counter

Αυτός είναι ο λόγος που ο πρίγκιπας Xάρι και η Μέγκαν Μάρκλ δεν θα έχουν τη κηδεμονία του παιδιού που περιμένουν

Αυτός είναι ο λόγος που ο πρίγκιπας Xάρι και η Μέγκαν Μάρκλ δεν θα έχουν τη κηδεμονία του παιδιού που περιμένουν
Αυτός είναι ο λόγος που ο πρίγκιπας Xάρι και η Μέγκαν Μάρκλ δεν θα έχουν τη κηδεμονία του παιδιού που περιμένουν

Την ανακοίνωση που εδώ και μήνες όλοι περίμεναν εξέδωσε χθες το παλάτι του Κένσινγκτον. Αναφερόμαστε φυσικά στην αποκάλυψη ότι ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ, Χάρι και Μέγκαν περιμένουν το πρώτο τους παιδί, που θα έρθει στον κόσμο την άνοιξη του 2019. 

Αυτό που βέβαια ελάχιστοι γνώριζαν και προκαλεί εντύπωση, είναι ότι ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ δεν θα έχουν την πλήρη κηδεμονία του παιδιού τους. 

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το independent.co.uk, ο λόγος είναι ένας περίεργος νόμος που συντάχθηκε πριν από τρεις περίπου αιώνες. Όπως εξήγησε η ειδική επί ζητημάτων που παλατιού, Marlene Koenig αυτή που θα έχει την πλήρη κηδεμονία δεν είναι άλλη από τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Όλα φαίνεται πως ξεκίνησαν το 1717 από τον βασιλιά Γεώργιο Α΄. «Ο Γεώργιος Α΄ δεν είχε καλές σχέσεις με τον γιο του, τον μελλοντικό Γεώργιο Β΄. Νομίζω πως η διαφωνία ξεκίνησε όταν ο τότε πρίγκιπας της Ουαλίας (Γεώργιος Β΄) δεν δέχθηκε να βαφτίσει τον γιο του το πρόσωπο που του είχε επιλέξει ο βασιλιάς. Έτσι ο Γεώργιος Α′ πήγε στο Κοινοβούλιο και τους ζήτησε να σκεφτούν κάτι για να μπορέσει να περάσει το δικό του», τόνισε χαρακτηριστικά η Marlene Koenig.

Σύμφωνα με την Koenig, το 1772 εκδόθηκε βασιλικό διάταγμα που ρυθμίζει τα θέματα κηδεμονίας των παιδιών της βασιλικής οικογένειας. Το συγκεκριμένο διάταγμα αναγνωρίζει ως νόμιμο προνόμιο του βασιλιά να φροντίζει για τον γάμο και την εκπαίδευση των παιδιών της βασιλικής οικογένειας, των εγγονιών, αλλά και των πιθανών διαδόχων του θρόνου. 

Αυτός είναι και ο λόγος που μόνο η βασίλισσα Ελισάβετ έχει τη νόμιμη και πλήρη επιμέλεια, όχι μόνο των δικών της παιδιών, αλλά και των εγγονιών της, μεταξύ των οποίων και τα μελλοντικά παιδιά του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ

Πηγή φωτογραφίας: Instagram

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR