counter

Αυτό είναι το 4χρονο κοριτσάκι που βρέθηκε σε καταυλισμό τσιγγάνων στα Φάρσαλα

Αυτό είναι το 4χρονο κοριτσάκι που βρέθηκε σε καταυλισμό τσιγγάνων στα Φάρσαλα
Αυτό είναι το 4χρονο κοριτσάκι που βρέθηκε σε καταυλισμό τσιγγάνων στα Φάρσαλα

Δεν είναι παιδί του ζευγαριού των Ρομά το 4χρονο κοριτσάκι που βρέθηκε την Τετάρτη σε έφοδο της αστυνομίας σε καταυλισμό στα Φάρσαλα, όπως έδειξε η εξέταση DNA στην οποία υποβλήθηκε.
Το ενδιαφέρον της αστυνομίας κέντρισε το γεγονός ότι το κορίτσι έχει λευκή χροιά δέρματος, ξανθά μαλλιά και πράσινα μάτια, χαρακτηριστικά που διαφοροποιούνται πλήρως με αυτά των δύο ατόμων που δήλωναν ότι είναι γονείς του.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ένας 39χρονος και μια 40χρονη Ρομά προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας και κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας, που ακολούθησε, έπεσαν σε αντιφάσεις σχετικά με την απόκτηση του παιδιού, οι οποίες εδραίωναν σφόδρα την πεποίθηση ότι το κορίτσι δεν είναι τέκνο των συγκεκριμένων γονέων.

Όπως προέκυψε από την πρόοδο των ερευνών, οι δύο ημεδαποί Ρομά το 2009 αφαίρεσαν, κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, το κορίτσι από τους βιολογικούς γονείς του, ενώ κατάφεραν να υφαρπάξουν από το Τμήμα Γεννήσεων του Δήμου Αθηναίων ληξιαρχική πράξη γέννησης – βάπτισής του.

Σε βάρος των ανωτέρω, οι οποίοι συνελήφθησαν, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της αρπαγής ανηλίκου και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση.

Στο ανήλικο κορίτσι παρασχέθηκε ψυχολογική υποστήριξη από ψυχολόγο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Θεσσαλίας. Επίσης, μετά από αίτημα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, εκδόθηκε διάταξη από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας, με την οποία αφαιρέθηκε προσωρινά η επιμέλεια της ανήλικης από τους δύο Ρομά και το κορίτσι χθες παραδόθηκε στο σύλλογο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Η μικρή, έχει ψελλίσει κάποιες ελληνικές λέξεις, ωστόσο η ΕΛ.ΑΣ έχει  αποστείλει την φωτογραφία της σε όλα τα αστυνομικά τμήματα της Ελλάδας,  αλλά και στο εξωτερικό, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει απαχθεί. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να είναι μεγαλύτερη από 4 ετών.

Οι φωτογραφίες δόθηκαν με εντολή του εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας και με την παράκληση όποιος γνωρίζει οτιδήποτε να τηλεφωνήσει στους αριθμούς 2410-683171 και 2410-683184-5, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας.

Πηγή: http://www.antenna.gr/news

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR