counter

Άστατος ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Άστατος ο καιρός το Σαββατοκύριακο
Άστατος ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Καιρός

Το Σάββατο αναμένονται βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, αλλά και διαστήματα βελτίωσης. Καταιγίδες θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές και από το μεσημέρι και στο Ιόνιο.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, λίγα χιόνια στα ορεινά και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας. Πρόσκαιρη βελτίωση από το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι οπότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες στα βόεια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται  νεφώσεις με τοπικές βροχές, λίγα χιόνια στα ορεινά και τις πρωινές ώρες πιθανόν σποραδικές καταιγίδες και στην Εύβοια, αλλά και μεγάλα διαστήματα βελτίωσης. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και στις ανατολικές Κυκλάδες πιθανόν σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Εξασθένηση των φαινομένων από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Στα βόρεια σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για 01/03/2015

Την Κυριακή αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές, λίγα χιόνια στα ορεινά και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Τα φαινόμενα από το βράδυ θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πηγή: ΑNTENNA.GR

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR