counter

Διάσημες παρουσίες στην φιλανθρωπικού χαρακτήρα έκθεση φωτογραφίας του Νίκου Ζήκου!

Διάσημες παρουσίες στην φιλανθρωπικού χαρακτήρα έκθεση φωτογραφίας του Νίκου Ζήκου!
Διάσημες παρουσίες στην φιλανθρωπικού χαρακτήρα έκθεση φωτογραφίας του Νίκου Ζήκου!

Το βράδυ της Πέμπτης 31 Μαΐου, ο Νίκος Ζήκος παρουσίασε την ατομική του έκθεση φωτογραφίας με τίτλο "Portraits from Rwanda". 

Πρόκειται για ένα εικαστικό δρώμενο φιλανθρωπικού χαρακτήρα, το οποίο πραγματοποιείται με στόχο την υποστήριξη του έργου της διεθνούς μη κυβερνητικής οργάνωσης ActionAid.  

Η θεματική των φωτογραφιών του Νίκου Ζήκου αποτελείται κατά κύριο λόγο από ασπρόμαυρα πορτρέτα νεαρών μελών της τοπικής κοινότητας του χωριού Muvungu, άλλοτε μαρτυρώντας τις δύσκολες συνθήκες ζωής τους, και άλλοτε απεικονίζοντας συγκινητικά στιγμιότυπα εύθραυστης παιδικής ανεμελιάς.

Σκοπός της έκθεσης είναι η ανέγερση μιας αίθουσας δημοτικού σχολείου στο χωρίο Muvungu της Ρουάντας, το οποίο επισκέφτηκε ο φωτογράφος, στο πλαίσιο ενός από τα ταξίδια αλληλεγγύης που διοργανώνει η ActionAid

Πρόκειται για μια ενέργεια η οποία, με τη βοήθεια των συντελεστών και επισκεπτών της έκθεσης, θα προσφέρει στα παιδιά του Muvungu τη δυνατότητα να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Το "παρών" στα εγκαίνια της έκθεσης έδωσαν, μεταξύ άλλων, αρκετοί εκπρόσωποι της εγχώριας showbiz.

Ο φωτογραφικός φακός του FTHIS.GR που ήταν εκεί απαθανάτισε τους: Τόνια Σωτηροπούλου, Κωστή Μαραβέγια, Κατερίνα Τσάνταλη, Ευγενία Σαμαρά, Γιάννη Ποιμενίδη, Έλλη Κοκκίνου, Έλενα Ναθαναήλ, Κατερίνα Παπαμερή και Μάνο Γαβρά.

Δείτε τις φωτογραφίες:

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR