεάζεται από τα μέσα. Η δικαιοσύνη είναι ανθρώπινη και σέβομαι την κρίση σας. Όταν μιλάει η δικαιοσύνη, εμείς σιωπούμε. Η ποινή δεν έχει σκοπό να τρομοκρατήσει όποιον διανοείται να διαπράξει το ίδιο αδίκημα, αλλά την καλύτερη εξέλιξη της προσωπικότητας του κατηγορούμενου. Τον αθωώσατε σε μια πράξη, με οριακή πλειοψηφία τον καταδικάσετε σε μια άλλη. Για αυτό που θα αποφασίσετε, για τα ελαφρυντικά που αφορούν λεπτές νομικές έννοιες, θα πρέπει να σεβαστείτε την γνώση των ειδικών».

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR