counter

Ανδρέας Μικρούτσικος: Οι γάμοι, το παιδί και η καριέρα σε τραγούδι & τηλεόραση

Ανδρέας Μικρούτσικος: Οι γάμοι, το παιδί και η καριέρα σε τραγούδι & τηλεόραση
Ανδρέας Μικρούτσικος: Οι γάμοι, το παιδί και η καριέρα σε τραγούδι & τηλεόραση

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος είναι ένας από τους πιο γνωστούς και αγαπητούς Έλληνες παρουσιαστές που το όνομά του έχει συνδεθεί με τεράστιες τηλεοπτικές επιτυχίες και με τα ριάλιτι!

Επίσης είναι και ένας πολύ ταλαντούχος συνθέτης που κυρίως, πριν τον κερδίσει η τηλεόραση, μάς χάρισε πολύ ωραία τραγούδια.

Ανδρέας Μικρούτσικος: Το βιογραφικό του

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος γεννήθηκε στην Πάτρα στις 6 Ιουνίου του 1952. Είναι 71 ετών και το Ζώδιό του είναι Δίδυμος. Ήταν ο μικρότερος αδερφός του σπουδαίου καλλιτέχνη Θάνου Μικρούτσικου που έφυγε από τη ζωή στις 28 Δεκεμβρίου 2019.

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος είχε μια πολύ ιδιαίτερη σχέση με τον αδερφό του. Δύο χρόνια πριν, στην πρεμιέρα του Big Brother με παρουσιαστή τον Χάρη Βαρθακούρη και σχολιαστή τον Ανδρέα, ο ίδιος είπε γεμάτος συγκίνηση:

"Συνειρμικά εγώ, όταν έλεγα Big Brother, δεν εννοούσα καμία εκπομπή. Εννοούσα τον γλυκό και τρυφερό μου αδελφό, τον Θάνο. Και έτσι, τότε, μπήκα στη λογική να γράψω ένα τραγούδι με αυτά που προείπα. Τον ανταγωνισμό, το αδελφάκι μου τον Θάνο . Αποτύπωμα εκείνης της εποχής, αποτύπωμα εκείνου του Big Brother το οποίο δεν το έπαιξα ποτέ. Θέλω να το παίξουμε τώρα μαζί. Να το ακούσουμε, να το παίξουμε μαζί για να συνδέσω το τότε με το τώρα. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου".

  • Είναι πτυχιούχος του μαθηματικού όπως ήταν και ο πατέρας του

Ανδρέας Μικρούτσικος: Οι γάμοι και το παιδί

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος έχει παντρευτεί τρεις φορές. Τη Μαρία Δημητριάδη, τη Φωτεινή Γεωργαντά και τη Δήμητρα Ρουμπέση.

Η Μαρία Δημητριάδη ήταν η πρώτη του σύζυγος και μιλούσε πάντα με όμορφα λόγια για το πόσο σπουδαία ήταν ως σύζυγος και ως τραγουδίστρια. Ο γιος τους Στέργιος Μικρούτσικος τους ένωνε για πάντα.

Με τη Φωτεινή Γεωργαντά έκανε το δεύτερο γάμο του το 1995. Η τελετή σχολιάστηκε πάρα πολύ αφού προβλήθηκε σε απευθείας μετάδοση από τηλεοπτικό σταθμό!

Με τη Δήμητρα Ρουμπέση γνωρίστηκαν στην εκπομπή "Άντρες έτοιμοι για όλα" όπου ο Ανδρέας Μικρούτσικος το παρουσίαζε και η όμορφη γυμνάστρια είχε το ρόλο της "εκτελέστριας". Η σχέση τους κατέληξε σε γάμο με κουμπάρο τον αείμνηστο Δημήτρη Κοντομηνά.

Ανδρέας Μικρούτσικος: Η καριέρα στη μουσική

  • Κάποια από τα πιο γνωστά του τραγούδια είναι: Κυκλωπάκι (1985), Χαμένο Νησί (1986), Συχνότητες (1987), Έρωτας Κεραυνοβόλος (1988), Άνοιξη (1991), Δεν Μετανιώνω (1991), Κουτσουράκι (1991), Όσο Γυρίζει η Γη (1993)

  • Το 1991 ο Ανδρέας Μικρούτσικος συμμετείχε στη Eurovision με το τραγούδι του Άνοιξη και ερμηνεύτρια τη Σοφία Βόσσου καταλαμβάνοντας την 13η θέση. Μάλιστα ακόμα και σήμερα οι Eurofans θεωρούν ότι είναι από τα πιο αδικημένα τραγούδια του διαγωνισμού

Ανδρέας Μικρούτσικος: Η καριέρα στην τηλεόραση

  • Τη σεζόν 1992 - 1993 ο Ανδρέας Μικρούτσικος παρουσίασε το τηλεπαιχνίδι "Το Μεγάλο Παζάρι" στο MEGA και από το 1993 μέχρι και το 1995 την καθημερινή πρωινή εκπομπή "Χαμογελάτε είναι μεταδοτικό"

  • Στη συνέχεια πήρε μεταγραφή για τον ΑΝΤ1 και παρουσίασε την πρώτη εκπομπή τύπου reality, το "Επιτέλους μαζί" το οποίο σημείωνε και πάρα πολύ υψηλή τηλεθέαση
  • Ο Ανδρέας Μικρούτσικος παρουσίασε τις δυο πρώτες σεζόν του "Big Brother" στον ANT1 και στη συνέχεια το "The Wall"

  • Παρουσίασε ακόμη το μουσικό reality show του ΑΝΤ1, Fame Story, αλλά και το τηλεπαιχνίδι "Θησαυροφυλάκιο"
  • Ύστερα πήγε στον Alpha όπου παρουσίασε το ριάλιτι "Από καρδιάς" και λίγο αργότερα την πρωινή εκπομπή του Σαββατοκύριακου "Αυτός μας έλειπε" με την Δήμητρα Ρουμπέση και τη Σοφία Βόσσου
  • Λίγο καιρό αργότερα ο Ανδρέας Μικρούτσικος μεταπήδησε στο Star Channel για την παρουσίαση πρωινής εκπομπής με τίτλο "Παρέα με τον Ανδρέα"
  • Επανήλθε στις 29 Αυγούστου 2020 ως σχολιαστής στο Big Brother που προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ
  • Αμέσως μετά το τέλος του Big Brother ξεκίνησε συνεργασία με την BarkingWell Media του Νίκου Κοκλώνη και συμμετείχε στην εκπομπή του Open "Ευτυχείτε" με την Κατερίνα Καινούργιου. Συνέχισε με την ίδια παρουσιάστρια στον Alpha και στην εκπομπή "Super Κατερίνα"

Photos: NDP & Papadakis Press

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR