counter

Δίκη Φιλιππίδη: Η κατάθεση της Ελπίδας Νίνου - "Ο σύζυγός μου δεν είναι βιαστής, σέβεται το όχι"

Δίκη Φιλιππίδη: Η κατάθεση της Ελπίδας Νίνου - "Ο σύζυγός μου δεν είναι βιαστής, σέβεται το όχι"
Δίκη Φιλιππίδη: Η κατάθεση της Ελπίδας Νίνου - "Ο σύζυγός μου δεν είναι βιαστής, σέβεται το όχι"

Με την κατάθεση της συζύγου του Πέτρου Φιλιππίδη, Ελπίδας Νίνου συνεχίστηκε η δίκη του ηθοποιού που κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού. Η Ελπίδα Νίνου στην κατάθεσή της, υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι «ο Πέτρος δεν είναι βιαστής», ενώ εξέφρασε την πλήρη στήριξή της στον σύζυγό της.

«Ο άνδρας μου δεν είναι βιαστής. Σέβεται το όχι.. Δεν του αρέσει η βία. Είναι αθώος», ανέφερε στο δικαστήριο η μάρτυρας, η οποία υποστήριξε επίσης ότι οι καταγγελίες σε βάρος του κατηγορούμενου, έγιναν για διαπόμπευση και εκδίκηση.

«Τον Πέτρο, τον αγαπάει ο κόσμος. Αυτές οι καταγγελίες έγιναν για να τον διαπομπεύσουν σαν άνθρωπο και για να πάρουν εκδίκηση κάποιες γυναίκες που δεν κατάφεραν να πάρουν από τον Πέτρο αυτό που ήθελαν. Τις ακούω να μιλάνε συνεχώς για ρόλους. Γιατί δεν πήραν τον ένα ρόλο και τον άλλο. Ο Πέτρος είναι ταλαντούχος με όραμα, δουλεύει πάρα πολύ, έχει καταφέρει να είναι στις καρδιές των ανθρώπων. Τον κατέστρεψαν και τώρα θέλουν να πεθάνει. Και μαζί με αυτό κατέστρεψαν και τη δική μου οικογένεια. Ο Πέτρος εκφράζεται και συναναστρέφεται όλους τους ανθρώπους άκριτα όπως και εγώ και δείχνει ποιος είναι παντού και πάντα. Ήταν εύκολος στόχος. Ο Πέτρος ήταν δημοφιλής και η αγάπη του κόσμου ήταν μεγάλη, οπότε καταστρέφοντάς τον, φεύγει, τον εξαφανίζουν και αλλάζουν τα πράγματα και στο θέατρο» είπε, μεταξύ άλλων, στην κατάθεσή της η Ελπίδα Νίνου.

Αρχίζοντας την κατάθεσή της, η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη ανέφερε: «Είμαι 30 χρόνια σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη. Είμαι δίπλα του, του συμπαραστέκομαι όλα αυτά τα χρόνια. Έχω αποδείξει στον χώρο αυτόν ποια είμαι. Δουλεύω από τα 15 μου. Δούλεψα ως χορεύτρια σε παραστάσεις, έχω κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο και σεμινάρια στη Γερμανία. Είμαι 40 χρόνια σε αυτόν τον χώρο, έχω συνεργαστεί με πολλούς και με τον σύζυγό μου (…) έχω μια πορεία στον καλλιτεχνικό χώρο και τον αγαπώ πολύ, θεωρώ ότι είναι μια μεγάλη αγκαλιά για όσους θέλουν να δουλέψουν. Προέρχομαι από μια λαϊκή φτωχή οικογένεια στον Πειραιά και δούλεψα από 15 ετών για να τους βοηθήσω….».

Πρόεδρος: Να προχωρήσουμε λίγο σε αυτά που μας ενδιαφέρουν, το γνωρίζετε για την πρώτη καταγγέλλουσα;

Ελπίδα Νίνου: Την γνωρίζω από την μητέρα της, την οποία πρότεινε ο Σπύρος Μπιμπίλας στον σύζυγό μου να τη πάρει σε μια δουλειά. Ήταν μια γυναίκα που μεγάλωνε ένα παιδί μόνη της και βρίσκονταν σε κακοποιητική σχέση. Ο Σπύρος ήθελε να τη βοηθήσει. Συνεργάστηκε με τον άντρα μου από τον 2004 μέχρι το 2010 σε δυο παραστάσεις. Θυμάμαι την καταγγέλλουσα στον «Μπακαλόγατο». Θυμάμαι ότι ήταν μια κοπέλα παρεμβατική, περιφέρονταν μέσα στα καμαρίνια με τη πρόφαση ότι ήθελα να δει τη μαμά της. Ήταν στα καμαρίνια καθημερινά, εμφανίζονταν συνεχώς, κυκλοφορούσε στα καμαρίνια των άλλων ηθοποιών. Είχα συζητήσει με άλλους ηθοποιούς και μου είχαν πει ότι αυτό είναι ενοχλητικό. Εμένα με αντιμετώπιζε με αδιαφορία. Η μητέρα της την έβαζε κρυφά από την πίσω πόρτα, ενώ ο σύζυγός μου,  το είχε απαγορεύσει. Το 2007 η μητέρα της, μας είπε ότι θέλει να γίνει ηθοποιός. Ζήτησε από τον Πέτρο να την προετοιμάσει και να πάει σε μια σχολή. Αποφασίστηκε να πάει στη σχολή που θα δίδασκε ο σύζυγός μου, αν και ήταν εκπρόθεσμη. Ο Πέτρος δούλεψε εκεί για δυο μήνες και σταμάτησε τη συνεργασία με την σχολή. Εγώ με τη μητέρα της μιλάγαμε πολύ ανοιχτά.

Συνεχίζοντας να καταθέτει για την πρώτη καταγγέλλουσα, η κυρία Νίνου ανέφερε: «Ήταν ένας άνθρωπος ενοχλητικός. Το 2008 ενώ ήμασταν διακοπές έπαιρνε τον Πέτρο συνέχεια τηλέφωνα, το ένα πίσω από τον άλλο».

Η ίδια διέψευσε επίσης τον ισχυρισμό της καταγγέλλουσας ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης της είχε επιτεθεί σεξουαλικά μέσα στη «Θεατρική Εστία».

«Δεν το πιστεύω, ο Πέτρος δεν πήγαινε στη Θεατρική Εστία. Ήταν μια εταιρεία που είχε πολλά άτομα. Δεν είχε λόγο να πηγαίνει. Αν έχει πάει, έχει πάει δυο φορές μέσα στον χρόνο. Ήταν απασχολημένος και συνήθως αυτοί πήγαιναν στο καμαρίνι του Πέτρου. Όσοι ήθελαν εκ μέρους της εταιρείας να τον συναντήσουν πήγαιναν στο καμαρίνι του. Στις διακοπές ήταν τα τηλεφωνήματα. Καλούσε συνεχώς πρωινές και βραδινές ώρες. Τον ρώτησα γιατί παίρνει και μου είπε: «δεν την ξέρεις επιμένει, άστη θα τη πάρω εγώ». Κάποια στιγμή μπορεί και να της απάντησε για να σταματήσει».

Πρόεδρος: Σταμάτησε;

Ελπίδα Νίνου: Που να το ξέρω;

Μάλιστα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της έδρας, η μάρτυρας ανέφερε πως η ίδια πιστεύει πως η συγκεκριμένη γυναίκα «είχε αισθήματα» για τον σύζυγό της και αυτό, όπως ανέφερε, το συμπεραίνει, από την επιμονή της.

«Έπαιρνε τηλέφωνα το καλοκαίρι του 2008…Το 2011 είχα πάει παράσταση του Σπύρου Μπιμπίλα και ήλθε η μητέρα της και έκατσε δίπλα μου. Το 2010 έστελνε μηνύματα στον Πέτρο τα είχα δει. Συνεχόμενα μηνύματα, το ένα πίσω από το άλλο. «Γιατί δε μου μιλάς;», «θέλω να σε δω» του έγραφε, τα είχα δει. «Τα ανέφερα στη μητέρα της, παρουσία του Μπιμπίλα. Η μητέρα της άρχισε να φωνάζει. Της είπα: «γνωρίζεις τι συμβαίνει με το παιδί σου;». Ήταν και ο Σπύρος μπροστά και μετά φύγαμε. Μετά από λίγες ημέρες ρώτησα τον Σπύρο αν μιλήσανε με την καταγγέλλουσα. Μου είπε ότι κλείστηκε στο δωμάτιο της και ότι απάντησε πως είχε σαν πατέρα της τον Πέτρο. Ο Μπιμπίλας μου είπε και κάτι άλλο, ότι το παιδί είναι τρελό…»

Πρόεδρος: Ρωτήσατε το σύζυγό σας για τα μηνύματα;

Ελπίδα Νίνου: Μου είπε ότι είναι επίμονη, «μη δίνεις σημασία». Έτσι και αλλιώς της είχε απαγορεύσει να πηγαίνει στο θέατρο.

