counter

Αυτά τα Χριστούγεννα ζητήστε μόνο αγάπη...

Αυτά τα Χριστούγεννα ζητήστε μόνο αγάπη...
Αυτά τα Χριστούγεννα ζητήστε μόνο αγάπη...

Χριστούγεννα

Κυριακή σήμερα, η τελευταία πριν τα Χριστούγεννα και τα εμπορικά καταστήματα είναι βέβαια ανοιχτά. Έτυχε να ξυπνήσω πολύ πρωί και πήγα μια βόλτα σε μεγάλο εμπορικό κέντρο των βορείων προαστίων για να αγοράσω κάποια δωράκια για αγαπημένα μου πρόσωπα και να χαζέψω βιτρίνες.

Τις τελευταίες μέρες μπήκα στη διαδικασία να ρωτήσω τους δικούς μου ανθρώπους τι θα ήθελαν για τις γιορτές. Όλοι απαντούσαν το κλασικό "τίποτα", προκαλώντας το χαμόγελό μου αλλά και την πίεση να μου πουν για να τους προσφέρω κάτι που χρειάζονται. Εντυπωσιακό κι απίστευτο αλλά όλοι - μα όλοι- απαντούσαν "την αγάπη σου". Εννοείται ότι αγόρασα για τον καθένα ξεχωριστά αυτό που νομίζω ότι του λείπει και θα του άρεσε να δει -γυναικείος υπερκαταναλωτισμός λέγεται-, αλλά σκέφτηκα λίγο παραπάνω αυτό που μου είπαν οι δικοί μου.

Πόσα υλικά αγαθά μας λείπουν στην καθημερινότητά μας; Ελά, πες την αλήθεια. Ελαχιστότατα. Οι στιγμές ευτυχίας σου είναι όταν αγοράζεις ένα ζευγάρι παπούτσια ή όταν αγκαλιάζεις τον άνθρωπό σου; Η δικές μου είναι οι δεύτερες, χωρίς σκέψη. Τα Χριστούγεννα είναι πάντα μια αφορμή να θυμόμαστε αυτούς που αληθινά αγαπάμε και να περνάμε χρόνο μαζί τους, όσο αυτό είναι εφικτό. Άσε τις καθημερινές σου συνήθειες και πέρνα χρόνο με αυτούς που αγαπάς. Θα τους αγαπήσεις περισσότερο, θα μάθεις από αυτούς, θα "τριφτεί" η σχέση σας. Πιες ένα καφέ με τη μαμά σου, πάρε τηλέφωνο τον παλιό σου συμμαθητή, επισκέψου την ηλιωμένη θεία σου. Κι αυτό είναι το μαγικό. Μην ψάχνεις το θαύμα των Χριστουγέννων, θα το δημιουργήσεις εσύ, μόνος σου, δίνοντας όση αγάπη έχεις μέσα σου σε όλους αυτούς που αληθινά την αξίζουν. Και να ξέρεις πως θα την πάρεις πίσω στο πολύ πολλαπλάσιο!

Η Νάνσυ Παραδεισανού είναι η διευθύντρια του WWW.FTHIS.GR

Επικοινωνήστε μαζί της στο: nparadeisanou@daphne.gr, Twitter: Nansou

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR