counter

Δημήτρης Φιντιρίκος: Αυτό είναι το βιογραφικό του γοητευτικού επιχειρηματία

Δημήτρης Φιντιρίκος: Αυτό είναι το βιογραφικό του γοητευτικού επιχειρηματία
Δημήτρης Φιντιρίκος: Αυτό είναι το βιογραφικό του γοητευτικού επιχειρηματία

Ο Δημήτρης Φιντιρίκος είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους νεαρούς επιχειρηματίες της χώρας μας.

Πάμε όμως να μάθουμε καλύτερα ποιος είναι ο γοητευτικός 36χρονος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Το βιογραφικό του Δημήτρη Φιντιρίκου:

  • Ο Δημήτρης Φιντιρίκος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και είναι 36 ετών
  • Είναι γιος του εφοπλιστή Κοσμά Φιντιρίκου που κατάγεται από τον Πειραιά και της Ειρήνης Χριστίδου (Οδοντίατρος, Διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών), οπού κατάγεται από την Κωνσταντινούπολη, ενώ έχει ζήσει πέντε χρόνια στο Μονακό.

 

 

  • Μόλις από τα 17 του χρόνια άρχισε τις επαγγελματικές του δραστηριότητες, επενδύοντας σε κατασκευαστικές σε Ελλάδα και Ρουμανία.
  • Είναι ιδιοκτήτης δύο ξενοδοχείων στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και γνωστής εταιρείας αυτοκινήτων.
  • Το 2014 ασχολήθηκε και με τον χώρο της ναυτιλίας, διατηρώντας εταιρεία με σκάφη αναψυχής, ενώ είναι ιδιοκτήτης της τρίτης μεγαλύτερης εταιρείας κλωστοϋφαντουργίας στη Βουλγαρία.

 

 

  • Ταυτόχρονα, δραστηριοποιείται και στον χώρο της εστίασης, όντας μέτοχος σε έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους του χώρου, τη Momentum Group.
  • Ασχολείται με τα κοινά και προσφέρει σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, αλλά και μεμονωμένες οικογένειες που είχαν ανάγκη.

Η εξομολόγηση για την απώλεια του πατέρα του  

«Είμαι παιδί χωρισμένων γονιών. Πάντα παίρνω το μέρος του αδύναμου, οπότε στη συγκεκριμένη συνθήκη στήριξα τη μητέρα μου. Ο πατέρας μου ήταν ναυτιλιακός πράκτορας. Είχαμε πάντα περίεργη σχέση. Στα 24 μου, ένα βράδυ, μου τηλεφώνησε και μου είπε μόνο ασθμαίνοντας “έλα”. Δεν γνώριζα καν πού μένει. Έμαθα από φίλους πού είναι το σπίτι του, έτρεξα εκεί, σκαρφάλωσα από τους σωλήνες της αποχέτευσης στον δεύτερο όροφο, έσπασα την μπαλκονόπορτα και τον βρήκα στο πάτωμα σε κωματώδη κατάσταση. Ταυτόχρονα είχε έρθει η αστυνομία επειδή νόμιζαν ότι έκανα διάρρηξη. Επειδή ήταν διαβητικός, θεώρησα ότι είχε πάθει υπογλυκαιμικό σοκ. Ήταν 3.00 τα ξημερώματα, δεν εφημέρευε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο κοντά και τα ιδιωτικά δεν μας δέχονταν γιατί έπρεπε να περιμένουμε μέχρι το πρωί να δουν τα λογιστήριά τους αν είχε ιδιωτική ασφάλεια. Έμεινε σε κώμα για τρεις μήνες, μέχρι που έφυγε. Ήταν πολύ δύσκολο να τον βλέπω έτσι, έναν άνθρωπο που ουσιαστικά δεν είχα περάσει χρόνο μαζί του τα τελευταία χρόνια. Τη μία μέρα οι γιατροί με ρωτούσαν αν θέλω να δώσω τα όργανά του γιατί δεν έχει πιθανότητες να ζήσει –είχα πει αμέσως “ναι”–, την άλλη μου έλεγαν ότι ο οργανισμός του αντέδρασε και την επομένη, επειδή είχαν περάσει πολλές μέρες από το εγκεφαλικό επεισόδιο, ότι δεν θα επανερχόταν κανονικά ποτέ. Τότε είπα ότι αν ήταν να έμενε για πάντα φυτό, καλύτερα να έφευγε έχοντας ζήσει μια ζωή περήφανος και όρθιος. Έτσι είμαι κι εγώ, δεν ήθελα ποτέ να σκύψω το κεφάλι μου σε κανέναν, αλλά να κοιτάζω τους άλλους στα μάτια. Είμαι ευγνώμων που μεγάλωσα με δυσκολίες. Η μητέρα μου ήταν οδοντίατρος, καθηγήτρια πανεπιστημίου. Πρωί μεσημέρι πανεπιστήμιο, το βράδυ ιατρείο. Ουσιαστικά η γιαγιά μου με μεγάλωσε. Ήταν ο άνθρωπος που υπεραγαπούσα, ήταν όλη μου η ζωή, μητέρα και πατέρας μαζί. Ο πατέρας μου με αγνοούσε, δεν βοηθούσε καθόλου και η μητέρα μου εργαζόταν όλη μέρα γιατί είχε πάθος με τη δουλειά της και ήταν γυναίκα καριέρας. Εγώ πίστευα ότι αν έβγαζα χρήµατα, θα σταµατού σε εκείνη να δουλεύει και θα την έβλεπα παραπάνω. Αυτό φυσικά δεν συνέβη. Όταν της το ζήτησα, δεν το έκανε γιατί αυτό ήταν το πάθος της. Είχε πελάτες χρόνια και δεν ήθελε να τους αφήσει», είπε σε πρόσφατη συνέντευξη στο περιοδικό ΟΚ!.

H ιδιαίτερη σχέση με την Κατερίνα Δαλάκα

«Η Κατερίνα είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζω χρόνια, μου είναι οικείος. Την αγαπάω. Ο αδελφός της είναι καλός μου φίλος, η οικογένειά της με έχει φιλοξενήσει. Έχουμε και τους καβγάδες μας βέβαια, γιατί έχουµε διαφορετική στάση ζωής σε κάποια θέματα και μας φέρνει αντιμέτωπους. Η Κατερίνα είναι μια αθλήτρια με διαφορετικά ερεθίσματα και στόχους, εγώ είμαι ένας επιχειρηματίας με άλλο χαρακτήρα και άλλους στόχους. Η επανασύνδεσή μας έγινε γιατί η απουσία της ήταν αισθητή τους μήνες που μεσολάβησαν. Μου έλειπε η αίσθηση του σπιτιού, της οικογένειας που είχα μαζί της γιατί, όπως σου είπα, μεγάλωσα χωρίς την οικογένειά μου. Δεν μου έλεγαν κάτι οι εφήμερες σχέσεις, δεν μπορούσα να ταξιδέψω μαζί τους, να κάνω συζητήσεις. Με την Κατερίνα γνωριζόμαστε έξι χρόνια, έχουµε περάσει σχεδόν δύο χρόνια µαζί, γνωρίζει ο ένας τα θετικά και τα αρνητικά του άλλου. Ουσιαστικά τώρα είμαστε σε μια φάση που και οι δύο προσπαθούμε να διορθώσουμε τα ελαττώματά μας. Ο χρόνος θα δείξει πώς θα εξελιχθεί αυτή η σχέση», ανέφερε επίσης στο περιοδικό ΟΚ! ο Δημήτρης Φιντιρίκος.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR