counter

Aπό δάγκειο ιό προσεβλήθη η Δέσποινα Μοιραράκη

Aπό δάγκειο ιό προσεβλήθη η Δέσποινα Μοιραράκη
Aπό δάγκειο ιό προσεβλήθη η Δέσποινα Μοιραράκη

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΟΙΡΑΡΑΚΗ

Από «δάγκειο ιό» προσεβλήθη η Δέσποινα Μοιραράκη στο ταξίδι της στην Ινδία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso και τη Σάσα Σταμάτη. Η "βασίλισσα των χαλιών" εισήχθη στο νοσοκομείο την περασμένη εβδομάδα με συμπτώματα υψηλού πυρετού και αφόρητων επίμονων πόνων σε όλα τα μέλη του σώματός της.

Το πόρισμα της ασθένειάς της ήρθε από το Ινστιτούτο Παστέρ και έδειξε ότι η Δέσποινα Μοιραράκη πάσχει από Δάγκειο πυρετό, γνωστό και ως «πυρετό των σπασμένων οστών». Συγκεκριμένα, ο Δάγκειος πυρετός προκαλείται από δάγκειο ιό που μεταδίδεται μέσω των κουνουπιών. Η ασθένεια δεν είναι μεταδοτική από άνθρωπο σε άνθρωπο αλλά μεταδίδεται μόνο από το τσίμπημα κουνουπιού “Aedes aegypti” το οποίο δεν ζει στην χώρα μας. Μερικά από τα συμπτώματα του Δάγκειου πυρετού είναι πυρετός, πονοκέφαλος, δερματικό εξάνθημα που μοιάζει με την ιλαρά και πόνος στους μύες και στις αρθρώσεις.

Η Δέσποινα Μοιραράκη, μέσα από το δωμάτιο του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται,  δήλωσε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα Espresso : "Οι εξετάσεις έδειξαν ότι έχω Δάγκειο πυρετό. Την πάτησα στην Ινδία, κάτι με τσίμπησε. Είμαι χάλια, επτά μέρες στο κρεβάτι με υψηλό πυρετό, δεν μπορώ να αναπνεύσω, δεν μπορώ να κοιμηθώ. Δεν μπορώ να φάω τίποτα, πίνω μόνο νερό. Η κατάστασή μου είναι ακόμα σοβαρή, ενώ οι γιατροί είναι επιφυλακτικοί, καθώς θέλουν να αποφύγουν να βρεθούν μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις όσον αφορά τα συμπτώματα.."

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR