counter

Δέσποινα Καμπούρη: Αποκαλύπτει στο FTHIS.GR τη συνταγή της για γιορτινό χοιρινό

Δέσποινα Καμπούρη: Αποκαλύπτει στο FTHIS.GR τη συνταγή της για γιορτινό χοιρινό
Δέσποινα Καμπούρη: Αποκαλύπτει στο FTHIS.GR τη συνταγή της για γιορτινό χοιρινό

Δέσποινα Καμπούρη

Από τη Νάνσυ Μητροπούλου

Αφοσιωμένη μητέρα και άψογη επαγγελματίας. Οι φετινές γιορτές, όπως δήλωσε στο FTHIS.GR θα ήταν αφιερωμένες στην οικογένειά της. Η Δέσποινα Καμπούρη μοιράστηκε με το FTHIS.GR την αγαπημένη της συνταγή για γιορτινό χοιρινό, ένα πιάτο που θα κερδίσει τον δικό σας ουρανίσκο αλλά και των καλεσμένων σας. Η συνταγή έχει δημοσιευτεί και στο προσωπικό blog της παρουσιάστριας και σας την παρουσιάζουμε και εδώ!

Χοιρινό στη γάστρα με πατάτες, αποξηραμένα δαμάσκηνα, βερίκοκα, σύκα και κάστανα

"Πλένω το κρέας μου.Εγώ συνήθως αγοράζω ένα κομμάτι χοιρινό, αλλά το κόβω σε δύο μεγάλα κομμάτια για να ποτίσει το κρέας από αποξηραμένα φρούτα και να γίνει μέλι!

Αφού το πλένω, το τοποθετώ στη γάστρα μαζί με τις πατάτες. Αλατοπιπερώνω και πηρουνιάζω αρκετές φορές το κρέας μου. Προσθέτω ενδιάμεσα τα αποξηραμένα μου φρούτα (αν σας αρέσουν οι σταφίδες μπορείτε να σκορπίσετε μερικές μέσα στο φαγητό σας), αφού τα έχω κόψει στη μέση. Αργότερα φτιάχνω το dressing μου στο multi. Προσθέτω τον χυμό ενός πορτοκαλιού και ενός λεμονιού, λαδάκι, δύο κουταλιές μέλι και τα χτυπάω για λίγα λεπτά μέχρι να σχηματιστεί η παχύρευστη σάλτσα μου. Επειτα την περιχύνω στη γάστρα.

Αφού έχω προθερμάνει το φούρνο στους 180 βαθμού, βάζω κλειστή τη γάστρα μου με το καπάκι και ψήνω στους 170-180 βαθμούς (αναλόγως την ισχύ του φούρνου σας) περίπου για τρεις ώρες!

Ενδιάμεσα, ρίχνω λίγο νεράκι με το μπρίκι μου (προσοχή μη καείτε! Με την γάστρα δεν παίζουμε! Να φοράτε πάντα το ειδικό γάντι!) στο φαγητό μου και γυρνάω το κρέας μου για να ψηθεί καλά!".

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR