counter

Διακοπές με συνταγή γιατρού!

Διακοπές με συνταγή γιατρού!
Διακοπές με συνταγή γιατρού!

Διακοπές με συνταγή γιατρού!

Οι διακοπές αποτελούν «βάλσαμο» για την ψυχή και το σώμα που καταπονούνται εξίσου από τους ρυθμούς και το άγχος της καθημερινότητας. Ειδικά οι  καλοκαιρινές διακοπές όμως έχουν τεράστια ψυχοθεραπευτική επίδραση  - πόσω μάλλον που στην χώρα μας συνδυάζονται με αυξημένη έκθεση στον ήλιο, το ισχυρότερο αντικαταθλιπτικό της φύσης.  Κλείστε λοιπόν επειγόντως τον υπολογιστή και φύγετε χωρίς δεύτερη σκέψη.   

 

Αντίδοτο στις κακές συνήθειες…    

 

Εκτός του ότι μας προσφέρουν την πολυπόθητη ηρεμία οι διακοπές είναι ταυτόχρονα και ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγούμε από βλαβερές συνήθειες όπως η κακή διατροφή ή το κάπνισμα. Ειδικά σε ότι αφορά στο  τελευταίο έρευνες δείχνουν ότι οι πιθανότητες να καταφέρουμε να το κόψουμε αυξάνονται αν το προσπαθήσουμε σε περίοδο διακοπών γιατί τότε σταματούν οι αυτόματοι  καθημερινοί συνειρμοί που μας ωθούν να ανάψουμε τσιγάρο.

 

Άλλες ευεργετικές συνέπειες:

  

  • Κάνουμε  αποτοξίνωση από τη δουλειά.

 

  • Ερχόμαστε  πιο κοντά στις αισθήσεις μας: Βλέπουμε, μυρίζουμε, γευόμαστε και ακούμε καλύτερα. Κυρίως όμως αφήνουμε το βλέμμα μας να εστιάσει σε μακρινά αντικείμενα, κάτι πολύ ωφέλιμο για τα μάτια μετά την υποχρεωτική εργασία στον υπολογιστή. Η τελευταία μάλιστα, βάσει ερευνών ενοχοποιείται για την εμφάνιση μυωπίας σε ολοένα και μικρότερες ηλικίες.

 

  • Κινούμαστε περισσότερο, περπατάμε, ασκούμε τους μύες που αδρανούν όταν εργαζόμαστε καθιστοί στον υπολογιστή και διορθώνουμε τις στρεβλώσεις που προκαλεί στον αυχένα και την σπονδυλική στήλη η κακή στάση του σώματος στο γραφείο.

 

  • Βελτιώνουμε την επικοινωνία με την οικογένειά μας και τους κοντινούς μας ανθρώπους. Ειδικά για τα παιδιά που βλέπουν τους γονείς τους μόνο τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, η αναθέρμανση των σχέσεων είναι  απαραίτητη.

 

  • Θυμόμαστε τις καλές μας συνήθειες.  Για παράδειγμα τρώμε πρωϊνό, καθόμαστε στο τραπέζι  με όλη την οικογένεια για φαγητό κ.λπ.

 

  • Βάζουμε ξανά τη σιέστα στη  ζωή μας, γεγονός ευεργετικό για την υγεία μας αφού σύμφωνα με έρευνες όσοι συνηθίζουν να ξεκουράζονται το μεσημέρι αρρωσταίνουν λιγότερο και ζουν περισσότερο.

 

  • Λόγω των συνθηκών (ησυχία, έλλειψη άγχους, καθαρός αέρας) απολαμβάνουμε περισσότερο τον νυχτερινό ύπνο, με την προϋπόθεση βέβαια πως περιορίζουμε τον καφέ και το αλκοόλ.

 

  • Ασκούμαστε περισσότερο. Κολυμπάμε, περπατάμε, κάνουμε σπορ στην παραλία  ή στη θάλασσα κ.λπ.. Όλες οι μορφές άσκησης είναι ευεργετικές καθώς βοηθούν στην  μυϊκή ενδυνάμωση, βελτιώνουν την ευλυγισία του σώματος, τονώνουν τη λειτουργία της καρδιάς και των πνευμόνων και πυροδοτούν την έκκριση ενδορφινών, που μας εξασφαλίζουν ευεξία. 

 

  • Απολαμβάνουμε την αντικαταθλιπτική δράση του ήλιου. 

 

  • Ανανεώνουμε τη σχέση με τους φίλους μας μέσω της ζωντανής άμεσης επαφής.

 

  • Αναθερμαίνουμε τη σχέση μας με τη φύση και το περιβάλλον.        

 

 

Ανακαλύψτε περισσότερα κάνοντας κλικ στο www.formamag.gr.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR