counter

Διέρρευσαν οι φωτογραφίες από το μπάνιο, όπου ο Oscar Pistorius σκότωσε την Reeva Steenkamp

Διέρρευσαν οι φωτογραφίες από το μπάνιο, όπου ο Oscar Pistorius σκότωσε την Reeva Steenkamp
Διέρρευσαν οι φωτογραφίες από το μπάνιο, όπου ο Oscar Pistorius σκότωσε την Reeva Steenkamp

Από την Πέπη Τυλιγάδη

O θάνατος της πανέμορφης καλλονής Reeva Steenkamp από τις σφαίρες του συντρόφου της συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο τα ξημερώματα της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου και οι πληροφορίες που έρχονται και από τις αναφορές της αστυνομίας και των δικηγόρων προσπαθούν να ρίξουν φως στις συνθήκες της αιματηρής δολοφονίας.

Χτες, ο παραολυμπιονίκης αθλητής στάθηκε μπροστά στον δικαστή της Πρετόρια και επανέλαβε για ακόμη μια φορά τον ισχυρισμό του ότι την σκότωσε κατά λάθος.

"Νόμιζα ότι κάποιος ήταν στο μπάνιο και πυροβόλησα γιατί κατάλαβα ότι το παράθυρο του μπάνιου ήταν ανοιχτό. Κατάλαβα ότι οι εισβολείς ήταν στο μπάνιο γιατί η πόρτα του μπάνιου ήταν κλειστή και άκουσα θόρυβο από μέσα. Γέμισα με τρόμο και φόβο. Νόμιζα ότι μπήκαν από το ανοιχτό παράθυρο".

Οι κατήγοροι όταν πήραν τον λόγο υπογράμμισαν ότι πρόκειται ξεκάθαρα για φόνο εκ προμελέτης και κατά τη διάρκεια της δίκης θα το αποδείξουν.

"Ο κατηγορούμενος πήρε το όπλο, έβαλε τα προσθετικά του πόδια, περπάτησε επτά μέτρα και πυροβόλησε την γυναίκα ενώ εκείνη ήταν στην τουαλέτα. Πυροβόλησε τέσσερις φορές. Αν εγώ οπλιστώ, περπατήσω και πυροβολήσω τότε είναι φόνος εκ προμελέτης. Η πόρτα ήταν κλειστή και το κίνητρο ήταν ένα. 'Θέλω να σκοτώσω'."

Συνήγοροι και κατήγοροι βάζουν στο επιίκεντρο τον τόπο του εγκλήματος. Σήμερα διέρρευσαν στον Τύπο οι φωτογραφίες με τον τόπο του εγκλήματος, το μπάνιο στο οποίο βρισκόταν κλειδωμένη η Reeva Steenkamp πριν την πυροβολήσει πίσω από την πόρτα ο Oscar. Εκεί την πυροβόλησε τρεις φορές και την πέτυχε στο χέρι, στο κεφάλι και στη λεκάνη.

Ο Οscar παραμείνει υπό κράτηση σε αστυνομικό τμήμα της Πρετόρια για να αποφασίσει ο δικαστής αν θα κριθεί προφυλακιστέος μέχρι να ξεκινήσει η δίκη.

 

 

 

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR