counter

“Δεν Θέλω να Kάνω Σεξ”

“Δεν Θέλω να Kάνω Σεξ”
“Δεν Θέλω να Kάνω Σεξ”

“Δεν Θέλω να Kάνω Σεξ”

Πολλές γυναίκες μετά από μια γέννα δεν ενδιαφέρονται πολύ για την ερωτική τους ζωή με αποτέλεσμα να την παραμελούν μαζί με αυτή φυσικά και τον σύντροφο τους.

 

 

Η επιθυμία μιας γυναίκας μπορεί να επηρεαστεί από πολλούς  παράγοντες, βιολογικούς ή ψυχο-κοινωνικούς. Κατ’ αρχήν λοιπόν θα πρέπει να ανιχνευτούν οι πιθανές αιτίες προκειμένου να βρεθεί λύση. Μήπως κάτι από τα παρακάτω ταιριάζει και στη δική σου περίπτωση;

 

 Πιθανές Αιτίες:

 

Σε ανησυχεί η εικόνα του σώματός σου.

Θεωρείς ότι η σεξουαλική επιθυμία πρέπει να σχετίζεται μόνο με τη διείσδυση απορρίπτοντας άλλους τρόπους ευχαρίστησης και σωματικής επαφής.

Δεν γνωρίζεις καλά πως λειτουργεί το σώμα σου και τι σε ερεθίζει ή δεν νιώθεις άνετα να μοιραστείς τις επιθυμίες σου με τον σύντροφό σου.

Έχεις χαμηλή αυτοεκτίμηση, νιώθεις μελαγχολία ή κατάθλιψη, έχεις πολύ άγχος

Έχεις βιώσει ή βιώνεις σεξουαλική κακοποίηση ή ενδοοικογενειακή βία

Ο σύντροφός σου: αντιμετωπίζει σεξουαλικό πρόβλημα, σε πιέζει να κάνετε έρωτα, αδιαφορεί ή δεν ξέρει πώς να σε ευχαριστήσει

Αντιμετωπίζεις προβλήματα στη σχέση σου (διαφωνίες, ζήλια κτλ)

Κουράζεσαι πολύ με τις υποχρεώσεις της οικογένειας και ίσως δεν έχεις την επιθυμητή στήριξη από τον σύντροφό σου ή  άλλα συγγενικά πρόσωπα

Στερείσαι προσωπικού χώρου και χρόνου προκειμένου να χαλαρώσεις και να απολαύσεις το σεξ.  

Σε απασχολεί το θέμα της γονιμότητας ή της μεθόδου αντισύλληψης.

Νιώθεις πόνο κατά τη διάρκεια ή μετά την ερωτική πράξη 

Έχεις προβλήματα υγείας (σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα, ορμονικές διαταραχές κ.λπ.) ή λαμβάνεις κάποια φαρμακευτική αγωγή (αντικαταθλιπτικά, αντισυλληπτικά κα)

 

Αν κάτι από τα παραπάνω  μπορεί να είναι η αιτία μάλλον είναι καιρός να ζητήσεις την ανάλογη υποστήριξη - είτε από τον αρμόδιο γιατρό είτε από τον σύντροφο και τα κοντινά σου πρόσωπα.

 

Αναζητώντας Λύσεις:

Δεν ξεκαθαρίζεις αν παρόλη την έλλειψη διάθεσης, έχεις ή όχι σεξουαλικές επαφές. Αν  ισχύει κάτι τέτοιο γιατί δεν προσπαθείς την επόμενη φορά που θα έρθετε κοντά να αναρωτηθείς γιατί δεν επιθυμείς να συνεχίσεις; Ίσως έτσι βρεις  την αιτία και κατ’ επέκταση τη λύση.  Τέλος, αναζήτησε τι σημαίνει για σένα πραγματικά απολαυστικό σεξ και προσπάθησε να το βρεις ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές:

 

Αν αντιμετωπίζεις οποιοδήποτε βιολογικό ή ψυχολογικό πρόβλημα συζήτησέ  με το γιατρό σου ώστε να σου συστήσει κάποιον ειδικό.

Μην επικεντρώνεσαι στο σεξουαλικό σου πρόβλημα αλλά στη σχέση σου γενικότερα ψάχνοντας αν εκτός από τη διάθεση σου λείπει και η στοργή, η αποπλάνηση κτλ.

Να θυμάσαι ότι οι γυναίκες  συχνά έχουν ανάγκη από διαφορετικά είδη και επίπεδα σεξουαλικής διέγερσης τα οποία  ανταποκρίνονται καλύτερα στις εκάστοτε βιολογικές και ψυχολογικές αλλαγές μας.

 

Καλλιεργήστε την επιθυμία

Συχνά γυναίκες με μακροχρόνιες σχέσεις δεν νιώθουν επιθυμία όπως στην αρχή της σχέσης. Ξεχνούν ωστόσο ή ίσως δεν γνωρίζουν ότι  αυτή μπορεί να καλλιεργηθεί π.χ. με προκαταρκτικά.   Πολλές φορές πάλι είναι εκεί με το σώμα τους ωστόσο σκέφτονται: δε θα ευχαριστηθώ το σεξ,   τι μου συμβαίνει κ.λπ., γεγονός που φυσικά επιδεινώνει το πρόβλημα.  Γι αυτό:

Προσπαθήσετε να επικοινωνήσετε με τον σύντροφό σας  ή να επισκεφτείτε κάποιον ειδικό στη θερεπεία ζευγαριών, ώστε  να εντοπίσετε τα εμπόδια.

Μη φοβάστε να χρησιμοποιήσετε τη φαντασία σας και προσπαθήστε να αφιερώσετε αρκετό χρόνο στα προκαταρκτικά.

Τολμήστε να ανακαλύψετε νέους τρόπους απόλαυσης χωρίς να ντρέπεστε. Δοκιμάστε για παράδειγμα την αυτοϊκανοποίηση ή να δείτε κάποιες ερωτικές ταινίες με ή χωρίς τον σύντροφό σας.

Μην εξαναγκάζεστε να έρθετε σε ερωτική επαφή - ιδίως αν σας είναι ψυχολογικά ή σωματικά επώδυνο - θεωρώντας ότι έτσι θα σας έρθει η επιθυμία ή τουλάχιστον θα ικανοποιήσετε τον σύντροφό σας. Το πιθανότερο είναι ότι μακροπρόθεσμα θα επιδεινωθούν τα όποια προβλήματα.

Ποτέ μην παίρνετε φάρμακα ή άλλα σκευάσματα που υπόσχονται να αυξήσουν τη λίμπιντό σας, χωρίς τη συμβουλή γιατρού.

 

 

Ανακαλύψτε περισσότερα κάνοντας κλικ στο www.formamag.gr.

 

 

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR