counter

Δείτε για πρώτη φορά τη θεία της Ελένης Μενεγάκη, Μαρία!

Δείτε για πρώτη φορά τη θεία της Ελένης Μενεγάκη, Μαρία!
Δείτε για πρώτη φορά τη θεία της Ελένης Μενεγάκη, Μαρία!

Η Ελένη Μενεγάκη αναφέρθηκε σήμερα στον αέρα της εκπομπής της σε ένα πολύ αγαπημένο της πρόσωπο, τη θεία της. Πρόκειται για τη Μαρία Μενεγάκη, διδάκτωρ Γαλλικής φιλολογίας, με την οποία –όπως τόνισε η παρουσιάστρια- μοιάζουν εκπληκτικά!

«Μοιάζουμε πάρα πολύ. Με αυτό το άτομο που μοιάζω περισσότερο από όλη την οικογένεια “Μενεγάκηδες” είναι η θεία μου η Μαρία, είμαστε ίδιες...» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες διαδικτυακών ιστότοπων, η Μαρία Μενεγάκη είναι διδάκτωρ γαλλικής και συγκριτικής φιλολογίας του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου και ομότιμη καθηγήτρια της ιστορίας του γαλλικού πολιτισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει συγγράψει βιβλία για το σύγχρονο γαλλικό πολιτισμό, από τη Γαλλική Επανάσταση έως τον 20ό αιώνα.  Με επίκεντρο ενδιαφέροντος τα ιδεολογικά ρεύματα σε συνάρτηση με τα κοινωνικά κινήματα, έχει δημοσιεύσει συγκριτικές μελέτες, στη Γαλλία και στην Ελλάδα, για τον Σαρλ Φουριέ, τον Ανρί ντε Σαιν-Σιμόν, τη Φλορά Τριστάν, τον Ετιέν Καμπέ, τη Λουίζ Μισέλ κ.ά.

Αξίζει να πούμε, ότι πριν από περίπου τρία χρόνια, η Ελένη είχε αναφερθεί ξανά στη θεία της, λέγοντας: «Η Μαρία Μενεγάκη, η θεία μου, έχει περάσει πολύ κόσμο από τα έδρανα του πανεπιστημίου και όλοι μου έλεγαν ότι ήταν αυστηρή καθηγήτρια στους βαθμούς, τσιγκούνα, όμως θεά, τρομερή καθηγήτρια και κουκλάρα... Βασίζομαι σε αυτά για τα μεγαλώματά μου».
η θεία της Ελένης Μενεγάκη, Μαρία Μενεγάκη

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR