counter

Ανεξιχνίαστο μυστήριο η εξαφάνιση του Boeing

Ανεξιχνίαστο μυστήριο η εξαφάνιση του Boeing
Ανεξιχνίαστο μυστήριο η εξαφάνιση του Boeing

Αεροσκάφος

Με κομμένη την ανάσα όλος ο πλανήτης παρακολουθεί το αεροπορικό θρίλερ με το Boeing της Malaysian Airlines που παίρνει νέα τροπή, με όσα υποστηρίζει ανώτατος Αμερικανός αξιωματούχος, επικαλούμενος ντοκουμέντα μυστικών υπηρεσιών. 

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, το αεροσκάφος ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί για ένα χτύπημα σαν εκείνο της 11ης Σεπτεμβρίου, με άγνωστο στόχο σε άγνωστη χώρα. Όλες οι πληροφορίες εξετάζονται τώρα από την αρχή, αλλά τα εξακριβωμένα στοιχεία είναι ελάχιστα και ο γρίφος στην ουσία παραμένει άλυτος.Oι έρευνες πάντως διευρύνονται με την Κίνα να ανακοινώνει δέκα ημέρες μετά την μυστηριώδη εξαφάνιση του Boeing 777 ότι ξεκίνησε επιχειρήσεις αναζήτησης του αεροσκάφους στο έδαφός της.  Το Πεκίνο άρχισε την έρευνα και πιθανώς τη διάσωση καθώς από τον εναέριο χώρο της Κίνας περνά ο βόρειος αεροδιάδρομος των πιθανών «δρόμων» του αεροπλάνου, που είχε απογειωθεί από τη Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας με προορισμό το Πεκίνο, όπως δήλωσε ο πρεσβευτής της Κίνας στη Μαλαισία και μετέδωσε το πρακτορείο Ειδήσεων Νέα Κίνα.


Ο ίδιος αξιωματούχος της κινεζικής κυβέρνησης ανέφερε εν τω μεταξύ ότι από την έως τώρα έρευνα μεταξύ των κινέζων επιβατών του Boeing 777 που χάθηκε απο τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου δεν έχει προκύψει κάποιο στοιχείο που να σχετίζεται με την εξαφάνιση του αεροπλάνου. «Εμείς δεν βρήκαμε στοιχεία ότι οι κινέζοι επιβάτες φέρουν ευθύνη ή είναι πιθανώς οι δράστες της εξαφάνισης», δήλωσε ο πρέσβης στη Μαλαισία, όπως  αναφέρει το πρακτορείο Ειδήσεων Νέα Κίνα.

Την ίδια ώρα, αξιωματούχοι των Υπηρεσιών Πολιτικής Αεροπορίας του Πακιστάν, της Ινδίας και κρατών της κεντρικής Ασίας, αλλά και οι Ταλιμπάν, ισχυρίζονται ότι δεν γνωρίζουν τίποτα για την τύχη του αεροσκάφους, με τις έρευνες να επεκτείνονται στα δικά τους εδάφη.

Οι ερευνητές δηλώνουν πεπεισμένοι ότι το, Boeing 777, το οποίο εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου, περίπου μία ώρα μετά την αναχώρησή του από το διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο, με 239 επιβαίνοντες, βγήκε εκτός της προγραμματισμένης πορείας του.

Η Μαλαισία ανακοίνωσε ότι έχει αποστείλει διπλωματικές ειδοποιήσεις σε όλες τις χώρες κατά μήκος των βόρειων και νότιων διαδρόμων αναζήτησης, συμπεριλαμβανομένων της Ινδίας και του Πακιστάν, ζητώντας τους τα δεδομένα που έχουν συλλέξει από ραντάρ και δορυφόρους, καθώς και από οποιεσδήποτε χερσαίες, θαλάσσιες και εναέριες επιχειρήσεις έρευνας.

Στελέχη του υπουργείου Άμυνας της Ινδίας, πάντως, απέρριψαν το ενδεχόμενο ένα αεροπλάνο να πετούσε επί ώρες πάνω από τη χώρα χωρίς να γίνει αντιληπτό, ενώ από την πλευρά του το Καζακστάν ανακοίνωσε ότι δεν εντόπισε καμία «μη εγκεκριμένη χρήση» του εναέριου χώρου του από οποιοδήποτε αεροπλάνο στις 8 Μαρτίου.

Ωστόσο παρατηρητές εκτιμούν ότι το αεροπλάνο θα μπορούσε να έχει πετάξει στις απομακρυσμένες περιοχές που βρίσκονται κοντά στα σύνορα του Πακιστάν με το Αφγανιστάν, μια περιοχή που θεωρείται προπύργιο των Ταλιμπάν, με τον εκπρόσωπό τους πάντως να δηλώνει ότι οργάνωσή του δεν έχει καμία σχέση με την εξαφάνιση του αεροπλάνου.

Πηγή: Αntenna.gr

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR