Ο Δήμος Μπαλόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Πετρούπολη. Παιδικό του όνειρο ήταν να γίνει πιλότος, παρ’όλ’ αυτά σπούδασε Τεχνολογία Ιατρικών Οργάνων και σήμερα είναι ένας από τους καλύτερους ανερχόμενους νέους σεφ.
Στα 22 του αποφασίζει πως θέλει να μπει στο τομέα του τουρισμού ως Food & Beverage Manager. Ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχει ήταν να γραφτεί σε σχολή μαγειρικής ώστε να δει τον κόσμο της κουζίνας. Η πρακτική του δίπλα στον Χριστόφορο Πέσκια, αποτέλεσε τη μεγάλη του έμπνευση, παίρνοντας την απόφαση να ταχθεί για πάντα πίσω από τις κουζίνες.
Ο Δήμος Μπαλόπουλος συνεργάζεται με τον Σωτήρη Κοντιζά στο NOLAN ως sous chef, ενώ αργότερα επιστρέφει στην Κρήτη αυτή τη φορά στο “OCEAN RESTAURANT” του DAIOS COVE, όπου κερδίζει «Χρυσό Σκούφο» για το 2017.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)