Πρόεδρος: Έχετε μιλήσει και για ένα άλλο περιστατικό….

Ελπίδα Νίνου: Το 2011 είχαμε πάει σε ένα θεατρικό χώρο για να δούμε μια παράσταση και να δούμε νέους ηθοποιούς για ένα έργο που ετοιμάζαμε. Η καταγγέλλουσα ήταν στο φουαγιέ. Ήρθε κατευθείαν στον Πέτρο, τον αγκάλιασε και τον φίλησε. Εμένα δεν μου μίλησε αν και με ήξερε πολύ καλά, ούτε στη Θάλεια Ματίκα, που ήταν μαζί μας. Αυτό με εξόργισε δεν μπορούσα να καταλάβω την συμπεριφορά της.

Πρόεδρος: Έχετε καταθέσει και ένα περιστατικό σε βάφτιση. Τι συνέβη εκεί;

Ελπίδα ΝίνουΤο 2009 η ταξιθέτρια του θεάτρου «Μουσούρη» βάφτισε το παιδί της. Πήγε ο σύζυγος μου μαζί με το γιο μου. Εγώ δεν πήγα ήμουν αδιάθετη. Ήταν εκεί και η Θάλεια Ματίκα, η οποία μου είπε ότι είδε την καταγγέλλουσα στις τουαλέτες να κλαίει. Τη ρώτησε γιατί και εκείνη της είπε: «Εγώ αγαπώ και εκείνος δεν μου μιλάει».

Επίσης, η κ. Νίνου ανέφερε, ότι το 2020, η καταγγέλλουσα είχε πάει σε πρεμιέρα του άντρα της και έκανε ένα like και στην ανάρτηση για το θέατρο. «Ξέρω ότι μετά πήγε ο Μπιμπίλας να δει τη παράσταση και στο θέατρο και πάλι η καταγγέλλουσα. Δεν μπορείς να πας να χειροκροτήσεις αυτόν τον άνδρα, όταν λες ότι σου έχουν συμβεί όλα αυτά», είπε η μάρτυρας.

Πρόεδρος: Πότε σταμάτησαν τα μηνύματα;

Ελπίδα ΝίνουΤο 2011 μετά από τη κουβέντα που έκανα με τη μητέρα της πρέπει να απομακρύνθηκε….

Μιλώντας για τις δυο άλλες καταγγέλλουσες, οι οποίες κατηγορούν το σύζυγό της για απόπειρα βιασμού της, η κ. Νίνου ανέφερε ότι δεν τις γνωρίζει. Ωστόσο, όπως άφησε να εννοηθεί, οι καταγγελίες τους δεν έχουν βάση.

Πρόεδρος: Ήρθε ποτέ συνεργάτης να σας πει ότι έχει ακούσει; Για να σας προστατεύσει από κάτι;

Ελπίδα ΝίνουΟι άνθρωποι που με πλησίαζαν ήταν άνθρωποι οι οποίοι μας έγλειφαν.

Ένορκος: Οι εξωσυζυγικές σχέσεις… δεν μιλήσατε γι’ αυτό. Τα διαχωρίζω…

Ελπίδα ΝίνουΕίναι η προσωπική μου ζωή. Έχω περάσει πολύ δύσκολα αυτό τον καιρό. Με έχουν ξεφτιλίσει εμένα και τον Πέτρο. Είμαι μια γυναίκα που τίμησα την οικογένεια μου και φρόντισα το παιδί μου. Σταμάτησα να δουλεύω. Όταν απέκτησα το παιδί μου η ζωή μου άλλαξε. Η ζωή δεν είναι φωτογραφίες. Η ζωή είναι το παιδί μου. Ήμουν παρούσα. Το παιδί μου είναι εδώ από την αρχή και συμπαραστέκεται στη μάνα του και τον πατέρα του.

 

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR