counter

"Αν η εμφάνιση έπαιζε ρόλο στις ειδήσεις, τότε θα έλεγε δελτίο ο Μπράντ Πιτ"

"Αν η εμφάνιση έπαιζε ρόλο στις ειδήσεις, τότε θα έλεγε δελτίο ο Μπράντ Πιτ"
"Αν η εμφάνιση έπαιζε ρόλο στις ειδήσεις, τότε θα έλεγε δελτίο ο Μπράντ Πιτ"

Αντώνης Σρόιτερ

Ο άνκορµαν του κεντρικού δελτίου ειδήσεων και παρουσιαστής της εκποµπής «Αυτοψία» στον Alpha πριν από λίγες µέρες γιόρτασε τα 39α γενέθλιά του. Ο Αντώνης Σρόιτερ σε έναν µικρό απολογισµό της πορείας του εξομολογείται στο περιοδικό MYtv, ότι η δουλειά φαίνεται να έχει παίξει καθοριστικό ρόλο, αφού ήδη µετράει 19 χρόνια ενασχόλησης µε τη δηµοσιογραφία.

Ποια είναι η γνώµη σου για τα δελτία ειδήσεων σήµερα; Θεωρείς άδικες τις όποιες «επιθέσεις» έχουν γίνει το τελευταίο διάστηµα από µία µερίδα του κόσµου στους ανθρώπους της ενηµέρωσης;

Υπάρχουν επιθέσεις δίκαιες και άδικες. Άδικη είναι πάντα µια επίθεση όταν «τσουβαλιάζει» συνολικά τον χώρο των ΜΜΕ και µιλάει απαξιωτικά για όλους. Γιατί όπως σε όλους τους κλάδους, έτσι και στη δηµοσιογραφία, δεν είναι όλοι ίδιοι. Και η γενίκευση και οι συνολικοί αφορισµοί είναι οι αρχές του φασισµού.

Θεωρείς ότι ένας λόγος που έχεις επιτυχία ως άνκορµαν είναι και η εξωτερική σου εµφάνιση; Πόσο σε απασχολεί αυτό;

Αν η εµφάνιση δηµιουργούσε τους παρουσιαστές ειδήσεων και τους δηµοσιογράφους, τότε δελτίο στο CNN θα έλεγε ο Μπραντ Πιτ και ο Λάρι Κινγκ θα ήταν µάλλον δηµόσιος υπάλληλος. Για να σοβαρευτούµε, οι καλύτεροι παρουσιαστές και τηλεοπτικοί δηµοσιογράφοι δεν φηµίζονται για την εµφάνισή τους. ∆εν σε εµπιστεύεται κανείς να δει ειδήσεις επειδή έχεις ωραία µύτη.

Για τον περισσότερο κόσµο είσαι ο «Αντωνάκης» τους, ο οικείος άνθρωπος που τους ενηµερώνει κάθε µέρα στις 18.30. Έχεις χτίσει ένα διαφορετικό προφίλ ως άνκορµαν απ’ ό,τι έχουµε συνηθίσει.

Νοµίζω ότι το «σταριλίκι» στη δηµοσιογραφία έχει πεθάνει εδώ και καιρό, όπως και γενικότερα στο σταρ σίστεµ, σε µια εποχή κρίσης. Όποιος στον χώρο µας δεν το έχει καταλάβει, απλά θα ξυπνήσει ένα πρωί και θα αντιληφθεί ότι τον ξεπέρασε η εποχή του. ∆εν µπορείς να µιλάς για κρίση και λιτότητα όταν ζεις στον δικό σου, υπέροχο και αποστειρωµένο κόσµο. Αν είµαι απλά ο «Αντώνης», όπως λες, είναι επειδή θα µε δεις στον δρόµο µόνο µου και χωρίς αστυνοµικούς, θα µε δεις στο σούπερ µάρκετ, στο γήπεδο, στην ταβέρνα, στο µπαράκι, στην ουρά της εφορίας. 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR