counter

"Δεν είναι όλες φτιαγμένες για μητέρες"

"Δεν είναι όλες φτιαγμένες για μητέρες"
"Δεν είναι όλες φτιαγμένες για μητέρες"

Ναταλία Γερμανού

Τον τελευταίο καιρό όλο και πιο πολλά δικά σας μέηλ μαζεύονται στο inbox μου με θέμα όχι εσάς (όπως θα πρεπε) αλλά εμένα (όπως καθόλου δεν θα 'πρεπε!).

Θα ‘ταν ψέμα να πω ότι δεν με συγκινεί το γεγονός ότι με νοιάζεστε, αντίθετα, με συγκινεί πολύ, με κολακεύει.
Αλλά όπως έχω πει σε πολλές συνεντεύξεις ειλικρινά πιστεύω ότι δεν είναι όλες οι γυναίκες στη γη προορισμένες για μανάδες, γι αυτό σέβομαι τόσο πολύ εκείνες που είναι..
Σας ευχαριστώ για την αγάπη σας αλλά.. Πάμε στα δικά σας και περιμένω mail στο natalia@daphne.gr.

Το πρόβλημα της Α 


Είμαι φοιτήτρια 4 έτος και καρκίνος στο ζώδιο πολύ ευαίσθητος χαρακτήρας που ανέχεται αρκετά πράγματα . Δεν μου αρέσουν οι τσακωμοί .Ο προβληματισμός που αντιμετωπίζω είναι πως στα 4 χρόνια που είχα 2 κολλητές από την σχολή παρουσιάστηκε ρήγμα στη σχέση μας. Δείγματα είχαν δοθεί από παλιά και είχα αισθανθεί ως τρίτη στην πάρια αλλά έκανα πίσω . Δεν μιλούσα. Επίσης είχαμε μια πολύ καλή μας φίλη η οποία μας είχε βοηθήσει σε πολλή γεγονότα και καταστάσεις ιδιαίτερα έμενα αλλά και τα κορίτσια ..Έτυχε να έχουμε στο 4 έτος μια εργασία για κάποιες πρακτικές που κάναμε για να ολοκληρώσουμε τις σπουδές μας...Τα κορίτσια βρήκαν κάποια έτοιμη για να μας βοηθήσει και να έχουμε ένα καλούπι ...η άλλη κοπέλα εκείνη που προανέφερα δεν ήξερε κάτι μιας και δεν βρισκόμασταν καθημερινά ...Με ρώτησε αν έχουμε μια εργασία για να την βοηθήσει ..Της απάντησα θετικά λέγοντας της να ρωτήσει τα κορίτσια και να της την δώσουν. Eκείνες θύμωσαν μαζί μου γιατί φοβηθήκαν ότι θα έγραφε κομμάτια ίδια με εμάς και θα χαντακωνόμασταν όλες εν ολίγοις δεν της είχαν εμπιστοσύνη...άρχισαν να ειναι ψυχρές μαζι μου ειδικά η μια σε σημειο να μην μου μιλαει...εγώ δεν σκέφτηκα το συμφέρον μου και θελησα να βοηθήσω την κοπελα που μας είχε φερθεί σπαθί..Η συμπεριφορά τους με πίκρανε...με είχαν πικρανει και αλλα στο παρελθόν από εκείνες αλλά δεν  έδινα τόσο βάση γιατί θεωρούσα τον εαυτο μου υπερβολικό...τώρα όμως αποφάσισα να ξεκόψω σιγά σιγά..όταν η μια δεν μου μιλούσα της έστειλα μήνυμα λέγοντας της να το συζητήσουμε παίρνοντας αρνητική απάντηση...η άλλη κοπέλα προσπαθούσε να μας τα βρει στέλνοντας μου μηνύματα να πάμε για καφέ κλπ...ώσπου μου έστειλε και η αλλά καλώντας με πάλι να βρεθούμε κάπου έξω...εγώ ομως αποφάσισα να τους πω ξεκάθαρα πως αισθάνομαι πλέον εκτός παρέας αφήνοντας εξω το θεμα της εργασίας..η απάντηση της με εκνεύρισε ακόμα πιο πολύ..."ο,τι νομίζεις εσυ".την επόμενη μέρα ξαναήρθε μήνυμα από την κοπέλα του διαμεσολαβητή να παμε για καφε...ωστόσο αρνήθηκα λέγοντας της ότι το κλιμα δεν με σηκώνει...έχουμε κάτι λεπτομερειες να τελειώσουμε ακόμα με την εργασία μας...ελπίζω να τελειώσει και να ηρεμήσω πια...δεν μ’ άρεσε η συμπεριφορά τους...ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτηρι....θα γελάσεις πιστεύω με όλα αυτά καθώς κάνουμε σαν 5 χρονια το ξερω...
θα ηθελα τη γνώμη σου  για αυτό.

Η απάντηση της Ναταλίας 

Προσπαθώ να πιαστώ από κάπου για να καταλάβω πως ακριβώς να βοηθήσω 4 φοιτήτριες που φέρονται σαν προνήπια !Με αγάπη στο λέω. Η φιλία είναι απίστευτα σημαντικό πράγμα στη ζωή. Πιο σημαντικό κι απ τα γκομενιλίκια αν θες τη γνώμη μου. Αξιολόγησε λοιπόν σωστά ποιες απ τις κοπέλες "ξηγιούνται σπαθί" όπως λες -και ποιες κατινίζουν. Στη ζωή σου απόφευγε πάση θυσία τους ψίθυρους και τα σου πα μου πες. Καθαρές καταστάσεις, καθαρές εξηγήσεις. Επίσης δεν ταιριάζουμε με όλους τους ανθρώπους έτσι ;Συζήτησε μόνο με αυτές που κρίνεις ότι αξίζει τον κόπο.

Το πρόβλημα της Γ 

Αγαπητή Ναταλια,ειμαι 20 και νομιζω πως εχω παθει κριση ηλικιας.Νιωθω πως μεγαλωνω και με εχει πιασει μια ανοητη ανασφαλεια και ενα αγχος μηπως μεγαλωνοντας χαθω με τους φιλους μου οταν θα παντρευτουν και κανουν παιδια.Δηλαδη αν κανεις οικογενεια παυεις να εχεις φιλους?Για μενα οι φιλοι μου ειναι η δευτερη οικογενεια μου , επενδυω σε αυτους και δεν θα ηθελα σταματησω να το κανω.Ετσι και αλλιως αγαπας καποιον επειδη ειναι αυτος που είναι και δεν μπορείς να τον αντικαταστήσεις με κάποιον άλλο. Έτσι νομίζω. Αχ ξέρω οτι σε απασχολώ με χαζομάρες, απλά ήθελα να στο εκμυστηρευτώ γιατί μου εκπέμπεις κάτι αυθεντικό και ειλικρινές και έτσι μου έλεγες την άποψη σου από την εμπειρία σου.
Σε ευχαριστώ εκ των πρότερων για τον χρόνο σου.

Η απάντηση της Ναταλίας 

Έχεις πάθει κρίση ηλικίας στα 20; Το διάβασα σωστά; Οκ. Χαλάρωσε. Όλα θα πάνε καλά ! 

Στο χέρι σου είναι να μην χάσεις τους φίλους σου όταν κάνεις οικογένεια.

Εμείς επιλέγουμε το είδος της ζωής μας (συνήθως)

Α πα πα με άγχωσες ...

Το μήνυμα της Μ 

Να είμαστε καλοί και απλοί άνθρωποι να το προσπαθούμε Ναταλία μου, και να βοηθάμε τον συνάνθρωπο μας τον πλησίον μας όπως και όσο μπορούμε είτε με φαγητό να του δώσουμε είτε με μια χρηματική βοήθεια είτε να δώσουμε παπούτσια ρούχα που δεν χρειαζόμαστε φοράμε πια κρίμα να τα πετάμε στους κάδους στα σκουπίδια ενώ άλλοι συνάνθρωποι μας δεν έχουν και τα χουν ανάγκη, είτε έναν καλό λόγο να πούμε που δεν μας κοστίζει τίποτα στο κάτω κάτω. Να προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και να διορθωνόμαστε από αυτά γιατί όλοι κάνουμε λάθη. Να ωριμάζουμε. Είμαστε περαστικοί πρόσκαιροι σε αυτήν την ζωή αυτό να θυμόμαστε, όλα εδω μένουν και κακιες και ζήλιες και περιούσιες και τα πάντα δεν παίρνει κάνεις τίποτα κοντά του. Όλα έρχονται και παρέρχονται και τιμές και δόξες και λεφτά το κυριότερο είναι να είμαστε καλά να έχουμε την υγείας μας και ας κάνουμε και με λιγότερα δεν παθαίνουμε τίποτα.[με λιγότερα όχι με τίποτα]. Να ξέρεις ένα πράγμα που δεν σπουδάζετε στην ζωή είναι να είσαι άνθρωπος και να έχεις ανθρωπιά και τσίπα πάνω σου. Να υπαρχει πιστη μεσα μας.

Η απάντηση της Ναταλίας 

Μ άρεσε το μήνυμα σου. Γιατί έχει να κάνει με την καλοσύνη με και με την ανταλλαγή αγάπης -χωρίς αυτό να σημαίνει ότι βαρέθηκα ή ότι υποτιμώ τις ερωτικές συμβουλές. Το να μάθουμε να "δίνουμε" στο συνάνθρωπο που έχει ανάγκη είναι σπουδαίο πράγμα. Όπως και η πίστη φυσικά στο Θεό, όπως τον ορίζει ο καθένας μέσα του. Αλλά ναι, συμφωνώ μαζί σου. Αν δεν αλλάξουμε πρώτα εμείς οι ίδιοι, τίποτα δεν θα αλλάξει γύρω μας.

Το πρόβλημα της Α 

Εδω και  κάποιο διάστημα έχω σχέση με έναν άντρα ο οποίος είναι παντρεμένος. Ξερω ερωτεύτηκα πολύ και τον αγάπησα βαθιά δεν ήθελα ποτέ να τα αφήσει όλα για μένα και έκανα τα πάντα για να είναι ευτυχισμένος και να είναι καλά γιατί δεν άντεχα να νιώθω ούτε λίγο που μπορεί να στενοχωρηθεί κ εκείνος μου είπε ότι νιώθει το ίδιο και ήταν πάντα ειλικρινής μαζί μου εκ αρχής ήξερα ότι δεν θα άφηνε όσα είχε στη ζωή του, ξέρω ότι θα σκεφτείς ότι είμαι αφελής που έμπλεξα σε μια τέτοια ιστορία και μάλλον έχεις δίκιο όμως τον αγαπώ πολύ, τον τελευταιο καιρο δεν ειμαι καλα δυστυχώς έχω χάσει κ τη δουλειά μου και νιώθω οτι πέφτω σε κατάθλιψη εκείνος κάνει κανονικά τη ζωη του σαν να μην υπάρχω ενώ για μένα έχουν σταματήσει όλα κάποιες μερες προσεύχομαι ακομα και να πεθάνω.  

Η απάντηση της Ναταλίας 

Θα αποφύγω το γνωστό κήρυγμα για τις σχέσεις με παντρεμένους ή δεσμευμένους. Έμπλεξες, ερωτεύτηκες και τώρα υποφέρεις γιατί εκείνος συνεχίζει κανονικά τη ζωή του. Καθόλου πρωτότυπο..

Θέλω να αλλάξεις την αριθμολόγηση προτεραιοτήτων και να βάλεις τον εαυτό σου στην πρώτη θέση. Να τον αγαπήσεις πιο πολύ και να σταματήσεις να πονάς για κάποιον που ΔΕΝ πονάει για σένα.. Όλα τα άλλα θα ρθουν μετά από μόνα τους :-)

Ιnfo: Την Ναταλία Γερμανού την απολαμβάνετε καθημερινά στο Sfera 102,2 μέσα από την ραδιοφωνική της εκπομπή με τον Βασίλη Δρυμούση, Δευτέρα έως Παρασκευή 18:00 -20:00 και στην εκπομπή "Μη χανόμαστε" στο κανάλι "Ε" κάθε Σάββατο στις 23:00.

Μπορείτε να τη βρείτε στο: twitter.com/nataliagermanou και στο Instagram: natalia_germanoy

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR