counter

Αντέχουν οι φιλίες στη μητρότητα;

Αντέχουν οι φιλίες στη μητρότητα;
Αντέχουν οι φιλίες στη μητρότητα;

γυναίκες

Ποιος παρατηρεί τον υπέρηχο του μωρού με ενθουσιασμό, συζητά με τις ώρες για το καλύτερο καρότσι και ψάχνει μαζί σας ποια μάρκα πάνας συμφέρει περισσότερο; Μα, η κολλητή σας φίλη, βεβαίως. Είναι όμως πάντα έτσι τα πράγματα ή κάποιες φιλίες πεθαίνουν όταν γεννηθεί το μωρό;

Τι λένε οι αριθμοί…

Όταν γίνεις γονιός χρειάζεσαι τους φίλους σου περισσότερο από ποτέ. Η ανάγκη να μοιραστείς αστείες ιστορίες και προβλήματα, αλλά κυρίως η ανάγκη για στήριξη δεν είναι αποκλειστικά γυναικεία υπόθεση. Και οι μπαμπάδες χρειάζονται τους κολλητούς τους. Αλλά η μητρότητα και η πατρότητα σας κλέβουν όλο σας το χρόνο, σας απομυζούν όλη σας την ενέργεια και οι φιλίες περνούν σε δεύτερη μοίρα. Σύμφωνα με αμερικανική έρευνα του περιοδικού Child σε 1.000 γονείς, για να διαπιστωθεί πόσο το μωρό επηρεάζει τις φιλίες:

• Οι άντρες πριν γίνουν μπαμπάδες περνούσαν 16 ώρες την εβδομάδα με τους φίλους τους, ενώ μετά τη γέννηση του μωρού μόνο 6. Πριν γίνουν μαμάδες οι γυναίκες περνούσαν 14 ώρες την εβδομάδα με τις φίλες τους ενώ μετά μόνο 5.

Διαβάστε περισσότερα στο hoppymom.gr

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR