counter

Aνεβάστε τη λίμπιντο

Aνεβάστε τη λίμπιντο
Aνεβάστε τη λίμπιντο

Σεξ και γυμναστική!

Θέλετε να ζωντανέψετε το πάθος στη σχέση σας; Κάποιες μορφές άσκησης και χορού μπορούν να σας βοηθήσουν να τα καταφέρετε.

Nuevo flamenco

Οι λατινικοί χοροί φημίζονται για το ερωτικό στοιχείο που τους διακρίνει. Ένας από αυτούς είναι και το φλαμένκο στη σύγχρονη εκδοχή του. 

Με τη συνεργασία της Ρέας Μπαλαλή, χορεύτρια flamenco.

Τι είναι;

Ένας συνδυασμός παραδοσιακών ανδαλουσιανών χορών της Ισπανίας και χορών των τσιγγάνων με έντονες αραβικές επιρροές. Η νέα τάση είναι το Nuevo Flamenco, η σύγχρονη εξέλιξη του flamenco, που διατηρεί τις βασικές δομές του παραδοσιακού τις οποίες συνδυάζει με σύγχρονους χορούς.

Τι περιλαμβάνει το μάθημα;

Το flamenco διδάσκεται σε ατομικά ιδιαίτερα ή σε ομαδικά μαθήματα. Συνδυάζει την κίνηση και την πλαστικότητα του σώματος με την έκφραση του προσώπου. Το χαρακτηριστικό του είναι ότι ο χορευτής παράγει μουσική ενώ χορεύει είτε γιατί βαράει τα πόδια του είτε γιατί χτυπά παλαμάκια ή χρησιμοποιεί καστανιέτες.

Πώς ωφελεί τη φυσική κατάσταση;

Έχει πολλά στοιχεία αερόβια άσκησης και προσφέρει μέγιστα οφέλη στο καρδιαγγειακό σύστημα. Μπορεί να το χορέψει κανείς σε ήπιους ή σε πιο έντονους ρυθμούς.

Πώς βελτιώνει το σώμα;

Επειδή απαιτεί μεγάλη κατανάλωση ενέργειας συνήθως σημειώνεται γρήγορη απώλεια βάρους. Επίσης συντελεί στη μυϊκή ενδυνάμωση ιδιαίτερα των κάτω άκρων (μηροί, γλουτοί) και δυναμώνει τα πέλματα. Επίσης γυμνάζει τα χέρια και βελτιώνει πολύ τη στάση του σώματος.

Πώς μπορεί να βελτιώσει την ερωτική ζωή;

Είναι ένας χορός που στηρίζεται ιδιαίτερα στην επικοινωνία αφού ο χορευτής ανταποκρίνεται στη μουσική παράγοντας κι εκείνος ρυθμό με τα χέρια ή τα πόδια του. Στο flamenco υπάρχει ένα αλισβερίσι ερωτικών κι όχι μόνο μηνυμάτων, γεγονός που γεννά τρομερό ηλεκτρισμό, ένταση και πάθος.

Τι εξοπλισμό θέλει;

Ειδικά παπούτσια με τακούνια ενισχυμένα σε ειδικά σημεία με κλακέτες, μακριά φούστα flamenco και καστανιέτες.

Pole dancing

Αρρηκτα συνδεδεμένο στο μυαλό των περισσότερων με το στριπτίζ, το pole dancing είναι μία μορφή γυμναστικής που συνδυάζει την άσκηση με τον αισθησιασμό. Γι αυτό και κερδίζει συνεχώς έδαφος. 

Με τη συνεργασία του Νίκου Κουτσόλαμπρου, γυμναστή - εργοφυσιολόγου.

Τι είναι;

Ενώ τη δεκαετία του 80 ήταν πολύ δημοφιλές σε ειδικούς χώρους (strip clubs) ως γυμνό θέαμα, τα τελευταία χρόνια έχει αποποιηθεί τις "αμαρτωλές" του ρίζες και εμφανίζεται ως ένα νέο είδος άσκησης που συνδυάζει γυμναστική με χορό και αισθησιακή κίνηση.

Τι περιλαμβάνει το μάθημα;

Κάθε μάθημα ξεκινάει με ένα καλό ζέσταμα για όλες τις μυϊκές ομάδες, τουλάχιστον για δέκα λεπτά και συνεχίζει με απλούς βηματισμούς και λικνίσματα γύρω από το στύλο, που σταδιακά γίνονται πιο σύνθετα. Ακολουθούν τεχνικές στροφών στο στύλο και αργότερα σκαρφαλώματα με διάφορες στάσεις. Στο τέλος ακολουθούν συνδυασμοί όλων των παραπάνω σα μικρή χορογραφία. Το μάθημα τελειώνει με αποθεραπεία, αρκετές διατάσεις και ασκήσεις ελαστικότητας. Στα προχωρημένα επίπεδα διδάσκονται εκτός των άλλων και ακροβατικές ασκήσεις υψηλών απαιτήσεων με πολύ εντυπωσιακές κινήσεις, ελεγχόμενες πτώσεις και συνδυασμούς.

Πώς ωφελεί τη φυσική κατάσταση;

Γυμνάζει όλο το σώμα αλλά δυναμώνει ιδιαίτερα κοιλιακούς και ραχιαίους γι αυτό μπορεί να βοηθήσει σε προβλήματα του μυοσκελετικού συστήματος και ειδικά της σπονδυλικής στήλης (σκολίωση, λόρδωση, αυχενικό κλπ). Επίσης τονώνει το καρδιαγγειακό σύστημα.

Πώς βελτιώνει το σώμα;

Είναι άριστη άσκηση για όλες τις μυϊκές ομάδες και ιδανική για τις γυναίκες καθώς ως αντίσταση χρησιμοποιείται το ίδιο το σώμα. Έτσι δεν υπάρχει η υπερβολική και καμιά φορά αντιαισθητική ανάπτυξη των μυών όπως συμβαίνει με τα βαράκια και γενικότερα τις αντιστάσεις. Το σώμα βελτιώνεται στο ιδανικό και φυσικό του σχήμα και μάλιστα με πολύ γρήγορους ρυθμούς και με τον πλέον ευχάριστο τρόπο. Επίσης έχει θεαματικό και πολύ γρήγορο αποτέλεσμα στην εξάλειψη της κυτταρίτιδας και βελτιώνει το κάτω μέρος του σώματος σμιλεύοντας αρμονικά ειδικά τον ελληνικό σωματότυπο.

Πώς βοηθάει την ερωτική ζωή;

Τονώνει την αυτοπεποίθηση της γυναίκας η οποία αποκτά σύντομα θετική εικόνα για το σώμα της. Οι αισθησιακές κινήσεις που περιλαμβάνει τονώνουν την θηλυκότητα και ξυπνούν τη λίμπιντο.

Τι εξοπλισμό θέλει;

Απαραίτητα είναι ένα σορτσάκι και ένα κοντό μπλουζάκι ενώ δεν χρειάζονται παπούτσια (χορεύεις ξυπόλυτη).

Iνδικός κλασικός χορός Μπάρατα Νάτυμα

Με ρίζες στην αρχαιότητα, ο ινδικός χορός θεωρείται μία από τις υψηλότερες εκφράσεις του ερωτισμού μιας γυναίκας. 

Με τη συνεργασία της Λήδας Santala, χορογράφου, καθηγήτριας ινδικού χορού, γιόγκα, χοροθεραπεύτριας, ιδρύτριας του πολυχώρου Shantom

Τι είναι;

Αρχαία τέχνη υψηλής αισθητικής που συνδυάζει χορό, μουσική και θέατρο. Παντρεύει το ρυθμό και τη χορευτική δυναμική με τη μελωδία και την ποιητική γλώσσα των χεριών σε συνδυασμό με την έκφραση του προσώπου.

Τι περιλαμβάνει το μάθημα;

Ζέσταμα με ασκήσεις γιόγκα για να προετοιμαστεί η σπονδυλική στήλη, κάμψεις και ασκήσεις για ενδυνάμωση των μηρών. Το κυρίως μάθημα ξεκινάει με τον χαιρετισμό ενώ στη συνέχεια ο μαθητής εξασκείται με την εκμάθηση των χορευτικών βημάτων που οργανώνονται σε οικογένειες βημάτων και στη γλώσσα των χεριών. Τον ρυθμό δίνει κάποιο κρουστό όργανο ενώ αντί για το γνωστό μέτρημα με αριθμούς (1,2,3) χρησιμοποιούνται λέξεις κρουστών. Όσο προχωράνε τα μαθήματα όλα αυτά συντονίζονται σε συγκεκριμένη χορογραφία που συνοδεύεται από καρνατική μουσική (παραδοσιακή μουσική της Ν. Ινδίας).

Πώς ωφελεί τη φυσική κατάσταση;

Χορεύεται με γυμνά πόδια και ο μαθητής χτυπά τα πέλματα. Η επαφή των γυμνών πελμάτων με το έδαφος και τα ρυθμικά χτυπήματα τονώνουν σύμφωνα με τις αρχές της ρεφλεξολογίας όλα τα όργανα του σώματος με αποτέλεσμα το άτομο να νιώθει βαθιά αναζωογόνηση. Η εξάσκηση γενικά δυναμώνει τα αντανακλαστικά, αυξάνει τον συντονισμό και την αντοχή, τονώνει την καρδιά και το αναπνευστικό σύστημα και δυναμώνει τις κλειδώσεις. Βοηθάει ιδιαίτερα το νευρικό ενώ ασκεί και περιοχές του εγκεφάλου άγνωστες στους μη χορευτές με αποτέλεσμα την ανάπτυξη της ευφυΐας και της ετοιμότητας.

Πως βελτιώνει το σώμα;

Επειδή είναι ένας χορός που απαιτεί προσπάθεια, ο μαθητής βάζει όλη την ενέργειά του και ιδρώνει , γεγονός που βοηθά στην απώλεια κιλών και ιδιαίτερα στη συντήρηση του ιδανικού βάρους ενώ παρατηρείται -όσο συνεχίζεται η εξάσκηση- σύσφιξη ιδιαίτερα των μηρών και όλου του σώματος. Επίσης βελτιώνεται σημαντικά η αντοχή και η σωστή στάση του σώματος.

Πώς μπορεί να βελτιώσει την ερωτική ζωή;

Είναι ένας χορός που εντείνει την ευεξία και την εγρήγορση και πετυχαίνει γρήγορη αποκατάσταση της εικόνας του σώματος. Το σημαντικό ωστόσο είναι ότι δουλεύει με το συναίσθημα που είναι η βασικότερη παράμετρος της ερωτικής έκφρασης.

Tι εξοπλισμό θέλει;

Αν και στην αρχή ο μαθητής μπορεί να φορά ό,τι θέλει- κατά προτίμηση όμως άνετα ρούχα- προτιμούνται το σαλβάρι ή το σάρι. Στις παραστάσεις απαιτούνται ειδικές ινδικές στολές. Δεν χρειάζονται παπούτσια αφού χορεύει με γυμνά πόδια στα οποία όταν φτάσει στο κατάλληλο επίπεδο προστίθενται βραχιόλια ποδιού με κουδούνια.

Διαβάστε περισσότερα στο paidimag.gr

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR