counter

Δίκη Δημήτρη Λιγνάδη: Αλέξης Κούγιας - "Δεν θα εκδικαστεί η υπόθεση αύριο"

Δίκη Δημήτρη Λιγνάδη: Αλέξης Κούγιας - "Δεν θα εκδικαστεί η υπόθεση αύριο"
Δίκη Δημήτρη Λιγνάδη: Αλέξης Κούγιας - "Δεν θα εκδικαστεί η υπόθεση αύριο"

Μια ημέρα πριν την έναρξη της δίκης του Δημήτρη Λιγνάδη που έχει οριστεί για την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου, ο συνήγορος υπεράσπισής του, Αλέξης Κούγιας, με δηλώσεις του στο Happy Day αποκάλυψε πως θα ζητήσει αναβολή.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στη δημοσιογράφο Κατερίνα Χατζηιωάννου, ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε: «Δε θα εκδικαστεί. Έχει προσδιοριστεί για να εκκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης την Παρασκευή το πρωί. Όμως εγώ αυτό το χρονικό διάστημα είναι πολλά τα δικαστήρια που αντιμετωπίζω, τα οποία είναι της τρέχουσας καθημερινότητας. Είμαι ο μοναδικός δικηγόρος του κυρίου Λιγνάδη και ο κύριος Λιγνάδης θέλει μόνο εμένα να τον υπερασπιστώ. Δε μπορεί να με αντικαταστήσει κανένας συνάδελφός μου γιατί ο κύριος Λιγνάδης δεν το επιθυμεί.

Η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη δεν έχει προβλήματα ούτε παραγραφών, ούτε συμπληρώσεως του 18μήνου, γιατί έχει παραταθεί το 18μηνο πριν από λίγες ημέρες και είναι μόλις 12 μήνες κρατούμενος και λιγότερο από 12 μήνες. Πλημμελήματα που επαρκούν δεν υπάρχουν. Θα θέσω υπόψιν του δικαστηρίου τα κολλήματα μου αυτά και το δικαστήριο θα αποφασίσει τελικώς τι θα γίνει. Αν δεν διακοπεί η δίκη ή αν θα αναβληθεί σε μία σύντομη δικάσιμο. Ο κύριος Λιγνάδης επιθυμεί διακαώς να γίνει η δίκη, κάτι που επιθυμώ κι εγώ διακαώς. Ο κύριος Λιγνάδης έχει από την πρώτη στιγμή την πεποίθηση ότι στη δικαιοσύνη θα αποδειχθεί η αθωότητά του και θα μείνει ελεύθερος» κατέληξε ο Αλέξης Κούγιας.

Θυμίζουμε πως ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης θα βρεθεί αντιμέτωπος με βαριές καταγγελίες σε βάρος του για σεξουαλική κακοποίηση τριών ανηλίκων και ενός ενήλικα. Οι κατηγορίες σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη αφορούν βιασμό 25χρονου το 2010, βιασμό άνδρα το 2015 στην Επίδαυρο, βιασμό 24χρονου το 2015 και βιασμό ενός ακόμα άνδρα το 2018. Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, που θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, αρνείται τις κατηγορίες.

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR