counter

Απειλούσαν τον Βαγγέλη Γιακουμάκη με βίντεο των βασανιστηρίων

Απειλούσαν τον Βαγγέλη Γιακουμάκη με βίντεο των βασανιστηρίων
Απειλούσαν τον Βαγγέλη Γιακουμάκη με βίντεο των βασανιστηρίων

Βαγγέλης Γιακουμάκης

Τρία άτομα εντοπίστηκαν από τα ηλεκτρονικά τους ίχνη για τα αισχρά σχόλια που γράφτηκαν σε blog τη μέρα του εντοπισμού της σορού του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Πρόκειται για τρεις φοιτητές από την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και την Μυτιλήνη. Σύμφωνα με τις αρχές δεν δύναται να γίνουν οι προσαγωγές τους, λόγω του ότι δεν υπάρχει αυτόφωρη διαδικασία. Ωστόσο, αστυνομικοί έκαναν εφόδους στα σπίτια τους, τα οποία ερεύνησαν. Ένας εξ αυτών, που εντοπίστηκε στην Χαλκιδική, προέβαλε αντίσταση κατά των Αρχών, βάζοντας τον εαυτό του σε διαδικασία προσαγωγής.

Στο βιβλίο συμβάντων – ποινολόγιο της Γαλακτομικής Σχολής, όπου σκιαγραφούνται οι προσωπικότητες των μελών της παρέας που έκανε παρέα με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, η οποία φέρεται να του ασκούσε εκφοβισμό.

Αυτές οι αποτυπώσεις έχουν συμπεριληφθεί στη δικογραφία των αστυνομικών αρχών και στην ΕΔΕ του Υπουργείου Ανάπτυξης, ενώ ερευνάται το ενδεχόμενο για αλλοιώσεων.

Παράλληλα, τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις DNA στο σουγιά με τον οποίο έβαλε τέλος στη ζωή του ο Βαγγέλης, δεν είχαν ίχνος αποτυπωμάτων, ούτε καν του ίδιου του 20χρονου. Αυτό είναι ένα δείγμα της αλλοίωσης και της απώλειας στοιχείων, λόγω της παρέλευσης 37 ημερών από τη μέρα του θανάτου μέχρι τον εντοπισμό της σορού. Γεγονός που καθιστά δύσκολη την εύρεση στοιχείων και από τις εξετάσεις DNΑ.

Οι πηγές που ερευνούν την υπόθεση, κάνουν λόγο για καταγραφή των περιστατικών εκφοβισμού και «πλάκας» στα κινητά τηλέφωνα των θυτών, είτε με βίντεο, είτε με φωτογραφίες, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

Επιπλέον υπάρχουν αναφορές ότι όλα τα καταγεγραμμένα περιστατικά έχουν χρησιμοποιηθεί για να απειληθεί ο Βαγγέλης, έστω και λεκτικά, με τη δημοσίευση τους, μέσω social media. Μάλιστα, σε ένα από αυτά φαίνεται πως έχει καταγραφεί ένα «αστείο ξεγύμνωμα» που έγινε και πεδίο απειλών του Βαγγέλη. Δεν έχει γίνει ωστόσο γνωστό να αυτή η ενέργεια επηρέασε τον 20χρονο.

Το έκτροπα της παρέας των Κρητικών

Νέα στοιχεία για τη δράση της ύποπτης για εκφοβισμό του Βαγγέλη παρέας, προέκυψαν από το βιβλίο – ποινολόγιο.

Όπως προκύπτει για έναν τουλάχιστον από τα μέλη της παρέας, από καταθέσεις του προσωπικού και των σπουδαστών της Σχολής, πριν από σχεδόν ένα χρόνο και μετά την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ, έκοψε σχεδόν όλα τα δέντρα από το προαύλιο της Σχολής. Ακόμα μία βραδιά, η ίδια παρέα, μετά τη διασκέδασή της σε νυχτερινό κέντρο, αντιπαρατέθηκε με τον ιδιοκτήτη του και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν. Ο ιδιοκτήτης επικοινώνησε με τον διευθυντή της Σχολής, ζητώντας του την καταβολή χρημάτων για τις επισκευές του καταστήματος και της εξόφλησης του λογαριασμού.

Τέλος, ένα ακόμα «θολωμένο» βράδυ, ένας εξ αυτών, έσπασε ό,τι βρήκε μπροστά του στο δωμάτιο της εστίας, έκανε γκράφιτι στους τοίχους, σχεδίασε ένα χάρτη της Κρήτης και έγραψε μαντινάδες και συνθήματα για το νησί.

Το ενδεχόμενο της αποβολής του από την Γαλακτοκομική Σχολή έκλεισε από «άνωθεν» παρεμβάσεις για την αποτροπή της.

Πηγή: ΑΝΤΕΝΝΑ.GR 

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR