counter

Δημήτρης Σκαρμούτσος: Οι σπουδές, το πρόβλημα υγείας από το οποίο κινδύνεψε ο γιός του και η μαγειρική

Δημήτρης Σκαρμούτσος: Οι σπουδές, το πρόβλημα υγείας από το οποίο κινδύνεψε ο γιός του και η μαγειρική
Δημήτρης Σκαρμούτσος: Οι σπουδές, το πρόβλημα υγείας από το οποίο κινδύνεψε ο γιός του και η μαγειρική

Στο «Πρωινό μας» με την Φαίη Σκορδά βλέπουμε την φετινή σεζόν τον Δημήτρη Σκαρμούτσο, οι συνταγές του οποίου έχουν αγαπηθεί πολύ από ερασιτέχνες και μη, μάγειρες. Φυσικά, ο ίδιος είναι εξαιρετικά δημοφιλείς και αναζητήσεις για την ηλικία, τα παιδιά, αλλά και το βιογραφικό του είναι εξαιρετικά δημοφιλείς. Εμείς λοιπόν, συγκεντρώσαμε σε ένα άρθρο όσα πρέπει να γνωρίζετε για εκείνον.

Διαβάστε επίσης: Δημήτρης Σκαρμούτσος: Έχασε 10 κιλά σε τρεις μήνες- Η αλλαγή στην εμφάνισή του

Δημήτρης Σκαρμούτσος: Η ηλικία, το βιογραφικό και οι συνεργασίες του με κορυφαίους Chefs

  • Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970 και η ηλικία του είναι 52 ετών.
  • Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στο Culinary Institute of America. Εκεί εργάστηκε με γνωστούς σεφ όπως ο Τόμας Κέλερ.
  • Το 1996 ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία όπως το Sheraton Hotel, όπου ήταν ο executive chef, καθώς και σε άλλα γνωστά εστιατόρια της Αμερικής.
  • Το 2001, επέστρεψε στην Ελλάδα, και το 2005 κέρδισε Χρυσό Σκούφο και βραβεία Gourmet.

  • Από το 2010 ως το 2013, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής στους δημοφιλείς τηλεοπτικούς διαγωνισμούς Master Chef και Master Chef Junior του Mega Channel, μαζί με τον Λευτέρη Λαζάρου και τον Γιάννη Λουκάκο. Το 2017, ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής στην αναβίωση του Master Chef του Star Channel, κάνοντας τον το μόνο κριτή που εμφανίστηκε και στις δύο εκδοχές της σειράς. Αποχώρησε από την σειρά οικειοθελώς πριν την δεύτερη σεζόν.
  • Από το 2013 ως το 2014, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος παρουσίαζε την εκπομπή Χωρίς Συνταγή στο Mega Channel. Από το 2015 ως το 2017, ήταν ο παρουσιαστής και κριτής του τηλεοπτικού διαγωνισμού Blind Taste στο Star Channel.
  • Αργότερα, παρουσίασε εκπομπές μαγειρικής με συνταγές που αγαπήθηκαν από το κοινό και όχι μόνο. 

Δημήτρης Σκαρμούτσος: Οι αποκαλύψεις για τις καταχρήσεις

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μίλησε στην εκπομπή «Αυτοψία» για τον εθισμό του στα ναρκωτικά, ενώ αποκάλυψε στον Αντώνη Σρόιτερ πως έφτασε τρεις φορές μέχρι τον θάνατο. 

«Ό,τι είχε βγει μέχρι την δεκαετία του ’90 το έχω κάνει! Νομίζω ότι έχασα τα πιο σύγχρονα. Η ιστορία με τα ναρκωτικά ξεκινάει πάντα με χαρά και γέλιο. Δηλαδή τις πρώτες φορές περνάς πάρα πολύ καλά ανάλογα και τι ναρκωτικά θα κάνεις και καταλήγει πάντα με κλάμα τόσο από σένα όσο και από τους γύρω σου. Ξεκίνησα με αμφεταμίνη, δεν ήμουν δηλαδή παραδοσιακός τύπος που θα ξεκινούσα με χασίς ή μαριχουάνα στην Αμερική. Με βοηθούσε πάρα πολύ να κάνω δουλειές, να διαβάζω, να μένω ξύπνιος περισσότερες ώρες και σιγά σιγά δοκίμασα τα πάντα. Κάποια τα απέρριπτα γιατί δεν μου ταίριαζαν και κάποια άλλα μου κολλούσαν πάρα πολύ», είπε ο ίδιος.

Συνέχισε μάλιστα λέγοντας: «Μου κόλλησε πάρα πολύ η ηρωίνη. Ήταν ένα ναρκωτικό, το οποίο ήταν φοβερά δημιουργικό. Όντας παιδί του ’70 και του ’80 είχα την παρακαταθήκη, δηλαδή είχα ανθρώπους δίπλα μου, να μου μιλούν γι' αυτό το ναρκωτικό και ευτυχώς τώρα αλλά δυστυχώς τότε μου κόλλησε».

Κλείνοντας, ανέφερε πως έφτασε τρεις φορές κοντά στο θάνατο λόγω του εθισμού του. «Κάτω από άλλες συνθήκες αυτή την στιγμή δεν θα μιλούσαμε. Έχω σχεδόν πεθάνει τρεις φορές. Ήμουν όμως τυχερός και είμαι εδώ σήμερα και μπορώ με σιγουριά να διηγούμαι τις ιστορίες που πέρασαν», είπε.

Δημήτρης Σκαρμούτσος: Η σύζυγος και τα παιδιά

Ο ίδιος, είναι παντρεμένος με την Μαριέττα Ντάνα και έχουν μαζί έναν γιο, ωστόσο ο Δημήτρης Σκαρμούτσος έχει και έναν γιο από τον πρώτο του γάμο. Μιλώντας, στην κάμερα της εκπομπής «Το Πρωινό» παλαιότερα, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος έκανε σπάνιες αναφορές στα παιδιά του και ειδικότερα στον μεγαλύτερο γιο του, ο οποίος σε βρεφική ακόμα ηλικία κόντεψε να χάσει τη ζωή του. 

Με την σύζυγο και τον μικρότερο γιο του

«Είναι πολύ περίεργη ιστορία. Ο Δημήτρης είχε ένα μεγάλο θέμα υγείας όταν γεννήθηκε. Γεννήθηκε στα Χανιά κα τον φέραμε στην Αθήνα. Δεν ήταν ζήσει επειδή έκανε μια μεγάλη επέμβαση πολύ μικρός κι έπρεπε να τον βαφτίσουμε στο νοσοκομείο. Εγώ και η πρώην γυναίκα μου δεν είχαμε σκεφτεί καν τι όνομα θα του δώσουμε και αποφασίσαμε να τον βγάλουμε Δημήτρη» σημείωσε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, σε μία σπάνια και πρωτάκουστη εξομολόγησή του.

Δημήτρης Σκαρμούτσος: Η πρεμιέρα στο “Πρωινό μας” και η πρώτη συνταγή που έδειξε στον αέρα

Εχτές, Δευτέρα 12/9 ο Δημήτρης Σκαρμούτσος έκανε πρεμιέρα στην κουζίνα της εκπομπής «Πρωινό μας», με την Φαίη Σκορδά και έδειξε μια πρωτότυπη συνταγή για καρμπονάρα, λίγο διαφορετική ωστόσο από αυτήν που έχουμε συνηθίσει, αφού αντί για κρόκους αυγών, έβαλε γιαούρτι. 

Δείτε το σχετικό βίντεο: 

 

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR