counter

Αλεξία Αλεξιάδου: Αυτή ήταν η ζωή της

Αλεξία Αλεξιάδου: Αυτή ήταν η ζωή της
Αλεξία Αλεξιάδου: Αυτή ήταν η ζωή της

Aπό τη Νάνσυ Μητροπούλου

Έφυγε από τη ζωή, τα ξημερώματα της Τετάρτης 29 Οκτωβρίου, η κόρη της Βέφας Αλεξιάδου, Αλεξία Αλεξιάδου λόγω καρδιακού επεισοδίου που προκλήθηκε από το άσθμα που την ταλαιπωρούσε. Η Αλεξία Αλεξιάδου ήταν μια παρουσία που διέπρεψε στο χώρο της μαγειρικής, μια επαγγελματίας που ακολούθησε τα χνάρια της μητέρας της, Βέφας Αλεξιάδου, διαγράφοντας τη δική της επιτυχημένη πορεία με μεράκι.

Η Αλεξία Αλεξιάδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και το πρώτο βήμα της στο χώρο της γαστρονομίας ήταν η συγγραφή του βιβλίου «Εξωτική κουζίνα». Έτσι, μεταπήδησε με επιτυχία από τον χώρο των χρηματοοικονομικών στον οποίο δραστηριοποιούνταν στο χώρο της μαγερικής που λάτρευε. Τα βιβλία της απέσπασαν διεθνή βραβεία από τον παγκοσμίως αναγνωρισμένο διαγωνισμό "Ιnternational Cookbook Awards”. To τελευταίο της βιβλίο με τίτλο «Ονειρικά Χριστούγεννα» που εκδόθηκε το 2004, έγινε best seller και επανεκδόθηκε 4 φορές.

Η Αλεξία Αλεξιάδου εξέδωσε και το περιοδικό “Realfood” που διέγραψε αξιόλογη πορεία στο χώρο των εκδόσεων περιοδικών μαγειρικής. Το Νοέμβριο του 2008 παρουσιάσε την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα σ' ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα του κόσμου, το CBS. Η παρουσίαση έγινε στην εκπομπή του παρουσιαστή Russ Mitchell, "The Early Show" που μεταδόθηκε ζωντανά από το λόφο του Φιλοππάπου στις Ηνωμένες Πολιτείες και από εκεί σε ολόκληρο τον κόσμο.

Με τον επί χρόνια σύζυγό της Βαγγέλη Κιτσάκη απέκτησε δύο κόρες, την Χαρά και τη Γενοβέφα. 

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR