counter

Απιστία: Πώς να την αντιμετωπίσετε!

Απιστία: Πώς να την αντιμετωπίσετε!
Απιστία: Πώς να την αντιμετωπίσετε!

Ποιος έχει χρόνο για σεξ;

Κανείς δε λέει ότι είναι εύκολο να δεχτούμε ότι ο σύντροφός μας μας απατά. Όπως δεν είναι εύκολο να βρούμε και τον καλύτερο τρόπο να το αντιμετωπίσουμε.

Η απιστία είναι μία -σίγουρα καθόλου ευχάριστη- κατάσταση, με την οποία όλοι μπορούμε να έρθουμε αντιμέτωποι. Κανείς όμως δεν μπορεί να μας πει με σιγουριά ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να τη χειριστούμε. Κι αυτό γιατί η αντίδρασή μας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η προσωπικότητα τόσο η δική μας όσο και του συντρόφου μας, το είδος της σχέσης (μακροχρόνια, ολιγόμηνη, γάμος, κ.ά.) αλλά και το είδος της απιστίας (συστηματική, μεμονωμένο περιστατικό κλπ), τι οδήγησε τον σύντροφό σας μέχρι εκεί κ.ά. Υπάρχουν ωστόσο κάποιοι γενικοί κανόνες που μπορούν να μας βοηθήσουν να καταλήξουμε στο τι είναι καλύτερο να κάνουμε τελικά.

-το βασικότερο είναι να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας. Οι σπασμωδικές κινήσεις είναι βέβαιο ότι δε θα σας ωφελήσουν, αντίθετα θα επιβαρύνουν το κλίμα μεταξύ εσάς και του συντρόφου σας και πιθανότατα και την ψυχολογική σας κατάσταση.

- πάρτε το χρόνο σας και διαπραγματευτείτε με τον εαυτό σας. Σκεφτείτε αν τελικά αντέχετε να παραμείνετε σε μία σχέση γνωρίζοντας ότι ο σύντροφός σας δε σας ήταν απόλυτα πιστός και αν μπορείτε να συμβιβαστείτε με αυτό. Όσο και να τον αγαπάτε και αν είστε διατεθειμένη να τον συγχωρήσετε ίσως τελικά να μην μπορείτε να το κάνετε οπότε καλό είναι να μη πάρετε μία βιαστική απόφαση.

- αξιολογήστε τα υπόλοιπα στοιχεία της σχέσης σας ώστε να ζυγίσετε τα υπέρ και τα κατά της απόφασής σας. Αν για σας π.χ. είναι πιο σημαντικά άλλα πράγματα που σας συνδέουν π.χ. αν έχετε παιδιά ή κοινά ενδιαφέροντα ή πιστεύετε ότι η απιστία δεν μπορεί να επηρεάσει ουσιαστικά τη σχέση σας τότε μπορείτε να προσπαθήσετε τουλάχιστον να συγχωρήσετε τη συμπεριφορά του συντρόφου σας. Εξάλλου αν επιλέξετε να μη χωρίσετε, σκεφτείτε ότι -αν θέλετε- μπορείτε να διεκδικήσετε την πίστη του πιο δυναμικά.

Της Χρύσας Γιαννοπούλου με τη συνεργασία της Ίλιας Θεοτοκά, κλινικής νευροψυχολόγου της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αιγινήτειο Νοσοκομείο.

Διαβάστε περισσότερα στο formamag.gr

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR