counter

Βαλτινός: Λίγο πριν την πρεμιέρα του, μιλά για τα "Δίδυμα Φεγγάρια" και το ρόλο του στη σειρά

Βαλτινός: Λίγο πριν την πρεμιέρα του, μιλά για τα "Δίδυμα Φεγγάρια" και το ρόλο του στη σειρά

Έπειτα από δέκα χρόνια απουσίας από την τηλεόραση, ο Γρηγόρης Βαλτινός επιστρέφει µέσα από τη δραµατική σειρά του ΑΝΤ1, ∆ίδυµα φεγγάρια. Ο ηθοποιός εξοµολογείται στο MYtv για ποιον λόγο αποφάσισε να ενσαρκώσει τον ρόλο του Παύλου Ταξόπουλου, αν του έλειψε όλα αυτά τα χρόνια η τηλεόραση, ενώ ακόµα µας µιλά για τη συνεργασία του µε τη Ζέτα Μακρυπούλια στη θεατρική παράσταση  Ήρθες και θα µείνεις... 

Tην Κυριακή 28 Φεβρουαρίου κάνουν πρεµιέρα τα ∆ίδυµα φεγγάρια στον ΑΝΤ1... Νοµίζω ότι, αν οι τηλεθεατές δουν τη σειρά σαν την ιστορία όχι των συγκεκριµένων ηρώων, αλλά σαν µεµονωµένες ιστορίες πολλών ανθρώπων τις οποίες καλείται µία οµάδα ηθοποιών να βιώσει, θα απελευθερωθούν. Από κει και πέρα εκείνο που πρέπει να κρίνουµε είναι το επίπεδο της παραγωγής, το επίπεδο της υποκριτικής, το µεράκι των σκηνοθετών και όλων των τεχνικών και των ανθρώπων που εργάζονται στη σειρά. Και πρέπει να σας πω ότι υπάρχουν σκηνές για τις οποίες είµαστε περήφανοι. Μπορεί να τις συναντήσει κανείς και σε εβδοµαδιαία σειρά. Κάνω αυτό τον διαχωρισµό, γιατί εκεί υπάρχει περισσότερος χρόνος για την επεξεργασία και για την παραγωγή, τον ηθοποιό, ενώ εδώ όλα αυτά τα πράγµατα είναι περιορισµένα. Και αν τα λάβει κανείς υπόψη του, θα καταλάβει ότι µέσα σ' αυτά τα χρονικά περιθώρια αυτό που βγαίνει, το τελικό προϊον, είναι υπεράνθρωπο. Είναι πέρα από τις δυνάµεις µας. Και αυτό το πετυχαίνουµε στην Κύπρο δουλεύοντας δώδεκα, δεκατέσσερις και δεκαοκτώ ώρες.

Ποια είναι η υπόθεση των ∆ίδυµων φεγγαριών; Το σίριαλ δεν µπορεί να ξεφύγει πολύ από το βιβλίο. Μπορεί, όµως, να γίνει πιο λεπτοµερές. Ένα βιβλίο που έχει 400 σελίδες, αν πρέπει να γίνει 400 επεισόδια, πρέπει να βρει κανείς τρόπους να το επεκτείνει και να γίνει υπεραναλυτικός σε κάποιες ιστορίες. Αυτό καµιά φορά είναι καλό, γιατί εµβαθύνουµε περισσότερο στους ήρωες, βλέπουµε την ιστορία του καθενός από πολλές πλευρές και από πολλές γωνίες. Κατ' αυτόν τον τρόπο µπαίνουµε πάρα πολύ µέσα στην ψυχολογία των ηρώων. Οφείλω να πω ότι το σενάριο της Βάνας ∆ηµητρίου το καταφέρνει αυτό. Πρέπει, επίσης, να πω ότι τα µέλη της σκηνοθετικής οµάδας, µε την επιµέλεια του Ανδρέα Γεωργίου και την παραγωγή του Κούλλη Νικολάου, πέφτουν πάνω στη δουλειά σαν θηρία. Έχω τροµάξει, αλλά ταυτόχρονα µου αρέσει κιόλας, γιατί κι εγώ έτσι έπεφτα πάντα πάνω στη δουλειά, µε µανία. Και, όταν κανείς βρίσκει οµοειδείς και συµβατούς συνεργάτες, χαίρεται. Επίσης, όσον αφορά τη συµπεριφορά τους και τις υποχρεώσεις τους απέναντι σε όλους τους εργαζόµενους, είναι άψογοι. Πρέπει να το λέµε πια αυτό, γιατί, καθώς θα γνωρίζετε και εσείς, έτσι όπως έγιναν πια τα πράγµατα είναι είδηση.

Πώς προέκυψε η πρόταση για τη συµµετοχή σας στα ∆ίδυµα φεγγάρια; Προέκυψε, νοµίζω, από την επιθυµία της Βάνας ∆ηµητρίου να δουλέψουµε µαζί, γιατί συνεργαζόµασταν και στον Έρωτα (ΑΝΤ1, 2005), αλλά και από τη µεγάλη επιθυµία του Κούλλη Νικολάου και του Ανδρέα Γεωργίου. Αν και δεν φαντάζονταν ότι θα µπορούσα µε όλες µου τις υποχρεώσεις να συµµετέχω σε µία σειρά η οποία γυρίζεται στην Κύπρο, τα συνδύασα έτσι και µπορώ να αντεπεξέλθω ακόµα και µε µία περιοδεία στην Ελλάδα που κάνουµε µε τη Ζέτα Μακρυπούλια, µε την παράσταση Ήρθες και θα µείνεις. Εν προκειµένω, αξίζει να σηµειωθεί πως από τώρα ξέρουµε ότι όλες οι παραστάσεις είναι γεµάτες. ∆εν είναι φοβερό; Αυτό είναι µεγάλη χαρά επαγγελµατική. Είναι κάτι το οποίο πρέπει να σας πω, δεν το περίµενα ούτε εγώ ότι θα αντέξω να συµµετέχω και στα δύο.

Γιατί επιλέξατε να επιστρέψετε στην τηλεόραση µέσα από τα  ∆ίδυµα φεγγάρια, που είναι ένα καθηµερινό σίριαλ; Γιατί είχα εµπιστοσύνη στους συντελεστές του και γιατί έχω πάρα πολύ καιρό −κοντεύω δεκαετία, από τη σειρά Έρωτας− να εµφανιστώ στην τηλεόραση. Γιατί πρέπει να έχεις και µια επαφή µε το τηλεοπτικό κοινό που δεν έρχεται ποτέ στο θέατρο και δεν µπορεί να σε δει αν θέλεις να ανανεώσεις τη δηµοτικότητά σου, από τη στιγµή που είσαι ένας γνωστός ηθοποιός και δεν περιορίζεσαι µόνο στο θέατρο. Εκτός των άλλων, οι καιροί είναι δύσκολοι και η τηλεόραση, πέρα από όλα τα άλλα, είναι επάγγελµα, όπως είναι και το θέατρο και το σινεµά. Για όλα αυτά δεν νοµίζω ότι πρέπει κανείς να ψάξει να βρει πολλούς λόγους. Από την άλλη πλευρά, επιστρέφω σε µία καθηµερινή σειρά και όχι σε µία εβδοµαδιαία, γιατί οι παραγωγές γίνονται όλο και πιο σπάνιες στην τηλεόραση και όλο και πιο επικίνδυνες. Υπάρχουν ηθοποιοί που εργάζονται ένα και δύο χρόνια, έχουν υπολογίσει σ' αυτά τα χρήµατα είτε για την οικογένειά τους είτε για να τα ρίξουν στο θέατρο -κάτι που σε µένα συµβαίνει πολύ συχνά τα τελευταία τέσσερα πέντε χρόνια που έχω πάρει το «Ιλίσια»- και ξαφνικά πέφτουν έξω, δεν αµείβονται. Η καθηµερινή σειρά είναι πιο ασφαλής, οι συντελεστές της είναι πολύ πιο ασφαλείς. Η εµπιστοσύνη που είχα επαγγελµατικά στην παραγωγή µε έκανε να πω αµέσως «ναι».

Cover

*Το οµώνυµο βιβλίο ∆ίδυµα φεγγάρια της Ρένας Ρώσση - Ζαΐρη µεταφέρεται στη «µικρή οθόνη» µέσα από τη συχνότητα του ΑΝΤ1 από την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου. Το MYtv την Πέµπτη 25 Φεβρουαρίου κυκλοφορεί µε τα 6 πρώτα επεισόδια της σειράς σε DVD προτού παιχτούν στην τηλεόραση.

Διαβάστε αναλυτικά: "Δίδυμα φεγγάρια": Τα πρώτα 6 επεισόδια στο "MYtv" που κυκλοφορεί

MOST POPULAR
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΑΦΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.
ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΩΝ 2
15125 ΜΑΡΟΥΣΙ
ΤΗΛ: 210 2594100
FAX: 210 2594000

Για να διαφημιστείτε στο FTHIS.GR επικοινωνήστε με το εμπορικό τμήμα της εταιρίας μας:

Διεύθυνση Διαφήμισης:
e-mail: info@fthis.gr
Tηλ.: 210 2594100

Like us Follow us Find us
fthis.gr
Daphne