counter

Διήμερη τελικώς η επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία

Διήμερη τελικώς η επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία
Διήμερη τελικώς η επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία

Αλέξης Τσίπρας

Διήμερη τελικώς θα είναι η επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία, παρότι νωρίτερα απο το Μαξίμου υπήρξε ανακοίνωση ότι ο Πρωθυπουργός θα ταξιδέψει στην Άγκυρα στις 18 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην γείτονα θα είναι διήμερη. Αρχικώς, ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη, στις 17 Νοεμβρίου, έχοντας στο πρόγραμμα του την παρακολούθηση μαζί με τον ομόλογο του Αχμέτ Νταβούτογλου, του φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα Τουρκίας-Ελλάδας, αλλά και μία συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Συνάντηση και με τον Ερντογάν

Καθώς ο Πατριάρχης θα βρίσκεται το πρωινό της ίδιας ημέρας στις Βρυξέλλες, ακόμη δεν είναι σαφές αν το ραντεβού με τον Αλέξη Τσίπρα θα γίνει στις 17 Νοεμβρίου ή νωρίς το πρωί της 18ης του μηνός. Αυτό θα εξαρτηθεί απο την ώρα επιστροφής στην Πόλη του κ. Βαρθολομαίου.

Σε κάθε περίπτωση το πρωί της 18ης Νοεμβρίου, ο Αλέξης Τσίπρας θα πετάξει απο την Κωνσταντινούπολη για την Άγκυρα, όπου θα γίνει η επίσημη συνάντηση του με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, ενώ ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα έχει, σύμφωνα με υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές, συνάντηση και με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

"Καυτή" η ατζέντα των επαφών Τσίπρα

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η επίσκεψη θα επικεντρωθεί στις διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις και στις διμερείς σχέσεις.

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί όπως είναι φυσικό στην αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, η οποία αποτελεί το βασικό θέμα της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διεξάγεται απο σήμερα στην Μάλτα, όπου πρόθεση της Ελλάδας είναι να αναλάβει κεντρικό ρόλο στη διαπραγμάτευση ΕΕ-Τουρκίας για το Προσφυγικό.

Οι θέσεις Τσίπρα στην Σύνοδο Κορυφής

Ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει την ευκαιρία να θέσει ολοκληρωμένα τις θέσεις της Ελλάδας για το Προσφυγικό, τονίζοντας ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί ως κοινό ευρωπαϊκό πρόβλημα και όχι ως πρόβλημα που αφορά μόνο τις χώρες πρώτης υποδοχής, όπως η Ελλάδα, ζητώντας παράλληλα ενιαία πολιτική για την αντιμετώπιση των δικτύων παράνομης διακίνησης των προσφύγων.

Ο Πρωθυπουργός θα επαναλάνει ότι βασικές αιτίες για τον ξεριζωμό των προσφύγων είναι η φτώχεια και οι πολεμικές συρράξεις στις πατρίδες τους κι αυτές πρέπει να αντιμετωπιστούν, αναδεικνύοντας έτσι το ζήτημα ως ανθρωπιστικό που πρέπει να τύχει ανάλογης αντιμετώπισης.

Πηγή: ΑΝΤΕΝΝΑ.GR 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR