counter

Απρόοπτα στο σεξ!

Απρόοπτα στο σεξ!
Απρόοπτα στο σεξ!

 Απρόοπτα στο σεξ!

Παρόλο που αφορούν τους άντρες, επηρεάζουν και τη δική μας σεξουαλική ζωή ενώ ο κατάλληλος χειρισμός απ’ την πλευρά μας παίζει σημαντικό ρόλο στη λύση του προβλήματος.  

 

Αδυναμία στύσης

Αν είναι η πρώτη σας επαφή, ενδεχομένως να οφείλεται στο άγχος της απόδοσης και του εντυπωσιασμού, οπότε προσπαθήστε να τον χαλαρώσετε.  Αν πάλι συμβαίνει για πρώτη φορά μέσα στη σχέση πιθανόν να είναι αποτέλεσμα κούρασης ή πίεσης. Είναι μία καλή αφορμή για να του εξηγήσετε ότι όπως και ο δικός σας οργασμός, έτσι και η στύση του δεν είναι κάτι που μπορείτε να προβλέψετε και να σχεδιάσετε. Αν η κατάσταση επιμένει, εξηγήστε του ότι μπορεί να είναι αποτέλεσμα κακής ψυχολογικής κατάστασης ή έλλειψης ηρεμίας και ύπνου ή παρενέργεια κάποιων φαρμάκων που ενδεχομένως λαμβάνει. Μπορεί, όμως ,να κρύβει και ένα υποκείμενο νόσημα (καρδιολογικό, αγγειακό, ορμονικό) που πρέπει να αντιμετωπιστεί γι’ αυτό παροτρύνετέ τον να ζητήσει βοήθεια.

 

Πρόωρη εκσπερμάτιση

Αν είναι η πρώτη σας επαφή, πιθανόν να οφείλεται στην ένταση που δεν του επιτρέπει να ελέγξει το αντανακλαστικό της εκσπερμάτισης. Διαφορετικά ίσως να είναι κουρασμένος, να βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση ή να μην είχε τακτικά σεξουαλικές επαφές το τελευταίο διάστημα.  Συζητήστε το μαζί του. Αν είναι θέμα κούρασης, είναι καλύτερα να το αφήσετε για μια άλλη φορά. Αν φταίει το  άγχος, προσπαθήστε να τον χαλαρώσετε και δώστε μια δεύτερη ευκαιρία. Αν έχει γίνει αρκετές φορές, ενθαρρύνετέ τον να ζητήσει βοήθεια από ειδικό για να διαπιστώσει αν τα αίτια είναι οργανικά ή ψυχολογικά.

 

«Πτώση» με προφυλακτικό

Σε πολλούς άντρες, λόγω του άγχους της απόδοσης, κυρίως όταν έχουν μια καινούρια σεξουαλική εμπειρία ή δεν γνωρίζουν καλά τη σύντροφο, το να διακόψουν τα προκαταρκτικά για να βάλουν προφυλακτικό μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια της στύσης.  Αν συμβεί μία φορά, απλά ξαναπροσπαθήστε. Αν συμβαίνει τακτικά, δοκιμάστε να τοποθετήσετε εσείς το προφυλακτικό, στο πλαίσιο του ερωτικού παιχνιδιού. Προσέξτε μόνο μη σκιστεί ή τρυπήσει.

 

Στύση με φάρμακα

Οι γυναίκες που ανακαλύπτουν ότι ο σύντροφός τους παίρνει φάρμακα για τη Στυτική Δυσλειτουργία συνήθως αντιδρούν αρνητικά.  Ηρεμήστε! Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σας θέλει. Αντιθέτως προσπαθεί να σας ικανοποιήσει. Τα χάπια αυτά (Viagra, Levitra,  Cialis) δεν λειτουργούν ως αφροδισιακό. Αν κάποιος τα πάρει και πχ βλέπει ειδήσεις δεν θα έχει στύση.  Θα πρέπει να έχει σεξουαλικό ερέθισμα, άρα μπορεί να τα καταφέρει με τη δική σας συμβολή.  Ανησυχήστε μόνο αν δεν τα παίρνει με ιατρική συνταγή (δηλαδή άκουσε κάποιον φίλο του ή τα προμηθεύτηκε μέσω διαδικτύου) και παροτρύνετέ τον να συμβουλευτεί ειδικό.

 

Αν δεν… τελειώνει

Η καθυστερημένη εκσπερμάτιση οφείλεται σε καθαρά ψυχολογικούς λόγους. Αν συμβεί μία φορά, χαλαρώστε και απολαύστε τη… διάρκεια.  Αν είναι κάτι που επιμένει και σας ενοχλεί, ξεπεράστε καταρχήν σκέψεις του τύπου «δε με θέλει αρκετά». Μην τον πιέζετε να τελειώσει γιατί τον αγχώνετε περισσότερο. Εξομολογηθείτε του ότι θα θέλατε να φτάνει κι εκείνος στην κορύφωση και προσφερθείτε να τον βοηθήσετε να τελειώσει, όπως εκείνος μπορεί. Αν θέλει και ο ίδιος να αντιμετωπίσει την κατάσταση, ενθαρρύνετέ τον να συζητήσει το θέμα με κάποιον ειδικό. Αν δεν μπορεί να εκσπερματίσει ποτέ ( ούτε όταν αυτοικανοποιείται), θα πρέπει να διερευνηθούν οργανικές αιτίες.

 

Διόγκωση του πέους

Αν παρατηρήσετε ότι το πέος του συντρόφου σας έχει πρηστεί, ίσως και παραμορφωθεί, πιθανώς να έχει υποστεί κάταγμα. Συνήθως συμβαίνει όταν το πέος έχει χτυπήσει κατά τη σεξουαλική επαφή στο περίνεο (περιοχή μεταξύ του κόλπου και του πρωκτού της γυναίκας) αν «καθίσατε» πάνω του. Η κατάσταση πρέπει να αντιμετωπιστεί επειγόντως από ουρολόγο.

  

 

Ανακαλύψτε περισσότερα κάνοντας κλικ στο www.formamag.gr.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR