counter

Δημήτρης Μοθωναίος: “Αντιλαμβάνομαι τη δουλειά λιγότερο με ναρκισιστικούς όρους και περισσότερο με…”

Δημήτρης Μοθωναίος: “Αντιλαμβάνομαι τη δουλειά λιγότερο με ναρκισιστικούς όρους και περισσότερο με…”
Δημήτρης Μοθωναίος: “Αντιλαμβάνομαι τη δουλειά λιγότερο με ναρκισιστικούς όρους και περισσότερο με…”

Ο Δημήτρης Μοθωναίος έχει χαράξει τη δική του πορεία στον καλλιτεχνικό χώρο και πάντα κερδίζει τα πιο απαιτητικά στοιχήματα, όπως το πολεμικό δράμα «Η ζωή εν τάφω», που προβάλλεται στην ΕΡΤ1.

Ο ηθοποιός, γνωστός και ως «αγκαπημένο» μέσα από τα χιουμοριστικά βίντεο που βάζει στα social media, αποκάλυψε στο περιοδικό «MYtv» και τη Μαίρη Καράμπελα άγνωστες πτυχές της ζωής του αλλά και για τον τρόπο που προσέγγισε τον ρόλο του.

Πώς κατάφερες να προσεγγίσεις τον ρόλο σου και να μπεις στην ιδιοσυγκρασία ενός Έλληνα στρατιώτη την εποχή του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου;
Με πολλές συναντήσεις με τον σκηνοθέτη αρκετούς μήνες πριν. Δηλαδή αυτή τη δουλειά την έχουμε ξεκινήσει εδώ και περίπου έναν χρόνο. Διάβασα βιβλία, είδα ταινίες και μελέτησα το κείμενο και είχα και συναντήσεις με την εγγονή του Στράτη Μυριβήλη, η οποία μου έδειξε χειρόγραφά του, ανέκδοτες επιστολές για να μπορέσω να μπω στην ψυχολογία της εποχής και του ανθρώπου που αποφασίζει να αφήσει τα πάντα πίσω και να πάει στον πόλεμο. Την εποχή εκείνη είχαν μία ρομαντική διάθεση, είχαν μία σχέση σχεδόν… ερωτική με την πατρίδα. Δεν μπορούσαν να μην πάνε να υπερασπιστούν την πατρίδα ακόμα και οι διανοούμενοι όπως ήταν ο Μυριβήλης.

Άρα είχε προηγηθεί μία μεγάλη επεξεργασία από πλευράς σου για να δούμε αυτό το αποτέλεσμα στη μικρή οθόνη. Αυτό κάνεις πάντα με όλους τους ρόλους που καλείσαι να υποδυθείς;
Έτσι ακριβώς. Αλλιώς, δεν μπορώ να το κάνω. Το νιώθω και ως υποχρέωση, διότι είναι ευθύνη απέναντι στο κοινό αλλά και μου αρέσει κιόλας. Η αλήθεια είναι ότι έχω αρχίσει να αντιλαμβάνομαι τη δουλειά λιγότερο με ναρκισιστικούς όρους και περισσότερο  με τον όρο της προσφοράς, όπως ισχύει και για όλα τα άλλα επαγγέλματα. Οπότε είχα την υποχρέωση να μελετήσω για να είναι συγκροτημένο αυτό που κάνω και να έχει μία βάση και μία τεκμηρίωση. Ταυτόχρονα είναι μεγάλη απόλαυση για μένα.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR