counter

Δημήτρης Παπανικολάου: "Στην περίπτωση Λιγνάδη λίγοι επίσης μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν τι συνέβη στο δικαστήριο…"

Δημήτρης Παπανικολάου: "Στην περίπτωση Λιγνάδη λίγοι επίσης μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν τι συνέβη στο δικαστήριο…"
Δημήτρης Παπανικολάου: "Στην περίπτωση Λιγνάδη λίγοι επίσης μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν τι συνέβη στο δικαστήριο…"

Με μια μακροσκελή του ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας, Δημήτρης Παπανικολάου θέλησε να τοποθετηθεί σχετικά με την έκβαση της δίκης του Δημήτρη Λιγνάδη και την απόφαση του δικαστηρίου.

Θυμίζουμε πως ο σκηνοθέτης και ηθοποιός, έπειτα από μια δίκη που κράτησε πέντε μήνες και αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος για τις καταγγελίες περί σεξουαλικών κακοποιήσεων, καταδικάστηκε για δύο βιασμούς και αφέθηκε ελεύθερος, μέχρι να γίνει η δίκη του σε δεύτερο βαθμό.

Η ανάρτηση του Δημήτρη Παπανικολάου

Ότι υπάρχουν τους τελευταίους μήνες πολλές καταγγελίες για βιασμούς και κακοποιήσεις ΑΜΕΑ το μάθατε ποτέ ; Μπα ..... κάπου έπαιξαν για 1 ήμερα σαν 5 ο θέμα σε sites και ελάχιστα σε 1-2 κανάλια. Εμείς το μάθαμε. Στο τσουβάλι τη αμάθειας δεν σχολιάζω την λέξη καταγγελία, γιατί η πλειοψηφία δεν ξέρει να ξεχωρίζει την λέξη αυτή απο τη λέξη ενοχή.

Ζητάνε μερικοί αμαθείς ονόματα κτλ μην μπορώντας να ξεχωρίσουν ότι ονόματα έχει δικαίωμα να δίνει μόνο ο εισαγγελέας και η αστυνομία, αλλιώς θα φας πρόστιμα για συκοφαντική δυσφήμιση σε περίπτωση αθώωσης. Γι αυτό λέω (επειδή δεν το μάθατε) ότι οι ευαισθησίες είναι πολλές φορές επιλεκτικές. Στην περίπτωση Λιγνάδη λίγοι επίσης μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν τι συνέβη στο δικαστήριο. Η τακτική δικαιοσύνη πλειοψηφικά τον αθώωσε ..... για όλες τις περιπτώσεις.  Οι ένορκοι πλειοψηφικά και πάλι και όχι συντριπτικά τον καταδίκασαν μόνο για 2.

Πρωτού τα βάλουμε με τους δικαστές να ξέρουμε ότι αυτοί παίρνουν αποφάσεις βάση νόμων, οπότε απ τη στιγμή που κρίθηκε ένοχος και ως που να γίνει η έφεση κακώς υπάρχει τέτοιος νόμος ελευθερίας.... Και διαβάζοντας τις προϋποθέσεις που επιτρέπει ο νόμος να βγει κάποιος από την φυλακή ως την έφεση, βλέπω μεταξύ των άλλων ότι αν δεν διώκεται για κακούργημα .....μπορεί να βγει. Και ουδείς μπήκε στον κόπο να ρωτήσει, ο βιασμός 2 ανηλίκων τι είναι πλημμέλημα; Αν υπάρχει δικηγόρος στην παρέα θα ήθελα να μου απαντήσει σε αυτό .

Αυτό που πρέπει να κάνουν σίγουρα οι εισαγγελείς είναι να θέσουν όρια που έχουν ξεφύγει .Οι δικογραφίες δεν γίνεται πρώτα να βγαίνουν στα τηλεπαράθυρα και μετά να τις παίρνουν οι δικηγόροι των 2 πλευρών. Ένθεν και ένθεν υπεράσπιση και κατήγορος πρώτα προσπαθούν να πάρουν το κοινό με το μέρος τους. Και ακολουθεί και άλλη επιλεκτική ευαισθησία μετά αν ο νόμος που τους βγάζει έξω βγήκε απο αριστερή η δεξιά κυβέρνηση. Αν ο βιαστής είναι μπλε η κόκκινος. Βρε για παιδιά μιλάμε η για θύματα γενικότερα, σας ενδιαφέρουν τα θύματα, η επικοινωνιακή καπήλευση αυτών; Αν συμβεί ο θεός να φυλάξει στο παιδί σας αυτό θα σκεφτείτε; Όλη αυτή την υποκρισία δεν την μπορώ η οποία φυσικά κάνει και τα πραγματικά θύματα να κάνουν πίσω.

Βελτιώστε όλοι μαζί τους νόμους για να μην βρίσκει κανείς παράθυρα όταν καταδικάζεται απο δικαστήριο (και όχι απο το Ίντερνετ) όπως συνέβη σε 2 περιπτώσεις ανηλίκων πρωτόδικα στην περίπτωση Λιγνάδη όπου κρίθηκε ένοχος. Το ίδιο ζητάει και η αστυνομία (βελτίωση νόμων) που στο τελευταίο περαστικό με τους πυροβολισμούς ο θύτης είχε συλληφθεί 15 φορές και ήταν ελεύθερος με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αστυνομικοί και να κινδυνέψουν πολίτες.

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR