counter

Δάκης: Ο λόγος που άλλαξε αριθμό τηλεφώνου μετά την τελευταία νοσηλεία του

Δάκης: Ο λόγος που άλλαξε αριθμό τηλεφώνου μετά την τελευταία νοσηλεία του
Δάκης: Ο λόγος που άλλαξε αριθμό τηλεφώνου μετά την τελευταία νοσηλεία του

Έφυγε την Κυριακή από τη ζωή, μετά από μάχη 4 ετών με τον καρκίνο, ο τραγουδιστής Δάκης σε ηλικία 79 ετών, σκορπίζοντας θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο. 

Την είδηση έκανε γνωστή μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Twitter η ραδιοφωνική παραγωγός και σύζυγος του Μίμη Πλέσσα, Λουκίλα Καρρέρ.

Όπως είχε αποκαλύψει η Espresso, στις αρχές Μαΐου, ο Δάκης είχε χρειαστεί να εισαχθεί τότε επειγόντως σε ιδιωτικό θεραπευτήριο στα βόρεια προάστια. Στη συγκεκριμένη νοσηλεία οι γιατροί διαπίστωσαν τη ραγδαία επιδείνωση της υγείας του και λίγο αργότερα του έδωσαν εξιτήριο για να επιστρέψει σπίτι του, αφού ήταν πλέον θέμα χρόνου να φύγει από τη ζωή.

Μπορεί ο αγαπημένος καλλιτέχνης να μην έκρυψε ποτέ τη μάχη του με τον καρκίνο, αφού μέσα από τις πρώτες νίκες βρήκε την ευκαιρία να στείλει μήνυμα δύναμης και πίστης σε άλλους καρκινοπαθείς, ωστόσο τους τελευταίους μήνες η στάση του είχε αλλάξει. Ο πόνος που του προκαλούσε η αρρώστια του τον είχε λυγίσει και δεν ήθελε να ΜΜΕ να ασχολούνται με αυτό το θέμα, γιατί, όπως έλεγε χαρακτηριστικά, δεν επιθυμούσε να στενοχωριέται ο κόσμος για εκείνον. Αυτός ήταν και ο λόγος που μόλις γύρισε σπίτι του, έπειτα από την τελευταία νοσηλεία του, ζήτησε να αλλάξει ο αριθμός του σταθερού τηλεφώνου του, για να μην τον βρίσκει κανείς.

Διαβάστε επίσης:Ποιος ήταν ο ΔάκηςΤo βιoγραφικό, το πραγματικo τoυ όνoμα και η συνεργασία με τoυς Rolling Stones

Ποιος ήταν ο Δάκης

Ο Δάκης γεννήθηκε στις 26 Αυγούστου 1943 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Το 1963 ήρθε στην Ελλάδα και σχεδόν ένα χρόνο μετά ξεκινά να τραγουδά σε χώρους διασκέδασης και θεαμάτων και παράλληλα ηχογραφεί το 1964 τον πρώτο του δίσκο στα αγγλικά με τίτλο «Deep in the heart of Athens» και ακολούθησαν δίσκοι που γνώρισαν αμέσως μεγάλη επιτυχία στα Γαλλικά, Ιταλικά και Αγγλικά. Ενδεικτικά οι επιτυχίες του εκείνης της περιόδου ήταν: Monsieur Cannibal, Tu Veux ou tu veux pas, Mourir ou vivre, Gaston. Μιλά έξι γλώσσες (ελληνικά, γαλλικά, αγγλικά, ιταλικά, ισπανικά και αραβικά), γεγονός που επιτρέπει να ερμηνεύει διεθνές ρεπερτόριο.

Το 1968 ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο στα Ελληνικά με τίτλο «Γεια σου σ′ ευχαριστώ» με τον συνθέτη Κώστα Ξενάκη και αμέσως μετά ακολουθεί η πρώτη του συνεργασία με τον Μίμη Πλέσσα και τις διαχρονικές επιτυχίες «Τόσα καλοκαίρια» και «Εκείνο το πρωί στην Κηφισιά»,  όπου η ανταπόκριση του κοινού τον τοποθέτησε γρήγορα στους πλέον περιζήτητους ερμηνευτές εκείνης της εποχής.

Είχε συνεργαστεί με Έλληνες συνθέτες όπως: Μίμης Πλέσσας, Γιάννης Σπανός, Γιώργος Κατσαρός, Γιώργος Χατζηνάσιος, Κώστας Χατζής, Ρόμπερτ Ουίλιαμς, Αλέξης Παπαδημητρίου, Γιώργος Μανίκας, Σάκης Τσιλίκης, Χάρης Χαλκίτης, Βαγγέλης Πιτσιλαδής, Γιώργος Κριμιζάκης, Κώστας Ξενάκης, Γιώργος Θεοφάνους, Νίκος Λαβράνος, Νίκος Καρβέλας, Αλέκος Χρυσοβέργης, Γιώργος Θεοδοσιάδης κ.ά.

Είχε τραγουδήσει στίχους στιχουργών όπως Πυθαγόρας, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Μάνος Ελευθερίου, Δημήτρης Ιατρόπουλος, Σώτια Τσώτου, Ξενοφώντας Φυλέρης, Θάνος Σοφός, Ρόνη Σοφού κ.ά.

Μάλιστα, είχε πραγματοποιήσει πολλές ζωντανές εμφανίσεις σε χώρους διασκέδασης όπως: «Rex», «Diogenis Palace», «Νεράιδα», «Φαντασία», «Αστέρια», «Αθηναία», «Ribas» και συνεργάστηκε με τους Μαρινέλλα, Κώστα Χατζή, Γιάννη Πάριο, Χάρις Αλεξίου, Άννα Βίσση και άλλους. Σε διεθνές επίπεδο έχει συνεργαστεί με τους Rolling Stones, Σαρλ Αζναβούρ, Δαλιδά, Μίλβα, Τζο Ντασέν, Σασά Ντιστέλ και Ντέμη Ρούσσο, με τον οποίο ήταν ξαδέρφια.

Παράλληλα, είχε συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, στα Θέατρα Βέμπο, Παρκ, Κοτοπούλη-Ρεξ και αλλού. Επίσης, έχει εμφανιστεί σε τηλεοπτικές παραστάσεις και σε Ελληνικές ταινίες όπως «Γοργόνες και μάγκες», «Η θεία μου η χίπισσα» κ.ά.

Εκπροσώπησε την Ελλάδα σε Διεθνή Φεστιβάλ Τραγουδιού, αποσπώντας διακρίσεις και βραβεία.

Η δισκογραφία του μέχρι σήμερα αποτελείται από 39 LP & CD και 19 singles & 45άρια. Η πιο πρόσφατη δισκογραφική δουλειά είναι το CD με τίτλο «Moments» (ΜΙΝΟΣ 2008) του Μίμη Πλέσσα όπου ο Δάκης τραγουδά σε 7 γλώσσες.

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR