counter

Βασίλισσα Ελισάβετ: Έφτασε στο Εδιμβούργο η σορός της μετά από περίπου έξι ώρες

Βασίλισσα Ελισάβετ: Έφτασε στο Εδιμβούργο η σορός της μετά από περίπου έξι ώρες
Βασίλισσα Ελισάβετ: Έφτασε στο Εδιμβούργο η σορός της μετά από περίπου έξι ώρες

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 96 ετών άφησε την Πέμπτη 8/09 στο κάστρο του Μπαλμόραλ στην Σκωτία η βασίλισσα Ελισάβετ, η μακροβιότερη μονάρχης στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά και του κόσμου.   

Δείτε επίσης - Κάρολος: Τι τον εκνεύρισε την ώρα που υπέγραφε την απόφαση που τον έκανε Βασιλιά - Η οργισμένη κίνηση σε βοηθό του  

Βασίλισσα Ελισάβετ - Έφτασε στο Εδιμβούργο η σορός της  

Σήμερα η σορός της 96χρονης μονάρχη ξεκίνησε το τελευταίο της ταξίδι με πρώτη στάση το Εδιμβούργο. 

Μετά από ένα ταξίδι έξι περίπου ωρών και 280 χιλιομέτρων η αυτοκινητοπομπή με τη σορό της βασίλισσας Ελισάβετ έφτασε στο Εδιμβούργο και στο παλάτι του Χόλιρουντχαουζ. Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο δρόμο για να πετάξει ένα λουλούδι στη μνήμη της βασίλισσας που τόσο πολύ αγαπήθηκε.  

Αύριο, Δευτέρα (12/09), θα πραγματοποιηθεί πομπή κατά μήκος της μεγάλης λεωφόρου Ρόιαλ Μάιλ, έως τον καθεδρικό ναό του Αγίου Αιγιδίου, όπου η σορός της Ελισάβετ θα παραμείνει για 24 ώρες, για να μπορέσουν οι άνθρωποι να αποτίσουν τα σέβη τους. 

Την Τρίτη το βράδυ, η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ θα μεταφερθεί αεροπορικώς στο Λονδίνο. Το φέρετρο με τη σορό της βασίλισσας, αναμένεται να φθάσει στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στις 20:00 το βράδυ την Τρίτη, όπου ο βασιλιάς Κάρολος Γ' και η Καμίλα, θα παρακολουθήσουν την άφιξή του. 

 Αυτό το ταξίδι θα τελειώσει με τη μεγαλοπρέπεια μιας κρατικής κηδείας στο Αββαείο του Ουέστμινστερ την μεθεπόμενη Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου. 

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR