counter

Άλμπερτ Μπουρλά: Η εξομολόγηση για την οικογένεια του – “ Η μητέρα μου συνελήφθη από τους Γερμανούς εδώ στην Ελλάδα”

Ο Άλμπερτ Μπουρλά, CEO της Pfizer ήταν καλεσμένος το βράδυ της Πέμπτης 16/12 στην εκπομπή Ενώπιος Ενωπιώ και στον Νίκο Χατζηνικολάου.

 Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην ιστορία της οικογένειάς του αλλά και στην εβραϊκή καταγωγή του.

«Ήμασταν μια μεσοαστική οικογένεια. Δεν είχαμε μεγάλη άνεση, αλλά δεν είχαμε και μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Οι γονείς μου ήταν πολύ αγαπημένοι. Ήταν ξέγνοιαστα και αγαπημένα χρόνια. Ο πατέρας μου μαζί με τον αδελφό του τον Νίκο ήταν ποτοποιοί, για 40 τόσα χρόνια ήταν συνέταιροι μέχρι που βγήκαν στην σύνταξη. Ήταν σοβαρός ο μπαμπάς και μέσω της μαμάς πήγαιναν τα αιτήματα για ότι ήθελα. Πολύ δυναμική η μητέρα μου. Πάρα πολύ με στήριζε στα θέλω μου, μου έδωσε το πιστεύω κι ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο στη ζωή» δήλωσε αρχικά ο Άλμπερτ Μπουρλά.

Ο Άλμπερτ Μπουρλά αναφέρθηκε και στο πώς η μητέρα του γλίτωσε από το στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς. «Η μητέρα μου δεν είχε σημάδι στο χέρι από τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. Αυτό είναι μύθος. Τα αδέρφια της και τα τρία, όπως και οι παππούδες μου και οι γιαγιάδες μου είχαν τον αριθμό γιατί πήγαν στο Άουσβιτς. Η μητέρα μου συνελήφθη από τους Γερμανούς εδώ στην Ελλάδα, αλλά δεν πήγε στα στρατόπεδα. Ο χριστιανός θείος μας πλήρωσε λύτρα στο Γερμανό διοικητή Μαξ Μέρτεν και έτσι σώθηκε. Ο πατέρας μου σώθηκε από τύχη γιατί ζούσε κρυμμένος με ψεύτικη ταυτότητα. Η αδελφή της μητέρας μου είχε παντρευτεί και η μητέρα μου έμεινε μαζί της όταν τα άλλα αδέλφια και οι γονείς της πήγαν στο Άουσβιτς» πρόσθεσε στη συνέχεια ο Άλμπερτ Μπουρλά ενώ αποκάλυψε πως μεγαλώνοντας είχε σκεφτεί το ενδεχόμενο να ασχοληθεί με το ποτοποιείο».

Τέλος, συμπλήρωσε για τα σχολικά του χρόνια: «Θα έλεγα πως ήμουν προς το καλός. Όχι άριστός. Ασχολιόμουν πολύ με τα κοινά. Είχαμε ορχήστρα στο σχολείο και έκανα καλλιτεχνικές εβδομάδες και διάφορες άλλες δραστηριότητες».

Δείτε παραπάνω το σχετικό βίντεο.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR