counter

Βέφα Αλεξιάδου: Η καριέρα, η καταξίωση, η σχέση ζωής με τις κόρες της και το τραγικό χτύπημα της μοίρας

Βέφα Αλεξιάδου: Η καριέρα, η καταξίωση, η σχέση ζωής με τις κόρες της και το τραγικό χτύπημα της μοίρας
Βέφα Αλεξιάδου: Η καριέρα, η καταξίωση, η σχέση ζωής με τις κόρες της και το τραγικό χτύπημα της μοίρας

Aπό τη Νάνσυ Μητροπούλου

Ένα εμβληματικό πρόσωπο για την ελληνική κουζίνα που γεύτηκε την επιτυχία, την αναγνώριση και εκτός συνόρων και την καταξίωση προσπαθεί πλέον να διαχεριστεί το τραγικό χτύπημα της μοίρας που έμελλε να αλλάξει για πάντα την εικόνα της χαρούμενης εικόνας της που συντρόφευε καθημερινά τις τηλεθεάτριες στις εκπομπές που συμμετείχε.

Η Βέφα Αλεξιάδου έκανε την παρθενική της τηλεοπτική εμφάνιση στον «Πρωινό Καφέ» χειριζόμενη με μαεστρία την κουζίνα και δημιουργώντας μια ζεστή επικοινωνιακή σχέση με το κοινό. Με αμεσότητα και αυθορμητισμό πλάθει τους δικούς της τηλεοπτικούς κανόνες. «Όταν ήμουν μικρή, επειδή μου άρεσε η χειροτεχνία, -να ράβω, να κεντάω, να πλέκω- και αγαπούσα τα παιδιά, ήθελα να κάνω έναν οίκο μόδας για παιδιά. Σήμερα, όπου και αν κοιτάξεις θα δεις σειρές με παιδικά ρούχα. Τότε όμως δεν υπήρχε τίποτα τέτοιο. Τελικά, σπούδασα χημικός και ως χημικός δούλεψα για 13 χρόνια σε μια εταιρεία στη Θεσσαλονίκη που έφτιαχνε τα ζελέ “Άσπα. Ασπασία έλεγαν την κόρη του ιδιοκτήτη, ‘Άσπα’ και τα ζελέ. Από κει και πέρα, όταν είδα ότι δεν έβγαινα οικονομικά ,μιας και ήμουν παντρεμένη με δυο παιδιά, ανέλαβα επιστημονικός συνεργάτης στην αντιπροσωπεία επιστημονικών οργάνων του ομίλου Κράλη. Πήγαινα στο Πανεπιστήμιο, έπαιρνα παραγγελία για πολύ ακριβά όργανα που έρχονταν από το εξωτερικό και έβγαζα προμήθεια» θα δηλώσει σε συνέντευξή της στο περιοδικό Ough και το Διονύση Ανεμογιάννη.  Ο σύζυγός της Κώστας Αλεξιάδης ο άνθρωπος που βρισκόταν πάντα στο πλευρό της αποκτώντας μαζί του δύο κόρες: την Αλεξία και την Αγγελική που θα διαπρέψουν στο χώρο της γαστρονομίας και των επιχειρήσεων. «Τα παιδικά μου χρόνια ήταν μαύρα. Μεγάλωσα μέσα στην Κατοχή. Η μητέρα μου έπλεκε για τους φαντάρους κάλτσες και φανέλες για να μας μεγαλώσει. Εγώ τα πήγαινα στον έμπορο και έφερνα τα καινούρια σεντόνια για κέντημα. Ήμασταν τυχεροί γιατί άλλοι δεν είχαν να φάνε τίποτα. Η μητέρα μου είχε πουλήσει τα χρυσαφικά της για να πάρει ένα κιλό σιτάρι, να το αλέσει και να το κάνει πλιγούρι ώστε να τρώμε αραιά και πού μια σούπα για να σταθούμε στα πόδια μας» και θα συμπληρώσει σε άλλη συνέντευξή της: «Τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Και όταν η τύχη σου ανοίγει μια πόρτα πρέπει να δουλέψεις πολύ σκληρά για να καταφέρεις κάτι». Και η κα Βέφα θα καταφέρει να εδραιωθεί στο χώρο της μαγειρικής δημιουργώντας παράλληλα μια ευτυχισμένη οικογένεια. Τίποτα δεν προμήνυε ότι πολλά χρόνια μετά η μοίρα θα της επεφύλασσε απανωτά χτυπήματα.

Το βράδυ της Τρίτης 28 Οκτωβρίου η κόρη της Βέφας Αλεξιάδου, Αλεξία, φεύγει από τη ζωή λόγω ανακοπής καρδιάς βυθίζοντας την οικογένεια και τα αγαπημένα της πρόσωπα στη θλίψη. Όμως το τραγικό παιχνίδι της μοίρας ήθελε την οικογένεια να χάνει άλλο ένα αγαπημένο της πρόσωπο, την κόρη της Βέφας Αλεξιάδου, Αγγελική η οποία σε ηλικία 54 ετών έφυγε από τη ζωή μετά από πολύχρονη μάχη της με την επάρατη νόσο. Η Αγγελική Αλεξιάδου μετά τον πρόωρο χαμό της αδελφής της, Αλεξίας, ήταν εκείνη που μαζί με την μητέρα της Βέφα ήταν το στήριγμα για τα παιδιά της Αλεξίας Αλεξιάδου, τις κόρες της, Χαρά και Γενοβέφα. Η Αλεξία και η Αγγελική Αλεξιάδου, αφήνουν πίσω τους ένα δυσαναπλήρωτο κενό με την μητέρα τους να είναι εκείνη που μαζί με τους συζύγους των παιδιών της θα μεγαλώσουν την Χαρά και τη Γενοβέφα. «Δεν υπάρχει μεγαλύτερος πόνος από το να χάνεις το παιδί σου. Παρακαλώ το Θεό να μου δώσει τη δύναμη να αντέξω τον πόνο, να μου δώσει το κουράγιο να σταθώ από εδώ και πέρα κοντά στις δυο εγγόνες μου και γιαγιά και μάνα. Είμαι παλικάρι είμαι δυνατή, έχω περάσει πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια. Στη διάρκεια της ζωής μου αντιμετώπισα το χαμό αρκετών αγαπημένων προσώπων. Στην τρυφερή ηλικία των 7 χρόνων έχασα τον πατέρα μου. Στα 11 μου χρόνια τον θειο μου, αδελφό της μητέρας μου! Στη συνέχεια δυο αγαπημένες αδελφικές φίλες, κατόπιν τη γιαγιά, κι αργότερα τη μητέρα, και το σύζυγο μου. Κανένας από αυτούς δεν συγκρίνεται με το χαμό του παιδιού μου» θα δηλώσει σε συνέντευξή της στο protothema.gr και το Στρατή Λιμνιό πριν χάσει και την δεύτερη κόρη της, Αγγελική λίγους μήνες μετά.

 

 

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR