counter

Δείτε ποιο ζευγάρι κομμωτών, αγόρασε τη βίλα 1.500 τ.μ του Πέτου Κωστόπουλου, στη Μύκονο

Δείτε ποιο ζευγάρι κομμωτών, αγόρασε τη βίλα 1.500 τ.μ του Πέτου Κωστόπουλου, στη Μύκονο
Δείτε ποιο ζευγάρι κομμωτών, αγόρασε τη βίλα 1.500 τ.μ του Πέτου Κωστόπουλου, στη Μύκονο

Δύο Βρετανοί κομμωτές είναι πλέον οι ιδιοκτήτες της υπερπολυτελούς έπαυλης του Πέτρου Κωστόπουλου και της Τζένης Μπαλατσινού, έκτασης 1.500 τ.μ. στην περιοχή Χουλάκια της Μυκόνου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Φρίξου Δρακοντίδη οι νέοι ιδιοκτήτες μετά από διαπραγματεύσεις και παζάρια κατέληξαν στο ποσό των 5,5 εκατ. ευρώ και αγόρασαν την βίλα που αποτελούσε ησυχαστήριο της οικογένειας Κωστόπουλου-Μπαλατσινού, χτισμένη στα μέσα της δεκαετίας του 1990.

Οι πολυεκατομμυριούχοι Αλαν Πίτερς Ρέτζιναλντ και Τζον Τσαρλς Γουόρθινγκτον, αμφότεροι Βρετανοί και κάτοικοι Λονδίνου σε μία από τις ακριβότερες γειτονιές του, το αριστοκρατικό Τσέλσι είναι πλέον οι ιδιοκτήτες της πολυτελούς βίλας του Πέτρου Κωστόπουλου. Τα 5,5 εκατ. ευρώ είναι το τελικό το ποσό με το οποίο έκλεισε το deal της τράπεζας με τους ενδιαφερόμενους αγοραστές που απέκτησαν τη βίλα εξ ημισείας. Για τους παράγοντες της μεσιτικής αγοράς, συνυπολογίζοντας και τα σημερινά δεδομένα λόγω της κρίσης, πρόκειται για ένα λογικό αντίτιμο.

Το σημείο που βρίσκεται η βίλα, η άκρη του γκρεμού στα Χουλάκια που κάποτε φαινόταν μειονέκτημα για κάποιους, είναι σήμερα το μεγάλο ατού της. Ο Τζον Τσαρλς Γουόρθινγκτον, ιδρυτής του κολοσσού του ομώνυμου κομμωτικού brand και καλλυντικών, μαζί με τον επί χρόνια συνέταιρο και σύντροφό του στη ζωή Αλαν Πίτερς Ρέτζιναλντ , ο οποίος “τρέχει” το κομμάτι των προϊόντων που παράγει και εξάγει η εταιρεία τους, μένοντας πέρυσι το καλοκαίρι στη βίλα του Κωστόπουλου είχαν ενθουσιαστεί με την περιοχή. Αυτό είπαν τουλάχιστον όχι μόνο σε φίλους τους, αλλά και στη διευθύντρια Ακίνητης Περιουσίας της τράπεζας με την οποία διαπραγματεύτηκαν την αγορά του.

Η εταιρεία Γουόρθινγκτον ιδρύθηκε το 1986 και σήμερα αριθμεί στο Λονδίνο τρία μεγάλα σαλόνια κομμωτικής, στα οποία απασχολούνται περίπου 100 άτομα και δέχονται πάνω από 2.000 πελάτες την εβδομάδα. Το 1993 η εταιρεία κέρδισε τον τίτλο της κορυφαίας αλυσίδας κομμωτηρίων του Λονδίνου και πέντε χρόνια αργότερα ο ιδρυτής της απέκτησε τον τίτλο του κορυφαίου Βρετανού κομμωτή της χρονιάς. Σήμερα, τα κομμωτήρια “The house of Charles Worthington” στην καρδιά του Covent Garden, το “Percy Street” στον αριθμό 7 του ομώνυμου δρόμου και το κεντρικότατο “The Broadgate Club”, συγκεντρώνουν την αφρόκρεμα της βρετανικής πρωτεύουσας, προσφέροντας υπηρεσίες σε τιμές μάλλον απαγορευτικές για το πορτοφόλι του μέσου Λονδρέζου. Ενδεικτικά αξίζει να αναφερθεί ότι ένα απλό κούρεμα μπορεί να κοστίσει μέχρι και 107 λίρες (130 ευρώ) αν αυτό γίνει από κάποιον έμπειρο κομμωτή τους, ενώ η τιμή για τις ανταύγειες φτάνει τις 193 λίρες (234,91 ευρώ).

Ο Τσαρλς Γουόρθινγκτον είναι ένας αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας. Γεννήθηκε στην επαρχία και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Γιορκσάιρ βόρεια της Αγγλίας και τα νεανικά του χρόνια τα πέρασε στη γειτονιά του Νότινγκ Χιλ. Προτού αποφασίσει να αφοσιωθεί στην κομμωτική τέχνη, είχε ολοκληρώσει τις σπουδές του στην Αρχιτεκτονική που ποτέ όμως δεν άσκησε ως επάγγελμα.

O ίδιος θεωρεί ως πιο σημαντικές στιγμές στην καριέρα του όταν γυρίστηκε στο κομμωτήριό του στη Νέα Υόρκη το τελευταίο επεισόδιο της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς “Sex and the City”. Μια από τις συνεργασίες που ξεχωρίζει επίσης ήταν εκείνη που είχε με την ηθοποιό Σάρον Στόουν στα τηλεοπτικά βραβεία BAFTA το 2009 αλλά και εκείνη με την Αντζελίνα Τζολί της οποίας άλλαξε ολοκληρωτικά το λουκ. “Είναι η πιο ενδιαφέρουσα πελάτισσά μου. Με εμπιστεύτηκε πλήρως και με άφησε να κάνω τη δουλειά μου”, λέει ο Τσαρλς Γουόρθινγκτον για τη διάσημη ηθοποιό.  Να σημειωθεί ότι η βασίλισσα Ελισάβετ του έχει απονείμει τον τιμητικό τίτλο του Μέλους της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.

Το σπίτι είναι εντυπωσιακό, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του Πέτρου Κωστόπουλου, που αποτελούσε το καταφύγιο αλλά και το βασίλειό του. Το κεντρικό οίκημα περιστοιχίζεται από άλλα μικρότερα που χρησιμοποιούνται ως ξενώνες, τρία κτίσματα 100 τ.μ. το καθένα, με σημείο αναφοράς την τεράστια πισίνα του οικήματος. Στον βράχο, ακριβώς κάτω από την πισίνα, χτίζονταν κι άλλοι ξενώνες, στους οποίους είχαν φιλοξενηθεί κατά καιρούς οι VIP καλεσμένοι του.

Ο Πέτρος Κωστόπουλος ήταν ερωτευμένος με το σπίτι κι όταν πριν από μερικά χρόνια δέχτηκε πρόταση να το πουλήσει αντί 18 εκατ. ευρώ, όπως λένε, ο ίδιος φέρεται να απάντησε αρνητικά καθότι του ήταν αδύνατο να το αποχωριστεί παρά το δέλεαρ. Ακόμα βέβαια τότε δεν μπορούσε να προβλέψει την αρχή του τέλους. 

Πηγή: www.protothema.gr 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR