counter

Απολογία Λιγνάδη: "Μπορεί να ξέφυγα, δεν είμαι όμως ούτε εκβιαστής ούτε βιαστής" - Τι είπε για το κίνημα #metoo

Απολογία Λιγνάδη: "Μπορεί να ξέφυγα, δεν είμαι όμως ούτε εκβιαστής ούτε βιαστής" - Τι είπε για το κίνημα #metoo
Απολογία Λιγνάδη: "Μπορεί να ξέφυγα, δεν είμαι όμως ούτε εκβιαστής ούτε βιαστής" - Τι είπε για το κίνημα #metoo

Η απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη συνεχίζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη να αρνείται τις όλες τις κατηγορίες. Ο ίδιος στην έναρξη της απολογίας του είχε χαρακτηρίσει ημέρα λύτρωσης την σημερινή, ενώ έκανε λόγο για σκευωρία σε βάρος του.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης, ρωτήθηκε από την πρόεδρο για τις τέσσερις καταγγελίες που έχουν κατατεθεί σε βάρος του και σημείωσε στην απολογία του πως «μπορεί να κολακεύτηκα, να φλέρταρα παραπάνω, να έδωσα παραπανίσιες υποσχέσεις, να είχα μια υπερβολή στην προσέγγιση μου στους ανθρώπους αλλά δεν κατηγορούμαι εδώ για πέφτουλας ή γύπας. Μπορεί να ξέφυγα σε αυτό τον τομέα, αλλά βιαστής δεν υπήρξα ποτέ».

Ο ίδιος μίλησε για ένα κράμα διαφόρων ομάδων που ενώθηκαν μεταξύ τους με διαφορετικά κίνητρα, ενώ δεν παρέλειψε να προσδώσει στην εμπλοκή του και πολιτικά κίνητρα. Παράλληλα ο Δημήτρης Λιγνάδης μίλησε για το κίνημα του metoo κάτω από την ομπρέλα του οποίου, μπήκαν οι καταγγέλλοντες για να εμφανιστούν ως θύματα βιασμού.

Πρόεδρος: Τι όφελος είχαν να σας κατηγορήσουν;

Λιγνάδης: Είναι πολλά τα κίνητρα… Η προσωπική εκδίκηση από την απόρριψη, να στεγαστούν κάτω από την ομπρέλα του metoo και μετά να θυματοποιηθούν από ένα τέτοιο σοβαρό κίνημα που θα μπορούσε να είναι πολύ ωφέλιμο… Μόλις άνοιξε η ομπρέλα του metoo μπήκαν όλοι και τα ξερά και τα χλωρά κάτω από την ομπρέλα. Τα άτομα που είδα τώρα εδώ είναι φτηνά…

Πρόεδρος: Γιατί ξέσπασε όλο αυτό σε βάρος σας;

Λιγνάδης: Συναντήθηκαν παρά πολλές επιθυμίες από συνιστώσες που οδηγούν σε μια συνισταμένη. Κάποιοι άνθρωποι, είχαν κάποια πικρία προσωπική από εμένα, είχαν προσωπικά κίνητρα. Υπάρχει αυτή η πρώτη ύλη. Υπάρχουν τριβές και προστριβές από ηθοποιούς μέχρι και έχθρα προς το πρόσωπο μου και υπάρχουν μεγάλες προστριβές και διαμάχες με το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. Υπάρχει μία ομάδα δημοσιογράφων και influencer, του ψευδοαριστερού χώρου που βρέθηκαν απέναντι μου και θέλησαν να κλονίσουν την κυβέρνηση ότι ήμουν τάχα μια λάθος επιλογή της. Το φυτίλι ήταν ο Β.Κ που είπε μια ιστορία από το μυαλό του, που είναι παραγεγραμμενη και άνοιξε πρώτος το χορό των καταγγελιών. Υπάρχει ένας δεύτερος… Αυτούς τους δυο τους θεωρώ «λαγούς». Μετά ακολούθησε μια κοινωνία εθισμένη στο αίμα… αυτό έγινε προϊόν πολιτικής εκμετάλλευσης. Έφτασε και στη Βουλή.

Πρόεδρος: Εδώ εμπλέκονται πολλοί άνθρωποι. Εσείς λέτε ότι δεν αληθεύουν αυτά. Γιατί να θέλουν να κατηγορήσουν κάποιον παντελώς αθώο;

Λιγνάδης: Αυτοί οι άνθρωποι δεν ήταν άγνωστοι μεταξύ τους ήταν ένα πλέγμα. Μια πλεκτάνη. Είναι σκευωρία. Δεν είναι δέκα άτομα… Είναι δέκα ενωμένα σε μια αδιαίρετη μονάδα.

Πρόεδρος: Αποδίδεις τέσσερις βιασμούς χωρίς να έχει γίνει τίποτα;

Λιγνάδης: Και εγώ έχω αναρωτηθεί που φτάνει η αλήθεια και που αρχίζει το κερασάκι του βιασμού.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης απευθυνόμενος προς την πρόεδρο του δικαστηρίου είπε ότι η απολογία του ήθελε να είναι μια εξομολόγηση, ενώ αρνήθηκε ότι είναι βιαστής.

«Έκανα την αυτοκριτική μου για το που βρίσκεται η δική μου ευθύνη και έφτασα σε αυτό το σημείο. Απερίσκεπτα άσκησα τη γοητεία μου, φλέρταρα παραπάνω, έδωσα παραπανίσιες υποσχέσεις σε άνδρες και γυναίκες, είχα μια υπερβολή ως προς την ποιότητα και ποσότητα… Δεν είμαι κατηγορούμενος  για κορτάκιας, πέφτουλας, γύπας, γητευτής. Μπορεί να υπήρξα αυτό το άτομο. Μπορεί να ξέφυγα σε αυτό τον τομέα. Δεν είμαι όμως ούτε εκβιαστής ούτε βιαστής. Σιχαίνομαι τον βιασμό… Μου είναι αποκρουστική ή εκμετάλλευση αδύναμων ανθρώπων. Αναρωτήθηκα με όλα αυτά που έβλεπα στα κανάλια να κάνουν δικαστήριο και να προδικάζουν την περίπτωση μου, πως θα έρθω να μιλήσω σε εσάς. Είστε η τελευταία μου ελπίδα για την αλήθεια. Δεν ήρθα μπροστά σας σαν άγιος. Πράγματα που με έστειλαν εδώ, δεν θέλω να τα επαναλάβω ποτέ στη ζωή μου».

O τρίτος καταγγέλλοντας

O Δημήτρης Λιγνάδης υπήρξε ιδιαίτερα δριμύς με τον τρίτο καταγγέλλοντα, που δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο. Ο ίδιος είπε πως έβαλε τα γέλια μόλις έμαθε για αυτή την καταγγελία, επισημαίνοντας «φοβήθηκα σε εκείνο το σημείο με το εφεύρημα Δ. Μ.. Τους άλλους κάπως να σκεφτώ ότι τους έχω δει κάποιες φορές. Αυτό με σόκαρε. Δεν τον έχω δει ποτέ. Αυτή η κατασκευή… Δεν υπάρχει η περίπτωση Δ.Μ. Δεν τον έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου. Αμφιβάλλω αν είναι και υπαρκτό πρόσωπο. Περίμενα να δω, να έρθει εδώ να δω από κοντά το προϊόν της κατασκευής, της κατασκευής – το τονίζω – εναντίον μου. Δεν γνώριζα τη φάτσα του όταν είδα φωτογραφία. Τον 47χρονο Δ.Μ. δεν το έχω δει ποτέ».

Η απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη συνεχίζεται με ερωτήσεις του εισαγγελέα της έδρας και των μελών του δικαστηρίου.

 

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR