counter

Άλκηστις Ζιρώ: Ο ρόλος της Κατερίνας στην "Αγγελική", οι εξελίξεις και η πιο δύσκολη σκηνή που γύρισε

Άλκηστις Ζιρώ: Ο ρόλος της Κατερίνας στην "Αγγελική", οι εξελίξεις και η πιο δύσκολη σκηνή που γύρισε
Άλκηστις Ζιρώ: Ο ρόλος της Κατερίνας στην "Αγγελική", οι εξελίξεις και η πιο δύσκολη σκηνή που γύρισε

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε στο περιοδικό Tv O’Clock που κυκλοφορεί και τη Σοφία Τσίρκα η Άλκηστις Ζιρώ. Η ηθοποιός που υποδύεται την Κατερίνα στη σειρά «Αγγελική», αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, πως ο ρόλος που την προόριζαν ήταν αυτός της Τζένης Χανδρινού, που τελικά δόθηκε στην Νάντια Μπουλέ. Η ίδια μίλησε ακόμη για τις εξελίξεις στη δραματική σειρά και την πιο δύσκολη σκηνή που γύρισε.

Πως προέκυψε η συµµετοχή σου στη σειρά «Αγγελική» και ανέλαβες τον ρόλο της Κατερίνας.

 Ήµουν στην περίοδο που µόλις είχε γίνει η άρση των µέτρων µετά τους µήνες της καραντίνας και έψαχνα δουλειά στον χώρο της εστίασης, διότι έπρεπε κάπως να βιοποριστώ, µιας και όλες οι δουλειές στον κλάδο των τεχνών είχαν παγώσει. Ξαφνικά µια µέρα και ενώ είχα βρει δουλειά σε ένα µπαρ, χτύπησε το τηλέφωνό µου. Ήταν η Ηρώ Γάλλου, η υπεύθυνη διανοµής ρόλων της σειράς. Μου µίλησε για τον χαρακτήρα της Τζένης, µε ρώτησε αν µε ενδιαφέρει ο ρόλος και έτσι µου έστειλε κάποιες σκηνές ώστε να τις µάθω και να πάω στο κάστινγκ. Όσο περνούσαν οι µέρες και ενώ προσπαθούσα να µάθω τα λόγια µου, ένιωθα πως δεν µπορώ να υποστηρίξω τον ρόλο της Τζένης, µοιράστηκα τον προβληµατισµό µου µε την Ηρώ και τότε µου είπε: «Θα σου στείλω άλλη µία σκηνή µε µία κοπέλα, την Κατερίνα, διάβασε κι αυτήν κι έλα». Και έτσι έγινε, πήγα στο κάστινγκ, το οποίο πήγε ανέλπιστα καλά, και ύστερα από λίγες ηµέρες χτύπησε το τηλέφωνό µου για δεύτερη φορά ανακοινώνοντάς µου ότι µε θέλουν για τον ρόλο της Κατερίνας. Και να ’µαι!

Το καστ απαρτίζεται από νέα πρόσωπα αλλά και παλαιότερους και καταξιωµένους ηθοποιούς. Πώς είναι η συνεργασία σας;

Η συνεργασία µας είναι εξαιρετική µε όλους. Προφανώς και είµαι πολύ χαρούµενη που δουλεύω µε τόσο καταξιωµένους ηθοποιούς, που µαθαίνω δίπλα τους. Αλλά εξίσου χαρούµενη είµαι που σε αυτή τη δουλειά έχει νέα πρόσωπα µε όρεξη και µεράκι γι’ αυτό που κάνουν. Είναι πολύ όµορφο να δίνονται ευκαιρίες σε νέα παιδιά, γιατί το αξίζουν. 

Τι απολαµβάνεις σε αυτή τη δουλειά;

Απολαµβάνω τους ανθρώπους της. Νοµίζω αυτό είναι το πιο σηµαντικό απ’ όλα, αυτή η δουλειά έχει όµορφους ανθρώπους, που κάνουν τα αδύνατα δυνατά για το καλύτερο αποτέλεσµα σεβόµενοι πάντα τον ανθρώπινο παράγοντα. 

Μίλησέ µου λίγο για την Κατερίνα, την ηρωίδα που υποδύεσαι...

Η Κατερίνα είναι ένα παιδί που έχει µεγαλώσει σε µία κλειστή κοινωνία, µε πολύ συγκεκριµένα ερεθίσµατα. Είναι ένα πολύ καλό και δοτικό κορίτσι, δεν έχει πονηριά και κακία µέσα της, κάτι που εύκολα κάποιος µπορεί να το παρεξηγήσει και να τη θεωρήσει αφελή, αλλά δεν είναι. Είναι πολύ εργατική και η µεγάλη της αγάπη είναι τα βότανα. ∆εν έχει σπουδάσει βοτανολογία όπως θα ήθελε, λόγω των συνθηκών, αλλά είναι κάτι που σίγουρα δεν έχει φύγει σαν σκέψη από το µυαλό της. 

Ποια είναι η ιδιαιτερότητα του ρόλου σου;

Νοµίζω η ιδιαιτερότητα της Κατερίνας είναι ότι έχει αργήσει λίγο η ενηλικίωσή της. Αν και είναι 25 χρόνων, πολλές φορές µπροστά σου βλέπεις ένα έφηβο κορίτσι στον τρόπο που συµπεριφέρεται, στον τρόπο µε τον οποίο εκλαµβάνει τα πράγµατα, δεν έχει φίλτρα. Αν και νοµίζω πως σιγά σιγά αρχίζει να γίνεται γυναίκα, αρχίζει να ωριµάζει και να αντιλαµβάνεται αλλιώς τα πράγµατα. 

Βλέπουµε πως η Κατερίνα δένεται µε τον Δηµήτρη. Τι νιώθει για εκείνον;

Όσο περίεργο κι αν φαίνεται αυτό στο κοινό, το οποίο έχει σφαιρική εικόνα για το τι εστί ∆ηµήτρης, η Κατερίνα είναι πραγµατικά ερωτευµένη µαζί του. Και ένα χαρακτηριστικό της είναι ότι δίνεται ολοκληρωτικά στον άνθρωπο µε τον οποίο είναι ερωτευµένη. Ο Δηµήτρης είναι ένας πολυδιάστατος χαρακτήρας, στην Κατερίνα επιλέγει να δείχνει µια πλευρά του, αυτή της στοργής και της αφοσίωσης, κάτι που την κάνει να νιώθει πολύ ξεχωριστή. 

Θα καταλάβει πόσο επικίνδυνος είναι;

Σίγουρα θα υπάρξουν στιγµές που και η ίδια θα νιώσει απειλή, αλλά δεν ξέρω αν εσκεµµένα θα προσπεράσει αυτό το συναίσθηµα του κινδύνου ή αν θα καθίσει να το επεξεργαστεί.

Είδαµε πως πάνω σε µία ερωτική στιγµή ο ∆ηµήτρης προσπάθησε να την πνίξει. Ποια θα είναι η αντίδρασή της από εδώ και πέρα;

Φοβάται πολύ. Νοµίζω πως εκείνη τη στιγµή συνειδητοποιεί ότι κάτι δεν πάει καλά µέσα του. Ότι το θέµα είναι ψυχικό και βαθύ. Έχω την εντύπωση πως θα νιώσει την ανάγκη να τον προστατέψει και να τον στηρίξει, ώστε να καταφέρει να βγει από αυτήν την κατάσταση. 

Θα αρχίσει να είναι καχύποπτη απέναντί του ή όχι;

Νοµίζω πως θα αργήσει πολύ ακόµη να τον υποπτεύεται για το οτιδήποτε. Έχει να περάσει πολλά στάδια µέχρι να φτάσει σε αυτό το σηµείο.

Θα κινδυνεύσει η ζωή της από εκείνον;

Σκόπιµα ποτέ. 

Η ιστορία µε τον Μιχάλη έχει τελειώσει ή έχει ακόμη συναισθήµατα για εκείνον;

Η ιστορία µε τον Μιχάλη έχει τελειώσει. Όταν η Κατερίνα ερωτεύεται, δίνεται ολοκληρωτικά. Και στην προκειµένη φάση, είναι δοσµένη ολοκληρωτικά στον ∆ηµήτρη. 

Θα προσπαθήσει ίσως να τον προσεγγίσει ξανά; Ή να την προσεγγίσει εκείνος; 

Πιο πιθανό είναι να την προσεγγίσει ο Μιχάλης, του οποίου η ζωή καταρρέει σαν ντόµινο, παρά εκείνη. 

Θα µάθει το µυστικό της Αγγελικής; Αν ναι, πώς θα αντιδράσει;

Ελπίζω πως ναι. Και το εύχοµαι δηλαδή, θα ήθελα πολύ να δω την Κατερίνα στο πλάι της Αγγελικής. Να τη στηρίζει και να τη βοηθάει έµπρακτα. 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR