counter

Αποκλειστική συνέντευξη της Εριέττας Κούρκουλου στο FTHIS.GR! Η ζωή της, τα λεφτά της οικογένειας, ο σύλλογό της: "Έλεγαν χυδαιότητες χωρίς να με ξέρουν"

Αποκλειστική συνέντευξη της Εριέττας Κούρκουλου στο FTHIS.GR! Η ζωή της, τα λεφτά της οικογένειας, ο σύλλογό της: "Έλεγαν χυδαιότητες χωρίς να με ξέρουν"
Αποκλειστική συνέντευξη της Εριέττας Κούρκουλου στο FTHIS.GR! Η ζωή της, τα λεφτά της οικογένειας, ο σύλλογό της: "Έλεγαν χυδαιότητες χωρίς να με ξέρουν"

ΕΡΙΕΤΤΑ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΥ

Από τη Νάνσυ Παραδεισανού

Η Εριέττα Κούρκουλου είναι ένα πανέμορφο, ευγενικό, προσιτό και προσγειωμένο κορίτσι. Ίσως λίγο παραπάνω ισσορροπημένη από τις συνομήλικες της. Δεν της αρέσει καθόλου να διαφέρει από τα παιδιά της ηλικίας της, όμως το όνομά της, οι γονείς, η οικογένεια και το περιβάλλον, την κάνουν έστω και άθελά της, να ξεχωρίζει.

Στην ίδια επίσης δεν αρέσει καθόλου να δίνει συνεντεύξεις. Αν και με όνομα "βαρύ" στους επιχειρηματικούς και κοσμικούς κύκλους, κινείται διακριτικά και δεν της αρέσει να μιλά για τη ζωή, την οικογένεια, τα προσωπικά της.

Εμπιστεύτηκε όμως το FTHIS.GR και μας παραχώρησε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη για τους στόχους, τα όνειρα, τις επιθυμίες και τις ευαισθησίες της.

ΕΡΙΕΤΤΑ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΥ

Πολύ πριν κλείσει τα 18, ίδρυσε το δικό της σύλλογο προστασίας ζώων.

Στην αποκλειστική συνέντευξη στο FTHIS.GR μιλά γι' αυτό αλλά και για πολλά ακόμα.

Ίδρυσες το «Save a greek stray» όταν ήσουν ακόμα ανήλικη. Η οικογένειά σου πως αντιμετώπισε την απόφασή σου;

- Ήμουν όντως ανήλικη όταν αποφάσισα να ιδρύσω αυτή την οργάνωση αλλά δεν άρχισε αυτή η προσπάθεια εντελώς προγραμματισμένα. Αδέσποτα βοηθούσα απο την ηλικία που άρχισα να καταλαβαίνω την έννοια «αδέσποτο». Κάποια στιγμή αφού ο αριθμός των ζώων ήταν πια πολύ μεγαλος για να μένουν όλα στο σπίτι μου, έπρεπε να βρω έναν χώρο που θα μπορούσε να φιλοξενήσει όσα ζώα είχαν ανάγκη. Η οικογένειά μου παρ’όλο που δεν ήταν όσο φιλόζωη ήμουν εγώ, με στηριξε πολύ. Η αλήθεια ειναι βέβαια οτι δεν δεχόμουν εύκολα ‘όχι’ όταν ερχόταν η συζήτηση σε θέματα που αφορούσαν τα ζώα.

Εριέττα Κούρκουλου

Τι είναι για σένα το «Save a greek stray»;

- Είναι κάτι δικό μου. Ήταν το πρώτο πράγμα που κατάφερα παλεύοντας το μέρα με την μέρα μη γνωρίζοντας τι θα χρειαζόταν για να πετύχει. Δεν μπορώ να αρνηθώ ότι σαν ανήλικη ακόμα η οικονομική βοήθεια απο την μητέρα μου ήταν απαραίτητη. Μέσω του Save a Greek Stray, μαζεύουμε ζώα από τον δρόμο ή από ανθρώπους που τα κακοποιούν. Η κατάσταση σήμερα στην Ελλάδα όσον αφορά στα αδέσποτα είναι σίγουρα δύσκολη, όπως είναι πια και για τους ανθρώπους. Η κρίση επηρεάζει τους ανθρώπους και με την σειρά τους επηρεάζονται και τα ζώα. Δεν μπορείς άλλωστε να έχεις την απαίτηση απο κάποιον που δεν εχει χρήματα να ταΪσει τα παιδιά του να ταϊσει και εναν σκύλο.

Πόσα ζωάκια έχεις στο σπίτι σου;  

- Στο σπίτι έχω τέσσερα σκυλιά αλλα φιλοξενώ και εγώ με την σειρά μου πολλά απο το καταφύγιο κατά καιρούς.

Εριέττα Κούρκουλου

Νιώθεις πως άνθρωποι που είναι γνωστοί για κάποιους λόγους είναι «υποχρεωμένοι» να ασχολούνται με τα κοινά επειδή μπορούν να επηρεάσουν πολύ κόσμο πιο εύκολα;

- Πάντα πίστευα ότι κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να κάνει τίποτα. Εγώ αυτό που κάνω το κάνω απο αγάπη και νομίζω οτι απο την στιγμή που υπάρχει αγάπη, η λέξη «υποχρέωση» δεν υπάρχει. Ότι μπορεί σε μερικές περιπτώσεις να βοηθάει το όνομα μου για να γίνει γνωστό το συγκεκριμένο πρόβλημα στην Ελλάδα όμως, δεν μπορώ να το αρνηθώ.

Αισθάνεσαι ένα κορίτσι που μπορεί να είναι πρότυπο για τις συνομήλικες του. Στον τρόπο ζωής, ντυσίματος, συμπεριφοράς;

- Δεν αισθάνομαι πρότυπο για κανέναν και ούτε θα μου άρεσε να έχω τέτοια ευθύνη. Πρότυπο ήταν ο πατέρας και ο παππούς μου που άρχισαν απο το μηδέν. Εγώ ευτυχώς ή δυστυχώς δεν θα έχω ποτέ αυτή την ευκαιρία. Θέλω να πιστεύω παρ’όλα αυτα ότι όσον αφορά στον χαρακτήρα μου σε σχέση με άλλα παιδιά με την ίδια οικονομική άνεση προσπαθώ να μην προκαλώ ποτέ και να είμαι πάντα προσγειωμένη όπως απαιτούσαν άλλωστε πάντα και οι γονείς μου. Δεν διαφοροποιώ τον εαυτό μου απο κανένα παιδί της ηλικίας μου.

Ποιο είναι το πιο δύσκολο περιστατικό που έχεις αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής με το «Save a greek stray»;

- Τα πιο δύσκολα περιστατικά της οργάνωσης «Save a Greek Stray» είναι αυτά στα οποία δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Προσωπικά αισθάνομαι πολύ αδύναμη όταν δεν μπορώ να αλλάξω μια κατάσταση ή να βοηθήσω ένα ζώο που το έχει ανάγκη.

Εριέττα Κούρκουλου

Τι απαντάς σε όσους υποστηρίζουν πως στην Ελλάδα σήμερα υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από βοήθεια και όχι ζώα;

- Σε αυτούς που λένε ότι οι άνθρωποι έχουν περισσότερη ανάγκη από τα ζώα θα απαντούσα ότι και οι δύο έχουν ανάγκη και ότι όταν κάποιος έχει ανάγκη είτε είναι ζώο είτε άνθρωπος, χρέος μας είναι να βοηθάμε. Αλλά το ένα δεν αναιρεί το άλλο και το να κρίνουμε το οτιδήποτε κάνει κάποιος που ειναι καλό, το βρίσκω και άδικο και ανώφελο γιατί εμένα ποτέ δεν με έχουν σταματήσει οι "κακές" γλώσσες και ποτέ δεν θα καταφέρουν να το κάνουν.

Από πολύ μικρή έχεις πάνω σου τα φώτα της δημοσιότητας. Πως το έχεις διαχειριστεί μέχρι στιγμής;

- Το ότι καμιά φορά το όνομα μου έχει ως συνέπεια να είμαι στα περιοδικά δεν με έχει επηρεάσει ιδιαίτερα. Δεν μου αρέσει να βγαίνουν τα προσωπικά μου στην δημοσιότητα γιατί δεν κάνω τίποτα διαφορετικό απο τον υπόλοιπο κόσμο και τα προσωπικά μου θα ήθελα να παραμένουν προσωπικά. Αυτό που μικρή με προβλημάτιζε ήταν οι χυδαιότητες που έλεγαν για εμένα όταν ήμουν ακόμα παιδί λόγω των χρημάτων που έτυχε να έχει η οικογένειά μου χωρίς να με ξέρουν. Πολλοί ξεχνούσαν ότι το που γεννιέσαι δεν το επιλέγεις. Αλλά θα ήταν λάθος να ντρέπομαι για το όνομά μου απο την στιγμή που κάποιος δούλεψε σκληρά για να έχω αυτά που έχω και τυχαίνει να έχω και γονείς που τους σέβομαι και τους εκτιμώ οσο τίποτα.

Εκτός από τα ζώα, έχεις αδυναμία στα τατουάζ. Είναι στάση ζωής; Έχεις σκεφτεί να σβήσεις κάποιο;

- Τα τατουάζ είναι μια ιστορία της ζωής καθενός. Τα δικά μου τουλάχιστον αυτό είναι και δεν θα ήθελα να σβήσω κανένα γιατί έχω φροντίσει να μου θυμίζουν όλα πράγματα που δεν θα ήθελα να ξεχάσω.

ΕΡΙΕΤΤΑ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΥ

Εριέττα Κούρκουλου

Με τι θέλεις ιδανικά να ασχοληθείς στην ζωή σου;

- Ιδανικά θα ήθελα να ασχοληθώ με τα ζώα όπως κάνω και τώρα και ίσως και με την μόδα παρ’όλο που ο κόσμος αυτός ίσως και να μην μου ταιριάζει.

Δεν σκέφτηκες ποτέ να ασχοληθείς με το θέατρο και την υποκριτική;

- Με το θέατρο δεν θα σκεφτόμουν να ασχοληθώ, αρχικά γιατί ο χώρος εχει αλλάξει πολύ και εχει φθαρεί αρκετά κατά την γνώμη μου στην Ελλάδα. Ο άλλος λόγος που δεν θα το επέλεγα είναι επειδή ο πατέρας μου θεωρώ οτι ήταν ο καλύτερος σε αυτό που έκανε και δεν θα τολμούσα να συγκριθώ ποτέ μαζί του. Προτιμώ να καμαρώνω το δικό του ταλέντο γιατί ελάχιστοι το έχουν σε αυτό τον βαθμό και σίγουρα εγώ δεν είμαι μία απο αυτούς.

Ποια είναι η καθημερινότητά σου;

- Η καθημερινότητά μου δεν νομίζω να διαφέρει πολύ απο αυτή του υπόλοιπου κόσμου. Έχω την σχολή μου, τις δουλειές, τους φίλους μου και την οικογένειά μου όπως κάθε άνθρωπος της ηλικίας μου.

Αυτή είναι η Εριέττα Κούρκουλου... σε μια γλυκιά συνέντευξη, από ένα γλυκύτατο πλάσμα με ευαισθησίες, δοτικότητα και πολύ αγάπη, κάτι που μαρτυρούν όσοι την γνωρίζουν από κοντά.

Σ' ευχαριστούμε πολύ!

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR