counter

Der Spiegel: Να πληρώσουμε τις αποζημιώσεις

Der Spiegel: Να πληρώσουμε τις αποζημιώσεις
Der Spiegel: Να πληρώσουμε τις αποζημιώσεις

Der Spiegel

Για πρώτη φορά ένα γερμανικό μέσο ενημέρωσης τάσσεται υπέρ της καταβολής των γερμανικών αποζημιώσεων στην Ελλάδα. Το Der Spiegel φιλοξενεί στην κεντρική ηλεκτρονική του έκδοση ένα άρθρο στο οποίο αναφέρεται ότι πρόκειται για μία πολιτικά ορθή και σωστή κίνηση που θα κάνει τον Έλληνα Πρωθυπουργό να έχει μια δικαιολογία λιγότερη.

Ο David Bocking, που υπογράφει το κείμενο, αποτελεί τον πρώτο που λέει «ναι» στην καταβολή των αποζημιώσεων προς την Αθήνα, τονίζει δε ότι μια τέτοια κίνηση θα απέτρεπε την κυβέρνηση Τσίπρα να συνεχίσει να συνδέει την οικονομική συγκυρία με το παρελθόν.

«Ο Τσίπρας απειλεί με κατάσχεση γερμανικής ιδιοκτησίας στο ελληνικό έδαφος. Ο Καμμένος, επιπλέον, αναφέρει ότι η αποζημίωση θα ήταν μια λύση για τη σημερινή κρίση χρέους. Κάτι τέτοιο δεν είναι τίμιο, εβδομήντα χρόνια μετά το τέλος του πολέμου και ενώ έχει υπάρξει μεταφορά μεγάλων κεφαλαίων μέσω της ΕΕ» αναφέρει ο αρθρογράφος και συνεχίζει:

«Η γερμανική κυβέρνηση διευκολύνει όμως την κριτική όταν αναφέρεται στο θέμα σαν να έχει τελειώσει. Η Γερμανία κατάφερε με την επανένωσή της, με έξυπνες διατυπώσεις και διαπραγματευτικές τακτικές να μην επιτρέψει στην Ελλάδα να προβάλει περαιτέρω απαιτήσεις και η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση πέτυχε να γλιτώσει την πληρωμή του αναγκαστικού δανείου που πήραν οι Ναζί».

«Σε οικονομικό επίπεδο η καταβολή αποζημιώσεων για το Δίστομο είναι εφικτή, καθώς είναι ύψους 28 εκατ. ευρώ. Θα ήταν και ένα πολιτικό μήνυμα, ότι η Γερμανία αναγνωρίζει το αίτημα της μικρής Ελλάδας όχι λόγω πίεσης, αλλά λόγω καταδίκης» διευκρινίζει.

Κλείνοντας ο Bocking τονίζει ότι η καταβολή των αποζημιώσεων θα αποσυνέδεε το παρόν από το παρελθόν και θα αφαιρούσε μία δικαιολογία από την Αθήνα, «η οποία τώρα παίρνει ακόμη και τα αποθεματικά των ταμείων για να βρει χρήματα».

Πηγή antenna.gr 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR