counter

Αύριο η κηδεία του δημοσιογράφου Νίκου Ράλλη

Αύριο η κηδεία του δημοσιογράφου Νίκου Ράλλη
Αύριο η κηδεία του δημοσιογράφου Νίκου Ράλλη

Νίκος Ράλλης

Αύριο στο κοιμητήριο του Αγίου Δημητρίου -ώρα 11.30 π.μ- θα γίνει η κηδεία του δημοσιογράφου Νίκου Ράλλη που "έφυγε" πρόωρα από τη ζωή, σε ηλικία 41 ετών, μετά από ολιγόμηνη μάχη με αυτοάνοσο νόσημα. Αναφερόμενος στην απώλεια του δημοσιογράφου Νίκου Ράλλη, ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Σα να γνώριζε ότι θα «φύγει» τόσο πρόωρα και τόσο άδικα, ο Νίκος Ράλλης συμπύκνωσε σε μια δεκαπενταετία μια πληθωρική δημοσιογραφική προσφορά στο πολιτιστικό ρεπορτάζ. Με σπάνια καλλιέργεια και ευγένεια, με ανοιχτή ματιά και εύστοχη γραφή, συνέβαλε μέσω του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου στην ανάδειξη πολλών πτυχών του σύγχρονου πολιτισμού και σημαντικών εκφραστών του». 

Νίκος Ράλλης

Με τον δικό του τρόπο αποχαιρέτησε τον φίλο του και ο Σταμάτης Κραουνάκης

«Όταν γνώρισα τον Νίκο, ήταν πριν πάει φαντάρος, με κοντή βερμουδίτσα, θυμότανε που είχα προσφερθεί να τον πάω με τ’ αμάξι στη μονάδα, μια φορά σε άδειά του απ τον στρατό που μ’ επισκέφτηκε στη Γλυφάδα έμενα τότε. Αγαπούσε τα τραγούδια μας, τον μεγαλώσαμε, ήταν απ’ αυτούς που με είχαν ορκίσει για πάντα να μην τον προδώσω ποτέ, σαν δημιουργός. Δεν ήξερε ότι θα γίνει δημοσιογράφος τότε. Μετά πάντα και για πάντα παρών στη ζωή μου, έξοδοι, γέλια, εκμυστηρεύσεις. Πάντα μ’ ενημέρωνε  για καινούργιες κυκλοφορίες, μου σέρβιρε συνέχεια κάτι που δεν ήξερα  και διεκδικούσε πάντα εγωιστικά, ότι μου παίρνει τις καλύτερες συνεντεύξεις.

Νίκος,τελευταία μας βόλτα με καλή παρέα μια ολονύχτια μετά το Όταν Έχω Εσένα, φωτογραφίες, αστεία. Ήμουν απ τους πρώτους που έμαθα ότι είχε κάποιο θέμα, δεν ήθελε να το λέει. Ούτε στην κολλητή μας, τη Ναταλί, δεν το’χε πει .Τον πείραζα. Δεν πεθαίνεις εσύ ρε μη φοβάσαι. Μια βδομάδα πριν μιλήσαμε. Έδωσε μια κριτική στο Σπίρτο για τη Λειτουργία των Πόλεων, ήταν το τελευταίο του κείμενο, νομίζω, του μίλησα στο ίνμποξ, «καλά σ’ ακούω. ότι θέλεις μίλα μου, μην κωλώσεις». Μετά ανέβασε το Είμαστε Ένα, στο προφίλ του. «να έρθεις να δεις πρόβα…» «ναι τώρα όχι πολύ δουλια, απο Σεπτέμβρη..θα κουρντίσω..» στο γραπτό λόγο του ξέφευγαν λαθάκια, λάθος γράμματα, ανησύχησα...αλλά τον άκουσα καλά...είχε κέφια Σε δυο μέρες, Τρίτη μιλήσαμε ή Τέταρτη, Παρασκευή πήγε στον Ευαγγελισμό, στην εντατική. Μετά, ένα βράδυ είδα κουκιδίτσα στο ίνμποξ.. «έλα, είσαι καλά?», ήταν η αδελφή του «τον χάνουμε τον Νίκο μας". Ήταν από μέρες που το περίμενα. Το’χαμε βουλώσει, βαρύ κι ανεξήγητο, διαβάζω τώρα τα αποχαιρετιστήρια όλων μας...μάταια, στη φωτογραφία στο προφίλ του, από καιρό, μας έχει γυρίσει την πλάτη και κοιτάζει τη βαρκούλα που θα τον περάσει απέναντι» έγραψε στη Μusic Paper.

Ο Φοίβος Δεληβοριάς έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο facebook: «Μέσα σε 4 μήνες έχασα άδικα έναν από τους πιο παλιούς και αγαπημένους φίλους μου.19 χρονών γνωριστήκαμε και μέχρι πριν λίγες μέρες κυνηγούσαμε τη μουσική παρέα. Κασέτες που γράφαμε ο ένας στον άλλον, ταξίδια για συναυλίες, ολονύκτιοι τσακωμοί, μετά κείμενα, τραγούδια, που τα δοκίμαζε πρώτος ο ένας στον άλλον, εξαφανίσεις λόγω του έρωτα, αιφνίδιες γελαστές επάνοδοι. Ακούω απ'το πρωί την "Έξοδο" απ'τους "Ορνιθες" του Χατζιδάκι.Λίγες μέρες πριν μου έλεγε πως αυτόν τον δίσκο ήθελε να ακούει συνέχεια τώρα. Πως περιέχει την απόλυτη ομορφιά. Σίγουρα περιέχει το πιο όμορφο εξοδικό τραγούδι. Το πιο θριαμβευτικό, το πιο απόλυτο. Τύχη μεγάλη τύχη είχαν μεγάλητα πετεινά με τον άνθρωπον τούτο Και με τραγούδια νυφιάτικα, υμέναιουςκαλωσορίστε τον με τη Βασίλεια Πιάσου, κουνήσου και πρόβαλε πόδιγύρω πετάτε, καλωσορίστε τον τυχερό και μακάριο"Γεια σου, Νίκο μου, αγαπημένε μου».

Η Νατάσσα Μποφίλιου έγραψε στο facebook. «Σήμερα έφυγε από τη ζωή ένας σπουδαίος δημοσιογράφος, μία από τις πιο ταλαντούχες και ακέραιες πένες, ένας σπουδαίος φίλος, ένας πραγματικά όμορφος άνθρωπος. Μένουμε όλο και πιο φτωχοί και πιο μόνοι. Αντίο Νίκο Ράλλη, αγαπημένε μου, δυστυχώς δεν υπάρχει πάντα ούτε στα ανώτερα ούτε στα κατώτερα δικαιοσύνη. Ό,τι ήσουν έμεινε πίσω, φυλαγμένο στη ψυχή και σε όλα αυτά που θα θυμόμαστε από εσένα. Ένας θησαυρός θετικότητας κι αληθινού ταλέντου ζωής» 

Πηγή: protothema.gr

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR