counter

Βασίλισσα Ελισάβετ: Αυτή η γυναίκα της βασιλικής οικογένειας θα πάρει τον τίτλο της Πριγκίπισσας Νταϊάνα

Βασίλισσα Ελισάβετ: Αυτή η γυναίκα της βασιλικής οικογένειας θα πάρει τον τίτλο της Πριγκίπισσας Νταϊάνα
Βασίλισσα Ελισάβετ: Αυτή η γυναίκα της βασιλικής οικογένειας θα πάρει τον τίτλο της Πριγκίπισσας Νταϊάνα

Πολλές αλλαγές έφερε ήδη ο θάνατος της Βασίλισσας Ελισάβετ με πιο σημαντική το ότι ο διάδοχός της, είναι ο Κάρολος. Τι και αν περίμενε πάνω από 40 χρόνια αυτή τη στιγμή, τι κι αν ο θάνατος της Πριγκίπισσας Νταϊάνα του κόστισε σε μεγάλο βαθμό την δημοφιλία του, πλέον ο Κάρολος είναι Βασιλιάς. Ποια γυναίκα όμως θα πάρει τον τίτλο της Πριγκίπισσας Νταϊάνα; Η απάντηση, έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ποια θα πάρει τον τίτλο της Πριγκίπισσας Νταϊάνα;

Από καιρό αναμενόταν ότι ο μεγαλύτερος γιος του Κάρολου και τώρα δεύτερος στη σειρά του θρόνου, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, θα λάβει τον προηγούμενο τίτλο του πατέρα του - που θα έκανε την Κέιτ Πριγκίπισσα της Ουαλίας.

Διαβάστε επίσης: Βασίλισσα Ελισάβετ: Τι είπε ο Χάρι στη Μέγκαν να κάνει πριν την γνωρίσει - Η ατάκα που δεν της άρεσε καθόλου

Σύμφωνα με μια αρχειοθετημένη έκδοση της ιστοσελίδας του Πρίγκιπα της Ουαλίας, η οποία δεν ήταν online τη στιγμή της δημοσιοποίησης του θανάτου της Ελισάβετ, ο τίτλος δημιουργήθηκε «για τον άνδρα διάδοχο του βρετανικού θρόνου». Η μεταβίβασή του δεν είναι αυτόματη, αλλά αυτό εξακολουθεί να συμβαίνει συνήθως όταν ο υπάρχων Πρίγκιπας της Ουαλίας προσχωρήσει στον θρόνο - όπως συνέβη την Πέμπτη.

Ο τίτλος έχει τεράστια σημασία στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς χρησιμοποιήθηκε για τελευταία φορά από την τότε σύζυγο του Καρόλου, την πριγκίπισσα Νταϊάνα, η οποία πέθανε το 1997 σε ηλικία 36 ετών.

Ο Κάρολος ξαναπαντρεύτηκε το 2005, με την Καμίλα Πάρκερ-Μπόουλς — αλλά η κοινή γνώμη ήταν τόσο αντίθετη στον γάμο που παρόλο που η Πάρκερ-Μπόουλς έλαβε επίσημα τον τίτλο Πριγκίπισσα της Ουαλίας, δεν τον χρησιμοποίησε. Το θέμα ήταν τόσο σοβαρό που τέθηκε ερώτηση στη Βουλή για τον τίτλο.

Αντίθετα, η Καμίλα χρησιμοποίησε τον τίτλο  της Δούκισσας της Κορνουάλης. Μετά τον θάνατο της Βασίλισσας, η Καμίλα θα πάρει τον τίτλο της συζύγου του Βασιλιά.

Η Κέιτ, η οποία είναι Δούκισσα του Κέιμπριτζ μέχρι νεωτέρας, φάνηκε να αναγνώρισε ότι μια μέρα θα γινόταν πριγκίπισσα της Ουαλίας σε μια συνάντηση με ένα μέλος του κοινού στο Κάστρο του Κάρντιφ στην Ουαλία, τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους. Κάποιος είπε στην Δούκισσα «Θα γίνεις μια λαμπρή πριγκίπισσα της Ουαλίας».

«Ευχαριστώ, είμαι σε καλά χέρια», απάντησε η Κέιτ, δείχνοντας τον Γουίλιαμ λίγα μέτρα μακριά, αποδεχόμενη την εικασία. Το μόνο που μένει, είναι να κάνουμε λίγη υπομονή για να δούμε αν η Κέιτ θα χρησιμοποιήσει τον τίτλο που δικαιωματικά της ανήκει, ή όχι, όπως έκανε η Καμίλα.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR