counter

Βασιλιάς Κάρολος: Αυτά είναι τα ρούχα που θα βάλει στην στέψη του

Βασιλιάς Κάρολος: Αυτά είναι τα ρούχα που θα βάλει στην στέψη του
Βασιλιάς Κάρολος: Αυτά είναι τα ρούχα που θα βάλει στην στέψη του

Αντίστροφα μέτρα η Μεγάλη Βρετανία για την στέψη του βασιλιά Καρόλου.

Οκτώ μήνες μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ ο πρωτότοκος γιος της θα γίνει και επίσημα μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ.

Το Λονδίνο φοράει τα γιορτινά του και οι προετοιμασίες όπως είναι αναμενόμενο είναι πυρετώδεις, καθώς η πόλη θα φιλοξενήσει πλήθος κόσμου, αλλά και επίσημους προσκεκλημένους από όλον τον πλανήτη.

Δείτε επίσης - Στέψη Βασιλιά Καρόλου: Αυτοί είναι οι γαλαζοαίμαστοι καλεσμένοι

Βασιλιάς Κάρολος - Τα μεγαλοπρεπή ρούχα που θα φορέσει στην στέψη του

Στη δημοσιότητα έχουν βγει τα ρούχα που θα φορέσει ο Κάρολος στη στέψη του. Πρόκειται για το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου που είναι διακοσμημένο από ρουμπίνια, αμέθυστους, ζαφείρια, τοπάζια και διαμάντια. Μετά την ολοκλήρωση του τελετουργικού θα αντικατασταθεί από το στέμμα του κράτους.

Κατά την είσοδο του στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ, ο Κάρολος θα φοράει την «τήβεννο του Κράτους», την οποία είχε φορέσει ο παππούς του, Γεώργιος VI.

Ένα ακόμη ρούχο το οποίο θα φορέσει στην τελετή είναι η Supertunica, που συνοδεύεται από μια χρυσή ζώνη και είχε φορέσει επίσης ο βασιλιάς Γεώργιος αλλά και άλλοι διάδοχοι.

Επίσης ο Κάρολος θα φορέσει με την βοήθεια του γιου του, Ουίλιαμ, τον «Αυτοκρατορικό μανδύα», που ζυγίζει περίπου 4 κιλά.

Photo Credits: Abaca + Ζuma Press

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR