counter

Amal Alamuddin: Όλο το χρονικό της παραμονής της στην Αθήνα

Amal Alamuddin: Όλο το χρονικό της παραμονής της στην Αθήνα
Amal Alamuddin: Όλο το χρονικό της παραμονής της στην Αθήνα

Από την Χριστιάνα Κοχλατζή 

Το αεροπλάνο της Amal Alamuddin προσγειώθηκε στην Αθήνα τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014 στις 19:00 το απόγευμα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και από την πρώτη στιγμή η 36χρονη Λιβανέζα δικηγόρος  δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό της για την επίσκεψή της στην χώρα μας, με σκοπό την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα. 

Η σύζυγος του George Clooney και δικηγόρος μαζί με την συνοδεία της έφτασαν στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια», όπου έμειναν καθ΄όλη την διάρκεια της παραμονής της στην Ελλάδα.  

Το μεσημέρι της Τρίτης 14 Οκτωβρίου 2014 η Amal Alamuddin είχε επίσημη συνάντηση με τον Υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τασούλα με τον οποίο συζήτησαν εκτενώς για το θέμα της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Στη συνέχεια, η Amal Alamuddin ήταν προσκεκλημένη σε επίσημο γεύμα στο εστιατόριο «Βαρούλκο» στο Μικρολίμανο που ανήκει στον Λευτέρη Λαζάρου, ο οποίος επιμελήθηκε και το εκλεκτό μενού.  

Η Amal Alamuddin δοκίμασε την ελληνική κουζίνα, όπως αχινοσαλάτα, ,μπαρμπούνι και λαβράκι. Την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014 η Amal Alamuddin συναντήθηκε με τον Αντώνη Σαμαρά- ο οποίος της δώρισε  μια φωτογραφική σύνθεση της Αμαλίας Σωτηροπούλου από την έκθεση «Η χαμένη αδερφή» (Missing Sister) –στο Μέγαρο Μαξίμου και στη συνέχεια αναχώρησε για την Ακρόπολη , όπου και ξεναγήθηκε. Η διάρκεια της ξενάγησης της κράτησε μισή ώρα και η Amal Alamuddin όπως ήταν επόμενο έκλεψε τα βλέμματα των επισκεπτών αλλά και των φωτογράφων, οι οποίοι είχαν κάνει ουρά έξω από το Μουσείο της Ακρόπολης για να την απαθανατίσουν.

Ο θαυμασμός της ήταν έκδηλος μπροστά στα αριστουργήματα της αίθουσας με τα αρχαϊκά έργα και όταν έδωσε συνέντευξη Τύπου τόνισε ότι θα κάνει τα πάντα για να επιστρέψουν τα μάρμαρα στην Ελλάδα. Στις τέσσερις το μεσημέρι η Amal Alamuddin  ξεναγήθηκε στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ωστόσο αναγκάστηκε να φορέσει τα αθλητικά της παπούτσια για να ανέβει καθώς δυσκολευόταν με τα τακούνια της.  

Η Amal Alamuddin έμεινε κατενθουσιασμένη από την επίσκεψή της στην χώρα μας που είχε ως σκοπό την συζήτηση της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε άλλωστε, θα επιστρέψει ξανά σύντομα για να επισκεφθεί τα Ελληνικά νησιά. 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR