counter

Βαγγέλης Κακουριώτης: Το θέατρο, η ιδανική σύντροφος και η σχέση του με τις θαυμάστριες

Βαγγέλης Κακουριώτης: Το θέατρο, η ιδανική σύντροφος και η σχέση του με τις θαυμάστριες
Βαγγέλης Κακουριώτης: Το θέατρο, η ιδανική σύντροφος και η σχέση του με τις θαυμάστριες

Κατάφερε στην ηλικία των 16 μόλις ετών ως μέλος του επιτυχημένου boyband,  Βoys and Νoise να ξεχωρίσει και να αποκτήσει ένα fan club που πολλοί Έλληνες καλλιτέχνες θα ζήλευαν. Λίγα χρόνια μετά, τα μέλη του συγκροτήματος θα αποφάσιζαν να τραβήξουν ο καθένας τον δικό του δρόμο. Η πορεία του Βαγγέλη Κακουριώτη όμως, συνεχίζει να είναι ανοδική με τον ίδιο να καταφέρνει να μένει ισορροπημένος και συγκεντρωμένος στον στόχο του. Εκτός από το τραγούδι όμως ο Βαγγέλης Κακουριώτης έχει κάνει και τα πρώτα του βήματα στο χώρο της υποκριτικής με την αρχή να γίνεται μέσα από τη συμμετοχή του στο μιούζικαλ. «Hairspray».

Πριν από λίγο καιρό κυκλοφόρησε το νέο του τραγούδι με τον Φοίβο, ενώ εμφανίζεται για τρίτη συνεχόμενη σεζόν στο πλευρό του Νίκου Βέρτη και εξομολογείται στο FTHIS.GR πως είναι για ένα παιδί μόλις 23 ετών να συνεργάζεται με κάποια τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής σκηνής.

Έγινες γνωστός στο ευρύ κοινό πολύ μικρός, στην ηλικία των 16 μόνο ετών. Πόσο εύκολο ήταν για έναν 16χρονο, μέλος boyband, να διαχειριστεί όλη αυτή τη δημοσιότητα;

Όντως, για την ηλικία μου και χωρίς πείρα και εμπειρία στον χώρο της μουσικής, ήταν δύσκολο. Είμαι τυχερός, όμως, που ξεκίνησα σε τόσο μικρή ηλικία διότι είχα βάλει μπροστά την όρεξη και την αγάπη μου για τη μουσική, που τότε ήταν για μένα κάτι καινούριο και πρωτόγνωρο. Δεν φτάνει όμως να κάνουμε κάτι που αγαπάμε, διότι όποιος το καταφέρει είναι τυχερός, αλλά να το κάνουμε και καλά. Για να γίνει αυτό, ειδικά στην ηλικία που ήμουν τότε, χρειάζεται εμπειρία, γνώση και πληροφόρηση και ευτυχώς οι γονείς μου και οι συνεργάτες μου από την Panik Records ήταν και είναι πάντα δίπλα μου. 

Πώς ένιωσες όταν έριξαν αυλαία οι Βoys and Νoise και πώς είναι σήμερα η σχέση σου με τα άλλα μέλη, τον Άρη Μακρή και τον Jimmy Gian; 

Ανάμεικτα συναισθήματα, διότι όσο κράτησε το έζησα στο 100%! Ήταν το πρώτο μου βήμα και για μένα έχει αξία διότι έμαθα πολλά, αλλά και με βοήθησε πολύ και ουσιαστικά στο να ωριμάσω σε όλα τα επίπεδα και να ξεκινήσω με σιγουριά αυτό που πάντα ήθελα, την solo πορεία μου. Με τον Άρη και τον Jimmy δεν μιλάμε όσο μιλούσαμε, πάντα είχαμε καλές σχέσεις και μαθαίνω τα νέα τους μέσα από τα social media. Εύχομαι τα καλύτερα και στους δυο.

Υπήρξαν στιγμές στη μέχρι τώρα πορεία σου που να "ξέφυγες" και να έγινες αυτό που λέμε, "ψώνιο";

Δεν βρέθηκα τυχαία στο μονοπάτι της μουσικής. Ήμουν και είμαι πολύ σίγουρος και αποφασισμένος να δώσω όλο μου τον χρόνο και τον εαυτό στη μουσική, οπότε ποτέ δεν αφιέρωσα χρόνο, ούτε καν σκέφτηκα, να μπω σε τέτοιες διαδικασίες και σκέψεις, ίσως επειδή είναι έτσι ο χαρακτήρας μου, ξέρω ποιος είμαι και ξέρω τις ικανότητες μου. Αν ποτέ κανείς πέσει σε αυτήν την παγίδα και νομίζει ότι δείχνοντας τέτοιο χαρακτήρα μπορεί να καλύψει το κενό που έχει, γιατί σίγουρα θα έχει, μόνο χαμένος βγαίνει… και όχι μόνο στο κομμάτι της μουσικής! 

Στο πέρασμα του χρόνου καταφέρνεις συνεχώς να αποδεικνύεις πως έχεις μεγάλο ταλέντο. Υπήρξαν ποτέ ωστόσο στιγμές που να ένιωσες ότι σε αδικούν;

Στη μέχρι τώρα πορεία μου έχω συναντήσει πολύ αξιόλογους ανθρώπους, καθένας εκ των οποίων έχει τη θέση που έχει επειδή έχει κάτι να προτείνει και να πει. Σε αυτή τη φάση που βρίσκομαι, λοιπόν, δίνω όλη μου την προσοχή στα εφόδια και στις σπουδές μου και δεν μπαίνω καν στη διαδικασία να εστιάσω στο αν έχω αδικηθεί κάπου ή όχι. Πρώτα θέλω να είμαι έτοιμος και μετά θα δώσω την προσοχή μου σε τέτοια θέματα. Ίσως φροντίζω για τέτοιες καταστάσεις ενστικτωδώς, δηλαδή δίνω τον καλύτερο μου εαυτό σε ό,τι κάνω και αφήνω τα πράγματα να κυλούν μόνα τους. 

Πως χαρακτηρίζεις ο ίδιος τον εαυτό σου ως καλλιτέχνη;

Ένας καλλιτέχνης φροντίζει να μεταφέρει συναισθήματα μέσα από τις ικανότητές του, τα έργα του, αναταράζοντας τις ισορροπίες μέσα του. Εγώ τα ανακάλυψα όλα αυτά μέσα από το τραγούδι και τη μουσική, οπότε θα ανοιχτώ και θα δοκιμάσω πράγματα αρκεί να είναι σχετικά με αυτά. 

Φέτος συνεργάζεσαι για ακόμη μια χρονιά με τον Νίκο Βέρτη, ο οποίος, μάλιστα, σου έχει γράψει και τραγούδι. Μίλησέ μου λίγο για αυτή τη συνεργασία.

Ο Νίκος Βέρτης είναι ένας από τους ανθρώπους που με πίστεψαν και με εμπιστεύτηκαν στη μουσική μου πορεία. Είναι η πρώτη μου συνεργασία σε ένα σχήμα και με κάνει χαρούμενο το γεγονός ότι μου έγραψε και το τραγούδι «Ίσως». Αυτή η συνεργασία έπαιξε σημαντικό ρόλο και στην καλλιτεχνική μου εξέλιξη, αλλά και σε μένα τον ίδιο. Τρία χρόνια εμπειρίας σε μια τέτοια μουσική σκηνή, κατάφερα να μειώσω τα άγχη μου και να διαχειριστώ δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν, χωρίς να με καταπίνει το άγχος της στιγμής. Έχω δώσει και δίνω τον καλύτερο μου εαυτό σε αυτήν την συνεργασία γιατί αξίζει! 

Στις φετινές εμφανίσεις βλέπουμε να συνυπάρχετε στη σκηνή και να ερμηνεύεις το γαλλικό μέρος του νέου του τραγουδιού. Μάλιστα, όσοι σε έχουν δει μου έχουν πει ότι, τόσο η ερμηνεία, όσο και η προφορά σου στα γαλλικά, είναι εξαιρετική. Όταν σου έγινε η πρόταση να εμφανιστείς και να ερμηνεύσεις το συγκεκριμένο κομμάτι τo φοβήθηκες καθόλου, μιας και δεν πρόκειται για τη μητρική σου γλώσσα;

Σίγουρα έλαβα υπόψιν πολλά πράγματα και έκατσα και μελέτησα αρκετά, ώστε να κάνω το κομμάτι δικό μου - μόνο έτσι θα μπορούσα να είμαι και εγώ σίγουρος! Αλλά γενικά είμαι άνθρωπος που, αν αποφασίσω να πω το «ναι» σε μια συνεργασία, για μένα δεν υπάρχουν δυσκολίες και θα το κάνω όσο πιο καλά μπορώ, πόσω μάλλον όταν έχει να κάνει με ανθρώπους που με πιστεύουν και με εμπιστεύονται.

Υπάρχει κάποια συμβουλή που να σου έχει δώσει ο Νίκος Βέρτης;

Μου έχει δώσει πολλές συμβουλές ο Νίκος Βέρτης. Μια που ξεχωρίζει για μένα είναι το να μην με καταπίνει το συναίσθημα που μου δημιουργεί ένα τραγούδι, με αποτέλεσμα να κλείνω τα μάτια μου και να το ζω κυριολεκτικά μόνος μου (χαχα)! Μπορεί να αισθανόμουν ότι το μοιράζομαι με τον κόσμο, αλλά δεν είναι το ίδιο με το να βλέπουν το βλέμμα σου…Μόνο μέσα από ένα βλέμμα μπορεί κανείς να μεταφέρει τα πιο δυνατά και βαθιά συναισθήματα.

Οι συνθήκες φέτος στα νυχτερινά μαγαζιά είναι πολύ διαφορετικές από αυτές που είχαμε συνηθίσει λόγω της πανδημίας. Εσείς πώς το βιώνετε αυτό;

Ο Νίκος Βέρτης και το ΥΤΟΝ The Music Show έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την διεξαγωγή του show με απόλυτη ασφάλεια και με βάση τους κανόνες που έχουν ορίσει οι ειδικοί, πάντοτε με την προσωπική ευθύνη του καθενός και σεβόμενοι τους συνανθρώπους μας, ώστε να ζούμε όλοι όμορφες βραδιές ακόμα και μέσα σε αυτά τα πρωτόγνωρα δεδομένα που έφερε η πανδημία.

Υπήρξαν στιγμές την περίοδο της καραντίνας που να αγχώθηκες για το τι τελικά θα γίνει με τη δουλειά σας ή ήσουν από τους πιο ψύχραιμους;

Όταν άρχισαν τα πράγματα να δυσκολεύουν αντικειμενικά πολύ, σκέφτηκα το γεγονός ότι το δικό μας επάγγελμα θα έχει την μεγαλύτερη παύση λόγω του ότι έχει να κάνει με την επαφή με τον κόσμο. Για να μπορεί κανείς να πάει σε έναν τέτοιο χώρο όπου μαζεύονται πολλοί άνθρωποι για nα διασκεδάσουν πρέπει να μην έχει άγχη. Όταν, μάλιστα, το άγχος έχει να κάνει με την υγεία του ανθρώπου, άνετα μετατρέπεται σε φόβο. Σε τέτοιες στιγμές, όμως, πρέπει να είμαστε περισσότερο λογικοί. Δεν σου κρύβω ότι αγχώθηκα με όλο αυτό, το παρακολούθησα, αλλά και πρόσεξα πολύ. Δεν μπορούμε να ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί στη συνέχεια, αλλά θέλω να ελπίζω ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα από εδώ και πέρα.

Πέρα από τις εμφανίσεις σου, επιτυχημένες συνεργασίες έχεις και δισκογραφικά, αφού για μια ακόμη φορά συνεργάζεσαι με τον Φοίβο. Πες μου λίγα λόγια για το νέο σου τραγούδι, «Παιδί Από Σπίτι», που κυκλοφορεί από την Panik Records, αλλά και για το πώς είναι η συνεργασία με έναν τόσο καταξιωμένο σύνθετη και στιχουργό.

Τα τραγούδια του Φοίβου ξεχωρίζουν πάντα, έχουν κάτι ιδιαίτερο, είναι… Φοίβος! Χαίρομαι που συμβαίνει αυτή η συνεργασία, αποτελεί για μένα ένα σημαντικό κομμάτι στη  δισκογραφική μου πορεία. Το «Παιδί Από Σπίτι», σε μουσική και στίχους του Φοίβου, κυκλοφορεί από την εταιρεία μου την Panik Records και χαίρομαι που ο κόσμος το έχει αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή.

Παρακολουθείς μαθήματα υποκριτικής και πέρσι σε είδαμε να πρωταγωνιστείς στο μιούζικαλ «Hairspray». Πως αποφάσισες να ασχοληθείς και με αυτό το αντικείμενο;

Είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων. Η αγάπη μου για το τραγούδι και τη μουσική, όπως και το παιδικό μου όνειρο να παίξω σε μια ταινία στον κινηματογράφο, με έφεραν στο να σπουδάζω υποκριτική και να μου ανοίγουν νέες πόρτες που σχετίζονται με το τραγούδι και τη μουσική, όπως η μιούζικαλ σκηνή! Το να πάρω μέρος σε μιούζικαλ είναι κάτι που μπορούσα να το υποστηρίξω και εγώ ο ίδιος ήμουν και είμαι σίγουρος για τον εαυτό μου – γι’ αυτό άλλωστε είπα το «ναι». Ήταν μια καλή παραγωγή με αγαπημένους ανθρώπους - ηθοποιούς που εκτίμησα πολύ και ζήσαμε την μαγεία του “Hairspray”. Τέτοιες συνεργασίες μένουν αξέχαστες και ευχαριστώ πολύ την Θέμιδα Μαρσέλου και όλους τους συνεργάτες γι’ αυτήν την ευκαιρία και εμπειρία.  

Μετά την περσινή σου θεατρική παρουσία, να φανταστώ ότι θα σε ξαναδούμε σύντομα στο σανίδι; Υπάρχει κάποια παράσταση στην οποία θα παίξεις;

Ναι, θα συμμετέχω σε μια παράσταση του Αλέξανδρου Κοεν αυτόν τον  Αύγουστο στο θέατρο Λαμπέτη, σε μια παραγωγή της Δραματικής Σχολής Ίασμος, με αξιόλογους ανθρώπους και καλλιτέχνες του χώρου, καθώς και με νέα παιδιά που θα είναι η πρώτη τους παράσταση. Είναι μια νέα εμπειρία για μένα, διαφορετική από το μιούζικαλ. Είναι μια παράσταση που εκφράζεται μέσα από τους προβληματισμούς των νέων, μέσα από τον έρωτα, την αληθινή αγάπη και μια σκοτεινή πλευρά που βιώνει ο ρόλος μου στο έργο διότι είναι εθισμένος στον τζόγο. Είναι μια φρέσκια  κωμωδία, ένα μεγάλο πάρτι όπου όλοι θα ζήσουν στα άκρα.

Στον χώρο της τηλεόρασης θα δοκίμαζες να κάνεις κάτι;

Αν προκύψει κάποια πρόταση για συνεργασία σίγουρα θα το σκεφτώ. Μάλιστα, αν είναι κάτι σχετικό με το τραγούδι και τη μουσική, θα είναι σίγουρα διαφορετικό και πιο ενδιαφέρον για μένα.

Διαθέτεις ένα από τα μεγαλύτερα fan clubs. Ποια είναι η σχέση με τους θαυμαστές σου;

Πάντα ήμουν και ένιωθα ο εαυτός μου μαζί τους και γι’ αυτό μπορώ και παραμένω σταθερός και αληθινός. Με τον καιρό έγινε πιο δυνατή αυτή η αγάπη, γιατί ζήσαμε και το ζούμε όλο αυτό μαζί! Ο χρόνος μου είναι πολύ λίγος λόγω της δουλειάς αλλά εγώ νιώθω και θέλω να αφιερώνω όσο χρόνο μπορώ και διαθέτω, όποτε μου δίνεται η ευκαιρία, σε αυτούς τους ανθρώπους, γιατί πιστεύουν σε εμένα και αγαπούν αυτό που κάνω. Τους ευχαριστώ και κάνω ό,τι μπορώ για να τους το δείχνω.

Φαντάζομαι πως θα δέχεσαι και πολλά μηνύματα καθημερινά στα social media. Έχει υπάρξει κάποιο που να σε έφερε σε δύσκολη θέση ή αμηχανία;

Όχι δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Βέβαια, δεν προλαβαίνω να βλέπω αμέσως όλα τα μηνύματα γιατί είναι πάρα πολλά, αλλά, μέχρι τώρα, δεν έχω πέσει σε περίπτωση σαν αυτή που αναφέρεις.

Όλα αυτά τα χρόνια έχεις καταφέρει να διαφυλάξεις την προσωπική σου ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Πόσο εύκολο είναι αυτό;

Έχω μεγαλώσει με πολύ γερές βάσεις οι οποίες πλέον έχουν γίνει τρόπος ζωής. Δεν μου είναι δύσκολο γιατί δεν είναι κάτι που προσπαθώ ή με καταπιέζει. Απλά, έτσι έχω μάθει, κατανοήσει και επιλέξει να ζω. Βέβαια, αν ποτέ συμβεί κάτι δημόσια, μετά θα το παραδεχτώ γιατί δεν θα γίνεται αλλιώς.   

Έχει υπάρξει ποτέ κάποια σύντροφός σου που να έχει ενοχληθεί από το γεγονός πως η σχέση σας παρέμενε "κρυφή";

Η δημοσιότητα καταρχήν δεν είναι καθόλου απλό και εύκολο πράγμα. Η προσωπική ζωή πρέπει να μένει… προσωπική γιατί αυτό είναι το υγιές και το σωστό για μένα. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα σε αυτό το επίπεδο, γιατί είμαι ξεκάθαρος από την αρχή και αυτό γίνεται σεβαστό. 

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της τέλειας συντρόφου για εσένα;

Το τέλειο σίγουρα δεν μπορεί να υπάρξει, δεν το επιτρέπει η διαφορετικότητα. Ιδανική σύντροφος για μένα όμως είναι εκείνη που αγαπά και φροντίζει τον εαυτό της, που η συμπεριφορά της και ο τρόπος που στέκεται στο χώρο δείχνουν ότι κατανοεί τα αυτονόητα και σέβεται τον εαυτό της και τα όριά της. Και, φυσικά, να υπάρχει αυτό το κάτι που θα μας κρατάει κοντά.

Πως θα περάσεις το υπόλοιπο του καλοκαιριού;

Σίγουρα με πολύ τραγούδι, μουσική, χορό και όπου υπάρχει θάλασσα όταν βρίσκω χρόνο γιατί έχω πολύ φορτωμένο πρόγραμμα. Εύχομαι να έχουμε όλοι μας ένα καλοκαίρι ξεκούραστο, γιατί το έχουμε πραγματικά ανάγκη μετά και τις δύσκολες στιγμές που ζήσαμε. Προσωπικά είμαι από τη φύση μου αισιόδοξος και νιώθω ότι έρχονται καλύτερες μέρες για όλους… το σύμπαν μας το χρωστάει αυτό.

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR