counter

Αλεξάνδρα Καϋμένου: Η απόφαση να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και τα μελλοντικά της σχέδια

Αλεξάνδρα Καϋμένου: Η απόφαση να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και τα μελλοντικά της σχέδια
Αλεξάνδρα Καϋμένου: Η απόφαση να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και τα μελλοντικά της σχέδια

H Αλεξάνδρα Καϋμένου, την οποία τη βλέπουμε καθημερινά στην ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι Μαζί», παραχώρησε πρόσφατα συνέντευξη στο περιοδικό MYtv. Η νεαρή παρουσιάστρια και δημοσιογράφος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην απόφασή της να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία, αλλά και τους μελλοντικούς της στόχους.

Πως αποφάσισες να γίνεις δημοσιογράφος;

Οι καθηγητές μου στο σχολείο με παρακίνησαν να ασχοληθώ με τη δημοσιογραφία. Παρότι ήμουν στη θετική Κατεύθυνση, έβλεπαν την κλίση που είχα και στα θεωρητικά μαθήματα, κυρίως στη Γλώσσα, και μου είπαν ότι καλό θα ήταν να ασχοληθώ με τη δημοσιογραφία.

Έτσι λοιπόν, αφού πέρασα στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, στο Τμήμα Γεωγραφίας -μια σχολή που έχω σκοπό να τελειώσω-, αποφάσισα να ακούσω τη συμβουλή των καθηγητών μου και πήγα παράλληλα και στη σχολή του ΑΝΤ1. Έτσι ξεκίνησε το ταξίδι μου στη δημοσιογραφία.

Γιατί διάλεξες την ενημέρωση από την ψυχαγωγία;

Όταν πρωτοπήγα στη σχολή, δεν ήξερα καν με τι θα ήθελα και θα μπορούσα να ασχοληθώ, είτε αυτό λέγεται ραδιόφωνο, είτε τη­λεόραση, είτε εφημερίδα. Αργότερα, ξεκίνησα να κάνω την πρακτική μου στο αθλητικό δελτίο, σκεπτόμενη ότι δεν έχει πολλές γυναίκες. Βέβαια, δεν ήξερα και πολλά αθλητικά και δεν κατάφε­ρα να επιβιώσω σε αυτόν τον κλάδο.

Στη συνέχεια, έβαλα στόχο να ασχοληθώ με την ενημέρωση. Ωστόσο, έκανα και κάποια δο­κιμαστικά στην ψυχαγωγία, αλλά δεν μου κέντρισε το ενδιαφέ­ρον αυτός ο τομέας. Με κέρδισε π ενημέρωση και το γεγονός ότι μπορώ να ασχολούμαι με πολλά και διαφορετικά θέματα. Χωρίς να θέλω να θίξω την ψυχαγωγία, δίνουμε κάτι ουσιαστικό στον κόσμο. Είμαστε οι άνθρωποι που παρουσιάζουμε τα θέματα της επικαιρότητας.

Αφήνεις ανοιχτό το ενδεχόμενο να ασχοληθείς στο μέλλον και με την ψυχαγωγία;

Ποτέ στη ζωή μου δεν λέω ποτέ. Οπότε, θα μπορούσα στο μέλ­λον να ασχοληθώ με την ψυχαγωγία. Βέβαια, η ενημέρωση εί­ναι η λατρεία μου.

Πότε ολοκληρώνεται η εκπομπή και ποια είναι τα επόμενα σχέδια σου;

Η εκπομπή θα τελειώσει τον Σεπτέμβριο, πριν πάρει τη σκυτάλη ξανά ο Γιώργος Παπαδάκης. Για όσο διάστημα θα βρίσκομαι σε αυτή, θα είμαι και στο Δελτίο. Από εκεί και πέρα, έχει ο Θεός.

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR